Přejít na obsah

někde teče chladící kapalina


apa

Doporučené příspěvky

OCT 99,

1,9 TDi, 66 kW

po najazdení cca 5.000,-SK(hlavne v lete alebo pri rýchlej jazde) je potrebné doliať cca 0,5 l chladiacej kvapaliny. Motor sa nehreje vôbec a únik som nezistil ani na zdviháku. Voné čerpadlo je vymenené. Je tto normálne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se přikláním k tomu těsnění pod hlavou, dělal jsem ho nedávno a mněl jsem ty samý příznaky. Zkus to zahřát a někde na dálnici to vytáhnout na co nejvíc ujeť pár km pak zastav a okamžitě se mrkni na kádinku s vodou, jestli tam bude víc vody jak obvikle nebo bude přetíkat tak je to jesný fouká ti do vody. Někdy to dělá jen v tahu a u vyšších otáček

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslel som aj na tesneniepodhlavou, no jazdímtak už asi 50.000 km a motor sa mi nikdy neprehrial, pričommu dávam dosť zabrať,vôbec ho nešetrím. keby to bol tesnenie podhlavou tak asi by už za tých 50 tis.km odišlo celkom, alebo sa mýlim? ďakujem za odpoveď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mě to taky vydrželo dlouho nebyla ani voda v oleju ani bílej kouř z výfuku, dobře to startovalo prostě pohoda, akorát sem tam dolít vodu až jsem jednou na dálnici vyvřel (při vyšší rychlosti) dolil jsem vodu a jezdil ještě dalších 3000km (pomalu) pak až se to začalo zhoršovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

U Octavie 1,9tdi me unika voda a nevim kudy. Po ujeti cca 700 km je nadrzka prazdna. Pokud auto stoji na miste, voda neunika. Pokud je motor v otackach, unikaji do nadrzky bublinky. Pri jizde se motor neprehriva.

Muzete mi poradit, co je tam za zavadu a na kilik by mohla vyjit jeji oprava?

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Dnes jsem měnil olej a všiml jsem si že hned vedle vany viz foto že stéká chladící kapalina.Když jsem koukl ze zední strany na motor tak jsou místy červený zeschliny tak předpokládám že to je delší dobu. Vyměnil jsem olej jel jsem to projet cca 10km a nikde ani kapka. Motor byl zahřátý na 90C. Když jsem zjistil ty kapky tak vrčeli ventilátory u chladiče. Neni tam sveden přepad z expanzky?

Je to motor 1,9 tdi 66kw r.v. 99. Nevíte co by to mohlo být. úbytek chladící kapaliny nepozoruji.

post-68391-0-89145400-1406576186_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Mohl bych poprosit něhoho ETKY znaleho a v dilech se vyznajícího ? Lehce mi kape voda ze stejného místa jako na FOTO výše. Na první pohled nikde na motoru nic vidět není a tak bych rád objednal ve skodovce všechny možna těsnění na tu stranu hlavy tzn. Domkové a o kroužek čidla teploty. Byl jsme ve škodovce a tam mi to nebyl skladník schopen najít v etce podle VIN což mě velmi nemile u odborníků překvapilo. Jediné co jsme našly je Okroužek na čidlo teploty. Mohl bych poprosit nekoho o čísla dílu potřebnych na vyměnu všeho těsnicího v okolí domku do hlavy? klidně i s přírubama hadic. Chci to udělat vše a mít klid. Děkuji za pomoc Motor TDI ALH 66kw rok 9/2002

Editováno: , autor: bawosek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...