Přejít na obsah

Tuhost plynového pedálu


Regson

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mám nového Rapida Spaceback 1.2 77kW (najeto cca 200km) a první co jsem zpozoroval, že se mění tuhost plynového pedálu. Za studena, když auto stojí je pedál měkčí (příjemně), ale po nastartování a ujetí cca kilometru jakoby ztuhne. Byl bych radši, kdyby zůstal tak jako právě za studena a mám pocit, že po převzetí auta to tak bylo (nicméně vzhledem k eufórii z nového auta bych za to ruku do ohně nedal :))).

 

Nemáte podobnou zkušenost? 

 

Díky!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, možná je to nějaká úprava. Já mám Rapida liftback z 8/2013 a při delších jízdách mi vadí příliš malá tuhost pedálu. Nohu si nemohu opřít, když ji trochu uvolním, začnu přidávat plyn. Naštěstí mám tempomat, ale jinak bych větší tuhost uvítal... Takže buď rád, jestli to tak máš :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mam zrejme stejny problem.

Plynovy pedal jde ztuha, dela to pri mirnem seslapnuti a jen pod urcitym uhlem tlaku na pedal. Zene jsem zakazal s autem jezdit, bojim se ze se plyn zasekne.

Rapid jde hned do servisu. Auto je v zaruce a zadne promazavani delat nebudu, za mne je to dalsi z vad rapida

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takze. V servisu podal promazali, to bohuzel nepomohlo. Pedal resp. mechanismus se v urcite poloze jakoby prici. Obavam se, ze jde o mechanickou vec,

Zitra tam jedu znova, bohuzel jsem nemel cas pri prevzeti to resit vice- vyzkousel jsem ale oprava nepomohla.

 

Dam vedet co bude dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypada to tak.

Je to dost neprijemne. Me to dela jen pod urcitym uhlem seslapnuti pedalu a hlavne klade odpor pri mirnem a jemnem davkovani plynu. Dnes jsem mel problem s rozjezdem do kopce, plyn nejdriv kladl odpor, jak jsem mitne pohnul nohou tak povolil.

Zitra to jedu urcite resit, budu zadat o vymenu. Obavam se aby se plyn nezasekl nebo nesel zmacknout v nejake potrebne situaci. Je to fakt dost blby problem

Editováno: , autor: acom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pripájam sa do rodiny "postihnutých". Včera som spozoroval jemné zadrhávanie plynového pedálu, ale prikladal som to skôr na vrub mokrej podrážke na topánkach, nakoľko pršalo. Dnes sa to však zopakovalo znova. Navečer som strčil hlavu pod volant, zasvietil som si tam baterkou a snažil som sa nasimulovať ten pohyb, aby mi pedál začal vydávať ten vŕzgavý zvuk. A podarilo sa. Keď sa tlačí na pedál priamo a nie zo strany, všetko je ok. Akonáhle sa zatlačilo zľava doprava, akoby priečne, vŕŕŕz-vŕŕŕz. Príčina je úplne jednoducho vysvetliteľná. Pedál je z tvrdého plastu, ktorému proste chýba potrebná miera viskozity a používaním si pohyblivé časti akoby sadli (mierne obrúsili vzájomným trením) tým vznikla vôľa možno 0,05mm a možno omnoho menej, čo však dáva priestor k tomu aby sa pohyblivé časti nedotýkali po celej ploche, ale "po hrane". Nechcem byť zlý prorok, ale mám obavu z toho, čo som videl (mechanické prevedenie plynového pedálu), že tento problém sa jednoduchým premazaním neodstráni.

Samozrejme, že mi to vadí, tak som tam prskol silikónový olej a uvidím. Teraz tam problém nie je, ale čas ukáže, kam sa to bude vyvíjať. Určite nemienim šaškovať s premazávaním pedálu každých 1500km. Bude sa k tomu vyjadriť Škodovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jéje, zase něco, na čem se šetřilo nebo kde zas neuhlídali kvalitu. Řekl bych, že problém vadných pedálů bude opět nejspíš u čínského dodavatele (kde jinde se to asi vyrábí?), nejspíš použili blbej plast.

Dnes jsem kontroloval svůj pedál (auto z 04/2013) a má jen neznatelnou vůli, z hlediska mé profese konstruktéra, normální.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malé info z ETKY - za dobu výroby existují už tři typy plynových pedálů pro 5r a 6r mechanickou převodovku: 6R1 721 503 B (>>04.11.2013), 6R1 721 503 F (04.11.2013>>26.05.2014) ten je vyřazen 01.09.2014 z výroby i pro ND a je nahrazen zatím poslední verzí 6R1 721 503 H (26.05.2014>>). Takže bych řekl, že vozy z období 11.2013 až 05.2014 potencionálně mohou mít nějaký problém......

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...