Přejít na obsah

Ohřev trysek ostřikovače čelního skla


boban1108

Doporučené příspěvky

Ajajaj. Nectes navody!!! Dostanes vynadano!!!

A ja je take nectu, takze take nevim. :-D:-D:-D:-D

 

No v návodu píšou, že je to funkční při zapnutém motoru  a při venkovní teplotě pod 10°C. Tím je zodpovězená 2. část otázky. Ale jestli tam fouká horký vzduch, nebo kolem toho vede hadička s chladicí kapalinou z motoru, nebo je tam el. spirálka, to ví jen bůh a Škoda auto kol117

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to hloupé, ale ono se totiž stačí podívat co k tomu... a příkon určitě nepodstaný a nezajímavý..... a nicméně bych tipl tak 1,2 kW u benzínu a 1,8 kW u nafty.....

Asi nejsem dost inteligentní, ale nějak té odpovědi nerozumím. Můžeš to zkusit objasnit i pro nás laiky, kteří nedosahujeme tvé intelektuální úrovně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To myslíš vážně??? A který z těchto spotřebičů máš zapnut dlouhodobě, aby to mělo skutečně nějaký významný vliv na spotřebu? A pouštíš si v autě rádio? A co případně vliv zaprášené karoserie na odpor vzduchu? Co se tady jeden nedozví... To sis měl ovšem vybrat jiný motor, když máš takovou obavu o velikost spotřeby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na hloupou otázku hloupá odpověď... tedy mimo to podívat se co k těm tryskám vede...

Podívej Hravče, ty jsi odborník, šikovný, umíš se v autě pohrabat po všech stránkách. Ale jsou zde i tací (jako já), co maximálně otevřou víko motoru a doplní nějakou kapalinu. Abych lezl pod nějaké krytky, na to nemám. A je nás určitě víc. A myslím si, že je zbytečné abys nám tady dával veřejně najevo, jak námi pohrdáš a jací jsme debilové. Je to trochu o pochopení a slušnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouku špatně čteš ten dotyčný ma elektrickou paranoju, už se tu ptal na odběr nezávislého topení a jiné nesmysly, prý občas přespává v autě či co, asi domácí násilí a vykázání z domova....

Ale je to super nápad na inovaci vyhřívat trysky ostřikovačů vodou z lazení motoru, otázka kterým okruhem... doporučuji si to patentovat.... neb by to fungovalo společně s tím nezávislým topením

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To myslíš vážně??? A který z těchto spotřebičů máš zapnut dlouhodobě, aby to mělo skutečně nějaký významný vliv na spotřebu? A pouštíš si v autě rádio? A co případně vliv zaprášené karoserie na odpor vzduchu? Co se tady jeden nedozví... To sis měl ovšem vybrat jiný motor, když máš takovou obavu o velikost spotřeby.

Myslím to vážně. O spotřebu mi fakt nejde, to je snad jasné podle motoru. Ale zajímá mě to technicky. Obecně to ale přeci nemohu srovnávat s rádiem. Tepelné spotřebiče mají přeci vždy větší spotřebu (a to řádově) než spotřebiče např. audio. Ale pokud do aut místo normálních světel (halogen cca 50 W) cpou LED (počítám tak 3 W) a to kvůli spotřebě, tak tepelný ohřev tu spotřebu určitě zvýší víc než blbý halogen, protože předpokládám, že bude mít výkon kolem 100 W (můj odhad). Jen mi to čistě technicky zajímá. Na tom proboha snad nic není, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sanku díky. Přečtu si to rád. Víš já jsem tady z toho trochu zmatený. Myslel jsem že diskusní fora jsou od toho, aby se člověk na něco zeptal a případně dostal odpověď, nebo sám přispěl svou troškou do mlýna.

