Přejít na obsah

Tuhost plynového pedálu


Regson

Doporučené příspěvky

Ahoj, řešil jste někdo od roku 2015, kdy zde padl poslední příspěvek, tuhost plynového pedálu? Mám Rapida 2019 (1.0TSI 81kw) a nevím jestli je to chladnejším počasím, ale tuhne mi pedál plynu při nastartovaném motoru. Při vypnutém se zdá být v pořádku. Prostě příznaky, které tu píšete i vy. Auto mám od 1.8., koupená předváděčka a už řeším reklamaci pískajícího klima kompresoru.... [emoji3]

Odesláno z mého SM-G960F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ja som to skusal reklamovat na svojej 1.2tsi 66kw, ale neuspech, nic necitili. Pruser je ten ze to nerobi vkuse, ale ak ano tak to otrasne stuhne, vtedy mam az neprijemny pocit z jazdy. Vidim ze mas 1.0tsi, moji rodicia maju tiez 1.0tsi 70kw a tiez im to tam stuhne. Takze asi vlastnost rapidov ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

Dnes za deštivého počasí jsem zaznamenal stejný problém jako uvádíte. Pedál při rozjezdu a první km OK, ale potom celkem dost zatuhl že jsem musel na sílu občas přišlápnout k podlaze. Měl jsem teda adidasky s mokrou podrážkou, jak už někdo zminoval, tak uvidím jestli se to bude opakovat i další dny a za sucha. Jinak Rapid 81kW 6kvalt rok výroby 08/2018, mám ho měsíc, koupena předváděčka, mám aktuálně 1200km. Kupoval jsem defakto nové auto abych se vyhnul problémům a po měsíci už to přichází. Dám ještě vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém tě může potkat kdykoliv i u nového auta jakékoliv značky. Mám od nova dvě poslední auta a u obou jsem úspěšně vyreklamoval dost drahé opravy. U nového rapida to byl kompresor a čerpadlo, pedál budu taky sledovat. Apropo, nemáš už nové auto, já bych do předváděčky asi nikdy nešel, prože s ním nikdo moc slušně a citlivě nezacházel (včetně mě). Zdejší forum mě za 10 let hodně pomohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle mě to není žádná závada, ale konstrukční nedostatek. Pedál je špatně navržený - špatný úhel vůči "chodidlu" řidiče. Při sešlapování bota vertikálně po pedálu klouže. Při určitém typu podrážky nebo za mokra se může zdát, že jde pedál ztuha. Stačí trošku změnit polohu podrážky boty na pedálu.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si všiml toho stejného, co @rkonf. Když je mokro nebo mám hrubší podrážku či větší vzorek, mám dojem, jakoby pedál šel více ztuha nebo se mi dokonce zasekává o podrážku. Připomnělo mi to jednu recenzi Rapidu - "řízení je v pořádku, ale proč posunuli pedály před spolujezdce?". Ale pokud máš auto v záruce a přijde Ti, že to není v pořádku, tak reklamuj. Bohužel někdy je třeba obejít i více servisů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím chlapi, mám takový problém nebo spíše záhadu, možná se s tím někdo setkal... Před měsícem jsem si koupil z autosalonu Škodu Rapid 1.0 TSI 81 kW rok výroby 2018 v plné výbavě, najeto 17 tis. km, vše perfektní, jsem s ním moc spokojen, jezdí jako drak, ale.... Předevčírem jsem byl na samoobslužné myčce ho umýt wapkou, poté jsem jel domů a zhruba po 10 - 15 min. mi ztvrdne plynový pedál, vždy když podřadím nebo přeřadím na nižší/vyšší stupeň, je tvrdý jak beton, potom zachvilí zmekně, a když zase řadim vymáčknu spojku pustim plyn zaradim mackam plyn jde z tuha jako krava, pak zase zmekne kdyz neradim, nedalo me to, dnes znova jsem oplachl auto a zase po 10 min mi ztvrdne pedal, hlavně to dělá pří řazení...  jinak reaguje dobře, otáčky jdou nahoru hned, ale prostě ztvrdne jak beton, a podrážkou od bot to taky není. Včera jsem s nim jel normálne na chatu a do práce a bez problémů. Napadlo mě, jestli někam neteče voda do elektroniky a pak to dělá takovou neplechu. Budu rád za každý podnět. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...