Přejít na obsah

12V zásuvka


xx30

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Já jsem musel před dovolenou zajet do servisu, protože mi zásuvka u řadící páky vůbec nefungovala. Zjistil jsem to až po 3 měsících a to zcela náhodou, když jsem zapojil navigaci, kterou mi to nenabíjelo. V servisu mi napřed řekli, že je to pojistka, ale po prohlédnutí ji museli vyměnit, protože byla nefunkční už od výroby. Oprava za cca 1/2 hodiny hotová a vše funguje jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to zjistil zcela náhodou když jsem zapojil vybitou navigaci při odjezdu na dovolenou. Naštěstí mi pomohli na počkání v servisu. Bylo tam prý něco uvnitř zatlačené dolů. Jsem laik, takže jsem moc nerozuměl. Teď ale vše už funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,

přestala mi fungovat 12V zásuvka vepředu. Pojistkou pro zadní okna to není, to jsem zkoušel. Když otevřu motor a koukam do pojistkové skříně, tak je tam spousta pojistek a nevim jakou mam zkontrolovat. Máte někdo schéma pojistek, abych věděl jaká to je? Zajel bych s tim do servisu na reklamaci, ale jestli je to jen pojistka, tak se mi to zda zbytečný - týden čekat na servis a pak tam mít auto půl dne, to se mi moc nechce.

díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to poistka 40 v poistkovej skrini vlavo pod volantom

http://www.skoda-auto.sk/mini-apps/literatura/pages/octavia.aspx?requestOwnersManualEditionDate=05-2016&requestOwnersManualLanguage=sk&requestOwnersManualOnlineVersion=sk%2fOctavia_5E%2f05-2016%2fManual%2fOctavia%2fonline#!pageId=00567

obrazok sa tu zial neda zvacsit, ale da sa to tam vidiet. ak to tam nevidis, pozri do tlaceneho navodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to bylo jen tou pojistkou :) Nákres s pojistkami a jak je vyměnit je opravdu v manuálu pro auto, tak sorry za blbej dotaz  :kol-32:  Můžu se ale podělit o zkušenosti:)

1) způsob otevření pojistek je pěkně blbej. Musí se v podstatě silou vyrvat odkládací schránka po levé straně volantu a zpátky jde dát dost špatně - tohle neni moc elegantní řešení :/ Jasně že to nemá na legendární výměnu žárovky v nové Fábii, ale je to taky opruz.

2) Dost se po internetu probírá to, že 12V zásuvka se vypne po zapnutí dětské pojistky na otevírání zadních oken. To jsem zkoušel a u Octavie 3 se už tohle neděje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte,

 

mám takový dotaz na 12v zásuvku u řidiče - dodává stále napětí i po vypnutí a uzamčení vozidla? Mám podezření, že ano. Mám do zásuvky napojenou kameru, která se aktivuje / deaktivuje podle toho, jak se spíná zásuvka. Ve Fordu Mondeu 2012 to fungovalo bezvadně, po uzamčení auta se zásuvka "odpojila", kamera se po nastaveném intervalu vypla. Zdá se, že u O3 pořád dodává šťávu, protože kamera nahrává nonstop. Jde chování zásuvky nějak upravit?

 

Popřípadě vy, co používáte palubní kamery, jakým způsobem je máte v O3 nastavené, aby fungovaly automaticky?

 

Díky za tipy.

Editováno: , autor: GoRingo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

no a teď babo raď, je dobré za každou cenu nechávat předělat napojení proudu pro 12V tak, aby mi do nich šel stále proud? o víkend jsem si napojil v kufru na 12V zásuvku tažné zařízení, abych nemusel tahat kabel až dopředu a samozřejmě se mi vypne osvětlení vozejku při vytažení klíčku ze zapalování..svítí jen auto...a já se bojím, že když si do toho pustím stálý proud, že mi to časem někde něco vyzkratuje a auto vyhoří .-) asi sem moc velká bojavka, ale ta možnost tu asi je. Koukám ale, ze v OIII ty zásuvky zase běží furt...

 

víte tedy někdo, jak jednoduše do nich pustit stálý proud? tady jsem někde četl ze to mám napojit na svorku 15 v pojistkový skříni. Nejde to udělat přes diagnostiku? nebo nějak jinak? nerad bych rozebíral půl dne auto :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...