Přejít na obsah

Olej je cítiť benzínom


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás

 

Máme novú fábiu - asi 2 týždne....S autom jazdí len manželka, Najazdené zatiaľ len cca 500km ale všimol som si že olej, respektíve mierka oleja je jemne cítiť benzínom. Taktiež keď privoniam k otvoru viečka oleja je cítiť jemne benzín. Spotreba priemerná zatiaľ je 6,4 podľa palub PC. Jedná sa o FII 1,4 16V 63kw.

 

S uvedeným nemám skúsenosti moje doterajšie auta boli a sú naftové bez turba...

 

Je to normálne? Ako to máte ostatní čo máte rovnaký motor?

 

ďakujem za odpoveď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  1. Aj keď jemne, olej je cítiť benzínom vždy.
  2. Máte nový, nezabehnutý motor, takže môže mať ešte neutesnené vôle cez ktoré sa môže benzín do oleja dostať.
  3. Neviem ako jazdíte, ale ak niekto jazdí krátke trasy, tak je toto bežný jav.

Keď už bude motor zabehnutý, navrhujem ho niekde poriadne prevertrať pri vyššej záťaži, napr. na diaľnici ísť pár desiatok km svižným tempom. Keď sa motor zohreje, tak po dlhšej jazde by mal byť benzín z oleja preč. Samozrejme naďalej sledujte mierku a keby ste registrovali aj na mierke, že viditeľne pribúda olej (resp. benzín v ňom), tak to potom riešte so servisom, ale nepredpokladám že by ste mali na aute až taký problém. Nakoľko sa tu jedná o sledovanie malých rozdielov, olej kontrolujte vždy na studenom, alebo už dlhšie odstavenom motore, a nie 2 minúty po zastavení motora, aby všetok olej stihol stiecť do olejovej vane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hej malo by sa na teplom motore cca 10 min od odstavenia, htp 44kw je výnimka? to som nevedel,lebo u 47 (čo je ten istý motor len hlava iná) je to vždy pri telom. A čo sa témy týka nový motor a krátke trasy na studenom motore, je normálne že cítiť benzín v oleji on sa pri dlhšej jazde vyparí. Ale jemný benzínový pach tam bude ja ho tiež cítim ked mením olej u oboch áut a to jazdím LPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, v návodě se píše na teplém motoru. Ale víte někdo proč? Já jediný co jsem vysledoval, že při teplém motoru (cca 20 minut) mám na měrce naopak vždy více než při studeném (přes noc), což je zvláštní, čekal bych opak :) asi vliv teploty na objem kapaliny. Jinak já jezdím taky couračky po městě, sice nemám 1,4, ale ve služebním HTP a soukromém TSI je benzín slušně cítit. Jednou za čas vyjedu na dálnici a benzín se vypaří, chvíli je pak klid :)

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je rozdiel v tom keď kontrolujeme hladinu oleja, tam milimeter hore-dole nehraje rolu, alebo ak chceme presne skontrolovať a porovnať či nepribudol olej. Druhé sa dá presne práve pri studenom motore, lebo len tak dokážeme zaistiť úplne rovnaké podmienky pri každom meraní hladiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...