Přejít na obsah

Tupe narazy od prednej napravy- NOVA Octavia 1,2TSI


igores

Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

viete mi povedat, ci je po prechode hoci aj malych prekazok na ceste (klasicky maly kratky asi 5cm vysoky retarder), resp. male nerovnosti na ceste (zaplatana cesta) normalne pocut az rusivy buchot od prednej napravy, akoby doraz tlmicov (pricom auto prechadza retarderom uplne pomaly) Zvuk je podobny ."doing doing", sorry za ten opis, ale nezda sa mi, ze je to v poriadku v ziadnej o1,o2 som nieco take nepocul ani v inych autach pri prejazde podobnych prekazok.

 

rad prilozim video, ale tazko povedat do akej miery to bude rozoznatelne cez nahravku z mobilu.

 

(auto ma necelych 400km, potrebuje si tam vpredu este nieco sadnut?) este predtym ako pojdem do servisu, aby na mna nepozerali o co mi ide.

 

Vopred vdaka.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem vyrieseny! Prepredajna priprava nechala/zabudla prevozne tzv. Cecka na vnutornej strane tlmicov pod prachovkou...teraz je to konecne tiche.

(O zadnej jednoduchej som tiez vela zleho precital, ale po zatial kratkej skusenosti to nie je tak horuca tema ako sa pise, holt multilink to nie je.

Vdaka za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím pánové,

 

tak můžu potvrdit, že tento nešvar se děje i v ČR. I mě trápilo nezvyklé bouchání na pravé přední straně při přejezdu nerovností. Díky tomuto tématu jsem našel příčinu. Pitomci při přípravě auta taktéž zapomněli na tlumiči distanční podložky, ba co více, manžeta je roztržená...

 

Dnes jsem auto zvedl a podložky vyndal. Nyní je vše v pořádku, nicméně se mi zdá, že po "vymetení" několika děr s distančními podložkami úplně nesedí geometrie. Takže jakmile pojedu kolem mého prodejce, hned jim distančky omlátím o hlavu a doufám, že na vlastní náklady ověří geometrii a vymění roztrženou manžetu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak snad alespoň změření bych mohl uhrát. Nemám pocit, že by auto někam táhlo, nebo hůře sedělo. Ale když jedu rovně, musím mít volant lehce pootočený doprava. Nevím, jestli tedy není jenom křivě usazený. Po koupi jsem si toho bohužel nevšiml, takže nevím, jestli to tak už nebylo z fabriky. Na druhou stranu si říkám, že v dnešní době určitě budou mít při výrobě zavedenou technologii, která bude zaručovat přesné nasazení volantu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám pocit, že by auto někam táhlo, nebo hůře sedělo. Ale když jedu rovně, musím mít volant lehce pootočený doprava.

Já jsem měl také křivě nasazený volant. Všimnul jsem si toho až po cca 2 měsících, až opadla euforie z nového auta. Nakonec to spravila geometrie. Trvalo to cca hodinu a vše je v pořádku. Náklady byly na prodejce.

http://forum.skodahome.cz/topic/128842-poloha-volantu/ ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Jen pro info. Prodejce mi zdarma zkontroloval na mou žádost geometrii, která opravdu ukázala problém s rozhozením nápravy. Jestli to bylo způsobeno problémem s ponechání distanční podložky tlumiče, nebo chybou při výrobě, to už nikdy nezjistím. Jen doufám, že se časem neprojeví dřívější opotřebení nápravy, či jejího uložení. Nyní je však vše v pořádku. Volant mám při jízdě rovně ve správné poloze, nikde nic nebouchá a podvozek tlumí dobře. Pokud by se tudíž tato chyba stala i někomu dalšímu (což nikomu nepřeju), požadujte revizi a seřízení geometrie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...