Přejít na obsah

Motor 1.6MPI - dynamika a spotřeba na 17" kolech


Host 007

Doporučené příspěvky

Docela by mě zajímalo, jestli někdo z vás řešil dynamiku a spotřebu na 17" kolech.

 

Zkusili jsme na auto s tímto motorem nandat 17" Pegasus a přijde mi to, že tím auto úplně ztratilo dynamiku a navíc mi přijde, že žere víc tak o 2litry. S tou spotřebou jsem počítal, i když se přiznám, že jsem myslel, že to bude žrát navíc tak 0.5-1l navíc.S tou spotřebou bych se i nijak smířil, ale přijde mi, že ty kola hrozně zatěžujou motor a že má s nimi dost práce je roztočit.

 

Před tím bylo auto na 16" kolech tak mi to přišlo v pohodě, ale po nasazení těch 17" je to v dynamice ohromný rozdíl a auto skoro vůbec nejede a motor se musí zbytečně vytáčet, aby normálně jelo, nemyslím nějakou dynamickou jízdu, ale normální styl jízdy.

 

Jinak jízdní vlastnosti a vzhled jsou super oproti těm 16",ale ta dynamika je prostě hrůza, teď si myslím, že by nám ujela i Felicie nebo Fabie 1,4MPI.

 

Docela se tomu divím, protože jsem už Octavky s tímto motorem na 17" Pegasech viděl. Tak přemýšlím, že ty 16" nejspíš vrátíme zpátky, kvůli dynamice, pružnosti a taky kvůli motoru, protože mi přijde, že je těmi koly hrozně zatěžovanej.

 

Má někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to musíš dávat autu neustále plnej kotel, jinak auto na 17" kolech žádnou dynamiku nemá. A já autu pořád plnej kotel dávat nechci, tak auto už je na 16" a všechno kromě toho vzhledu se zlepšilo. Dynamika, spotřeba na těch 17" mi to žralo cca 8,5l a auto je najednou takové lehčí, svižnější a to za předpokladu, že mu nemusim šlapat na krk, aby mělo takovou "normální" dynamiku, tak jako to bylo u těch 17".  Sice by se mi 17" líbily, vždycky jsem jezdil na velkých kolech, ale tenhle motor je na ně prostě slabej. S těmi 17" se motor dost trápil, takže ty 16" jsou rozumnější volba pro tento motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...