Přejít na obsah

Fabia 2.0 MPI spotřeba


Mack2109

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se zeptat na fabii s motorem 2.0, někdo píše že je spotřeba šílená někdo zase že i při svižné jízdě jezdí za 7,5-8l, tak se chci zeptat někoho kdo ji má jak to tedy reálně město/mimo město.  Dál má fabia najeto už 220xxx km tak nevím jestli už to není na tento motor (benzín) hodně a s jakou spotřebou oleje mám počítat a jestli to ještě něco najede?

 

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se spotřebou je to jednoduché. Dokud je motor studený  - vzhledem k velikosti trvá jeho zahřátí o něco déle -  žere hodně, takže při krátkých jízdách kolem 5 km je spotřeba 10l, i více. Při delších jízdách si vezme v průměru tak o půllitr víc než ostatní motory. Stačí jediné - řadit vyšší rychlost dříve, než jsi zvyklý u jiných motorů, např. na pětku lze jezdit od 50 km/h (aktuální spotřeba 4 l/100 km). Než jsem auto přestavěl na plyn (zhruba 2,5 tkm), měl jsem průměr 6,8 dle dotankování (6,6 dle palubáku). Záleží na tom, co si představuješ pod pojmem svižná jízda, ale pokud rozumně svižná, tak těch 7,5-8 je na delší trase reálných.

Spotřeba oleje 5W40 1-1,5 l/10000 km (5W30 zhruba dvojnásobná spotřeba). Pokud by žral oleje víc, tak už někde netěsní (gufera ventilů atd).

Ten motor je bezproblémový a dlouhověký, pokud je řádně udržován (výměna oleje každých 15 tkm, výměna rozvodů včetně pumpy, občas výměna chladící kapaliny, aspoň jednou bych doporučil vyměnit olej v převodovce).

Jedno minus přece jen je - pod kapotou Fabie zabírá dost místa a jakákoliv práce v motorovém prostoru je pak složitá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ja jezdil dlouhodobe za 8l, 95% mesto, kratke trasy. Na delsich trasach na dovolenou i okolo 6.5l. Spotreba rozhodne neni nikterak dramaticka. Kdo tvrdi, ze je, tak to auto nikdy nemel. Samozrejme s tim nejde jezdit tak usporne jako s nejakym pidimotorkem htp, ale vykonove je to zcela jinde.

S mym soucasnym 1.8TSi, ktery ma byt vrcholem ekologie, zdaleka nejsem schopen jezdit tak usporne jako s timto starym dvoulitrem, pricemz styl jizdy mam furt stejny.

Dodnes na tenhle motor se slzou v oku obcas vzpomenu. :)

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...