 

Tady už se pomalu bojím nějakou otázku položit, nebo založit nové téma. Okamžitě to člověk schytá. Pawouk na to asi namítne, že není potřeba klást hloupé otázky. Jenže každá otázka laika se odborníkovi jeví jako hloupá. A já netušil, že toto forum je jen pro odborníky, ostatní jsou nicky. Tak to tady vypadá.

 

Nejlepší je, že Hrabec každého vyplísní, že forum zapleveluje nesmysly. Ale třeba v tomto vláknu k tématu nenapsal nic k věci a rozumného. Naprosto zbytečné poznámky. Přeci když je téma, které mě nezajímá, nebo ke kterému nic nevím, tak si ho nevšímám a nechám ho být. Tady píše jen o tom, jak mě chce dehonestovat. Bez těch jeho poznámek by to téma nebylo tak dlouhé a nedocházelo by k plevelení, které sám kritizuje. Divím se, že to administrátor nechává být, ale asi pro to má své důvody. 

 

Mně to připadá že Hravec po všech tématech jen honí počty příspěvků aby se vyšvihl do nejvyšší ligy přispěvatelů. Prostě si honí ego. A když k tomu připočtu jeho chlubení se tím, že smí chodit ozbrojen, tak si říkám jestli to už není na odbornou lékařskou pomoc.

 

Diskutuji na hodně forech o hodně tematech (navigace, mobily ...), ale s něčím takovým jsem se ještě nikde nesetkal.

 

Nicméně zpět k věci. Poslal jsem na Škoda auto dotaz a čekám na odpověď. Je otázka jestli má vůbec smysl jí tady pak uveřejňovat.

Editováno: , autor: boban1108
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

můj poslední příspěvek k tvým výstupům, nejspíš ty bys měl uvažovat o lékaři... nikde jsem se nechlubil, špatně čteš a ta, co si pleteš asi asistenty a autopilotem, to je tvá diagnóza...  hledáš problémy kde nejsou, k čemu je komu vědět jaký odběr mají trysky ostřikovačů!    

 

... zásada je ptát se až si přečtu návod k obsluze, zkusím vyhledávat na fóru, zda se to tu již neřeší, vznést dotaz na servis nebo ŠA (nejlepší je FB tam reagují nejrychleji), případně googlovat - nicméně zeptat se pi*ovinu, jak to děláš ty, je samo sebou to nejpohodlnější a pak se nediv a za úlet tě nepovažuji jen já, jen ti to ostatní nenapíšou otevřeně jako já.... stačí se podívat na tvůj profil jaká témata zcela k ničemu jsi založil.... nad tím opravdu rozum někdy stojí.... tečka, končím...

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ještě drobnost, chodím na dost for, nejen o O3 - nejvíc na briskoda, kde se objevuje řádově úplně jiný počet příspěvků a chodí tam lidi z celého světa... Zkus tam napsat takový stu***ni dotaz a uvidíš hned tu reakci, nikoli od moderátora, ale diskutující tě pošlou úplně někam nebo ti ani nikdo neodpoví a téma je následně bez vysvětlování smazáno... Zkus to, pokud to tvoje aj dovoluje... Uvidíš sám a nemusíš tady naříkat... podobně u nás jedno hodně oblíbené, ale tvrdé modelářské fórum, kde hned dostaneš distanc a navíc při zveřejnění nevhodných informací na tebe hned pošlou teplý bonz na ÚCL ... ale jak jsem psal výše, zásahy jsou na všech fórech stejné:

 

- přečti si návod k obsluze, ceníky, technické specifikace a pod.

- vznes dotaz na servis nebo ŠA (nejlepší je FB tam reagují nejrychleji)

- následně když nenajdeš odpověď zkusí vyhledávat na fóru, zda se to tu již neřeší

- případně googluj...

 

až když nenajdeš ptej se s tím, že je vhodné si ujasnit, zda to nepatří fo hospody a zda to má nějaký využitelný význam i pro ostatní... - chápu, že to zabere vše víc času, ale alespoň nebudeš před ostatními za "blbce"

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...