Přejít na obsah

kolísání otáček a hooodně špatné startování při teplém motoru


urbanroman11

Doporučené příspěvky

dobrý den.prosím o radu mám felícii r.v. 1996 najeto 120 000km je to karburátor.motor si dělá co chce.při studeném startu chytne na poprvé ale při ohřátém motoru musím dlooooouho točit než nastartuje a také kolísají otáčky,jak na volnoběh tak i za jízdy,musím sešlápnout spojku a prošlápnout plyn.potom je na chvilku klid.ale dělá si to kdy chce.jsem z toho zoufalej a další věc je že neukazuje otáčkoměr.jen když se vytočí motor tak vylítne na 4500ot ale hned zase spadne,další věc je že nesvítí podsvícení budíků.nevím jestli všechno souvisí se vším.děkuji za odpovědi a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

dobrý den.prosím o radu mám felícii r.v. 1996 najeto 120 000km je to karburátor....

Feli r.v. ´96 s karbcem je děsná představa. Buď jedině že by to byl kus pocházející z exportu do "zemí třetího světa", kam se vyvážela karburátorová verze feli s motorem shodným s posledníma "předvstřikovýma" favoritama, anebo jako druhá eventualita je to hustokrutěpřísežnej bastl z kastle feli a motoru z fáčka. V Evropě se totiž felicie s karbcem vůbec legálně uvést do provozu nedala - už favorit byl od konce dovolený v Boleslavi v roce 1992 (a to právě jen s výjimkama v podobě dodávek do států, kde nemají aspoň trochu kvalitní benzín) vyráběnej výhradně se vstřikováním a felina šla na trh od samýho začátku jako vstřiková - nejdřív jednobod a od roku 96 už dokonce jako MPI. Ale i felin se pár tisíc s karburátorem vyrobilo - jen všecky skončily mimo Evropu. Třetí možnost právě je, že s tím vehiklem nejezdíš po evropskejch cestách...

 

Ale pokud je to opravdu karbec, tak by na vině mohl bejt ten proslavenej automatickej sytič anebo přisávání falešnýho vzduchu nějakým prasklým těsněním mezi karbcem a sacíma kanálama hlavy.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...