Přejít na obsah

vibrace,klepani a duneni - spojka?


pataspuschkin

Doporučené příspěvky

Zdravim, prosim o radu. Mam motor 1,9 TDI PD 96kw. Nedavno jsem si vsiml vibraci, klepani a duneni (docela rachot) od motoru. Nejvic je to znat pri zarazeni 6 stupne a rychlost malinko nad 50, otacky skoro na volnobeh. Nebo kdyz si pohraju pri jizde treba na 5 nebo 6

s plynem v otackach v rozmezi treba 1000 az 1500 aby auto ani netahlo ale ani nebrzdilo motorem tak to dela taky. Jinak v zaberu a nebo brzdeni motorem je vse v pohode. Nevite prosim cim by to mohlo byt? Nemuze to byt setrvak? Hledal jsem a nasel jsem jen tento prispevek:

 

Moje auto už má po těch kilometrech načatej setrvačník a chová se obdobně, např. pokud pojedu 50 a dám za 6, tak to začne dělat šílenej kravál, dunět, klepat. Nicméně to už jede na volnoběžné otáčky - což je dost extrém, jezdit se takto nedá a pouze jsem to otestoval. Nicméně Passat 96kw se choval celkem korektně a když mu potom člověk s rozumem naložil, tak se bez přehnaných vibrací a dunění rozjel.
 
A dalsi vec, ze kdyz podradim treba z 6 na 5 tak to pri pusteni spojky zahuci ale to je pry spojkovy lozisko. Jestli to s tim nemuze mit nejakou souvislost :-/
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...