Přejít na obsah

1.2 HTP vysoká spotřeba oleje


schneefall

Doporučené příspěvky

  • o 3 roky později...

Zdravím vás všechny a prosím o radu, kde může být hlavní závada ve velké spotřebě oleje / až 4 litry / 1000 km / v motoru ve Škodě Fabii 1,2 Combi MPi, s najetými 207 tis. km, r.v. 2007, pocházející z Německa. Koupil jsem ji cca před 2 měsíci v autobazaru. Při dojetí domů jsem zjistil, že hladina oleje v motoru nedosahuje ani na spodní okraj měrky, tak jsem dolil litr a teprve se lehce objevil na spodním okraji, nikoli na spodní rysce. Tak jsem dolil druhý litr a byl ve spodní polovině rysky. Po ujetí cca 250 km, byl olej opět pryč. Jinak je auto po opravě předku, není vůbec zkorodované a poměrně i lehce jede, tak se ho zbavovat nechci. Má to ale ještě jednu vadu, když se brzdí motorem z kopce, tak je cítit štiplavý vzduch z topení, jako z přepáleného oleje, doprovázený šedo modrou "parou ", jako kdyby se přehříval, ale teplota motoru je na 90 st.C. Ptám se, je možné auto reklamovat, případně i vrátit, jako se skrytou vadou ? Nebo požadovat slevu ? Nebo zjistit, kde je hlavní příčina, zda ve kroužcích, či simerinkách u ventilů a pod. ????? Děkuji za rady, či vaše zkušenosti.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na 1.2 HTP vysoká spotřeba oleje

Ja som take auto tiez kupil ale za patinu riadnej  ceny.Dal som donho 1000 eur na prekruzkovanie a ocistu motora kedze vsetko je zasrate.Horsie je to s HTP kedze sa neodporuca skladat tieto motory z inych dielov.Ale bud kludny kamos robi v Bosh car service a opakovane tieto auta kruzkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...