Přejít na obsah

Kontrala tlaku v pneu - set nefunguje?


Kolesnik

Doporučené příspěvky

Zdravím, měl sem menší nehodu a podařilo se mi propichnout dvě pneumatiky po naslednem prezuti na rezervni pneu se po par km rozsvitila kontrolka tlaku v pneu. Poté co sem koupil nové pneu a přezul za píchlé, i po mačkaní tlačítka SET kontrolka se jen na 1 sec vypne a pak zas naběhne, Nehoda byla spojena i s narazem na predni napravu je mozne ze by se systém nejak ponicil ze to furt sviti? Vim, že to nejspíš půjde vypnout po restartovaní systému na diagnostice ale nechce se mi za to davat 1000,- v serivsu. Moc vam dekuji za pomoc a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš to len tak mačkať. Najprv vo všetkých pneumatikách nastav správny tlak, potom zapni zapaľovanie alebo naštartuj a následne podrž tlačítko medzi sedadlami až kým ti to nezapípa. Ak ti aj po tomto bude stále pískať že máš niekde nesprávny tlak, tak ťa neminie návšteva servisu, alebo geometria.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to na Fábii 03/2009 jde i za jízdy. Zkontroluji tlak v pneumatikách a při jízdě po rovině přidržím na 2 sekundy tlačítko SET. V návodu je psáno "Po základním nastavení systému nastává fáze "učení se" nahuštěných tlaků a poté systém začne sledovat ztrátu tlaku vzduchu v jednotlivých kolech"

Při stání se podle mne nemá co učit - nedostává signál z snímačů ABS o otáčkách jednotlivých kol.

Proto je podle mne ideální nastavení při jízdě po rovině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsi na omylu, přečti si pořádně návod k použití. Resetuje se to když vozidlo stojí a učí se pak za jízdy. Tak to funguje i u mé Fabie a nikdy jinak. Dělám to každý rok dvakrát - vždy při přezutí na sezonu. Za jízdy to nikdy nešlo resetovat.

Základní nastavení systému
Dojde-li ke změně tlaku v pneumatikách nebo k výměně jednoho nebo více kol, je nutno provést základní nastavení systému následujícím způsobem.
- Nahustěte všechny pneumatiky na předepsaný tlak - strana 173.
- Zapněte zapalování.
- Stiskněte tlačítko obr. 131 na dobu delší než 2 sekundy. V průběhu stisknutí tlačítka se rozsvítí kontrolní světlo. Zároveň dojde k uložení základních hodnot, které je indikováno akustickým signálem a následným zhasnutím kontrolního světla.

 

Popis funkce systému:
Po základním nastavení systému nastává fáze „učení se“ nahuštěných tlaků a poté systém začne sledovat ztrátu tlaku v jednotlivých kolech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě bych doplnil.

Když se po výměně kol neprovede nastavení, tak až systém vyhlásí chybu, a já vím, že jsem určitě nepíchnul, přesto musím vypnout motor a otevřít dveře. Jako že kola kontroluji.

Teprve potom můžu udělat to nastavení.

Osobní zkušenost, ani nevím jestli je to v návodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...