Přejít na obsah

Unik oleje - Převodovka?


milanosor

Doporučené příspěvky

1.2 HTP 40kW - 2004

 

Ahojte, dneska jsem jel na STK a technik na me, tece vam olej z motoru a dost. Tak jsem se zhrozil a sel se mrknout za nim na kanal. A sakara ze. 2 tydny zpet jsme delali silentbloky naprav ( velke zadni ), takze jsem meli podzvednuty a podepreny motor na prave strane kvuli tomu jednomu pojebanymu sroubu na rameni, ale ze by se s necim hnulo? Nebo je to jen nahoda? Podle barvy a cichu jsem vyloucil brzdovkum, motorovej to taky nebude ( ten budu menit ted, takze by byl tmavy ), takze jedine prevodovka. Manzeny poloosy jsou cisty a pripada mi, ze to tece kolem tesneni vika prevodovky.Je to to mozny z niceho nic?Nic jsme na tehle strane nepovolovali,takze jen shoda okolnosti? Mam to pocakany od predku az po stred auta, takze  neco vycakalo. Bohuzel. Snad dneska aspon dojedu vpohode domu a pak zacnu resit.

 

Otazka, jestli je to opravdu viko prevodovky, jde to nejak rozume vymenit na aute , nebo cely motor vyvesit?

Editováno: , autor: milanosor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zajel opet na kanal a opravdu to chcije okolo tesneni. Ale neni mi jasne proc tak najednou a bez predchoziho roseni. je mozny ze je ucpany odfuk nebo neco? Povolil jsem nalevaci sroub a myslim ze tak dobry 3 decky uz vylitaly.Ranu to urcite nedostalo. Od tech silentbloku jsem s tim nejezdil a ted na STK. Jedine co mi zbyva je sehnat tesneni a zkusit to vymenit.Vypada to, ze nic nebudu muset sundavat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak jak rikate. Presne tohle tesneni tam je. Mam tady i fotku na ktere je trosku videt, ze to leze opravdu kolem vika. Jen musim mrknout podle vinka jaky typ. Protoze co jsem koukal na odkaz, jsou tam jakoby dva druhy tesneni.Ale pokud to chci vyresit rychle, budu to muset zkusit sehnat asi rovnu ve Skodovce.

 

PS. Jaka je prosim presna specifikace na prevodovy olej do Fabky? Budu to brat u nas v kamennym obcode, takze je mozny, ze presnou a osvedcenou znacku tam mit nebudou,tak at aspon specifikacne to sedi

post-50756-0-83727800-1406269847_thumb.j

Editováno: , autor: milanosor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte

Pod autom som si nasiel pod demontazi krytu motora takto ,,od oleja" daka mastnota, ked som vypustal a menil chladiaciu kvapalinu. Z prevodovky mi netecie, teda neostavaju ziadne flaky pod autom, cim to moze byt.

Auto ma 123tisic km , co som kupil som najazdil len cca 3000 km.

Fabia 1.4 mpi 44 kw 8/2002

 

IMG_20140929_010518.jpg

 

Vdaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezky zablitá.

Nedokážeš odhadnout zhodnotit co je to za kapalinu?

Olej?  Brzdovka?

 

Odmastit očistit a pak bych se na to kouknul třeba zase za týden.

 

Převodovka FNK?  Se stářim vozu bych asi neváhal a vyměnil olej i v převodovce, pokud nebyl vyměněn.  

Tady je téma  http://forum.skodahome.cz/topic/124923-kontroln%C3%ADv%C3%BDpustn%C3%BD-%C5%A1roub-oleje-p%C5%99evodovky-fnk/page-2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem odhadnut od coho to moze byt ale rozhodol som sa to prv vycistit na prvy x sa mi to nepodarilo trvalo to troska, kupil som taky sprej co spravi penu, ma sa nehat tak 10min posobit a potom vodou preplachnut ..

Po 4 dnoch jazdy sa to nezmenilo ( to ocistene o nieco ostalo ciste ) ale vyzera to ze je to nieco z davna ( este ked som to auto nevlastnil )

Uvidime co sa bude diat, ale kazdopadne zatial diky za rady :)

 

 

post-90506-0-89440000-1412726109_thumb.j

post-90506-0-89262600-1412726124_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...