Přejít na obsah

Jak opravit lak - nejde mi o vzhled


bigboban

Doporučené příspěvky

Mám základní červenou barvu a na několika místech má auto naražený až na plech. Vykoukávající plech je zatím čistě stříbrný ani náznak rzi.

 

Jak to opravit pokud mi vůbec nejde o vzhled? Tedy samozřejmě alespoň se zachováním červené barvy, Jediné co chci je aby to nerezlo a případně se to kolem více neloupalo. Přestříkat? Přetřít štětečkem? Mám to předtím brousit? Něčím čistit? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no záleží aké velke poškodenie to je , ak sú to len také malé poškodenia od kamienkov tak si kúp taku malu flaštičku zo štetcom (podobne ako lak na nechty pre dievčence ) predavajú to aj org. v škodovke , pozri si čislo farby auto a objednaj si to najdeš to aj na nete určite , ak je to niečo večšie tak obrúsiť trošku , odmastiť , naniesť zakladnu farbu pár vrstiev nechať dobré vyschnúť a nastriekať sprejom vo farbe auta , a nakoniec bezfarebným lakom  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, potřeboval bych radu jak se zbavit fleků po sprejování poškozených míst laku kapoty (viz foto). Šlo by na to použít barevný vosk? Nebo rozleštit tempem? Ty skvrny jsou vidět jen když se na nich odráží světlo, protože po spreji to má jiný povrch než origo lak, jinak barevně je to OK. Děkuji za rady.

post-84725-0-02526300-1406813230_thumb.j

post-84725-0-68922400-1406813251_thumb.j

post-84725-0-98956600-1406813270_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim, mam problem s kufrovymi dverami, zacina sa mi tak ukazovat hrdza ktora mi dost vadí. Okolo tej lišty sa začina vyfukovat farba ale chvala bohu sa ta hrdza este neukazuje.  Vedel by mi niekto poradit co mam spravit aby sa mi taky problem v blizkej buducnosti nestal znova ?  obrusiť, odmastnit a natriet farbu ? ako zistim aky odtien farby ma karoseria ? piše to niekde ? 

post-90067-0-58249900-1410121385_thumb.j

post-90067-0-36074700-1410121392_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak očividně už to někdo opravoval, všechna řešení budou pouze dočasná, přičemž interval v jejich životnosti se bude zkracovat... Odstín barvy najdeš např. v kufru na štítku (čtyřmístné číslo), postup je, jak píšeš - obrousit na čistý kov, vytmelit, natřít

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

právě kvůli těm bublinkám na to mrkni hlavně z druhé strany... Ta koroze je minimálně pod tou lištou, chcešli to udělat alespoň trochu slušně, měl by jsi ji sundat. Stav druhé strany, napoví, jak je to závažné a co s tím. A nebo to můžeš jen tak líznout štětečkem a dle potřeby pravidelně obnovovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

jako v odstínu, nebo kvalitě? Odstín by měl být stejný, ale je otázka jaký je ten původní. Jednak ta barva stárne a jadnak je tam určitý rozptyl v toleranci odstínu. Nicméně, když to pak pěkně rozleštíš, tak to pozná jen lakýrník. A pokud ti jde o kvalitu, tak to nedělej sprejem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...