Přejít na obsah

Fabia 1.4 TDI Uvolněná klika


Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám takový problém.. když motor běžel na volnoběh tak se z motorového prostoru ozýval již někde zmiňovaný zvuk ššš + ještě něco podobného od rozvodů... Rozvody jsem nechal vyměnit a v servisu mi řekli, že si všimli že mám uvolněnou kliku, Prý bud to jsou jen axialy na výměnu nebo můžu vyhodit celý motor ( prý je v prdeli). Ještě mi řekli, že je to sériová vada těchto motorů...  Nevíte o tom něco? 

 

Popřípadě kolik toho ještě můžu nalítat, než to odejde úplně. 

 Nyní motor zní takhle https://www.youtube.com/watch?v=Yu8zh_QLASo&list=UUCSSxZz30B5zZPv7uPW_R2w

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

počkat seriova vada že se klika vymlati v axialnim směru a pak je motor na vyhození? o tom teda slyším prvně... to šolichání dělá řetěz vyvažováků.. pokud myslíme jedno a to samé...jede to snad nějak zle?  spojka zabíra dobře? kdyby klika chodila v ose tak to nejspíš poznáš i na spojce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na foru 1.4 TDI tento zvuk popisuju. Ten samý zvuk ššš má i můj motor a najeto 229tis.km, zvuk vzniká údajně třením řetězu o napínák v motoru na olej.čerpadlo. Když by byla uvolněná klikovka, to se nějaká blbost, i třeba kdyby tam byla vůle, tak ti svítí kontrolka mazání, nebyl by tlak v kanálcích vzniklou vůlí. Neřešil bych to, pokud se intenzita zvuku nezhoršuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a ještě když jsi 2.majitel, tak doporučuji sundat ten plastový kryt na hlavě a podívat se na vačku a hydraulická zdvihátka, jestli nejsou "2dny před smrtí" (ojeté hydroštely a vačka, příp.kulové čepy na vahadlech), ta vačka je choulostivá na kvalitu oleje, kvůli vysokým tlakům. Jinak tyto motory jsou dříči a spolehlivé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak  se přišlo na to, že to asi je řemínek toho olejoveho čerpadla..  Takže nic moc se nepořešilo. Ted se zase objevilo něco nového.... když je motor studeny tak tam něco tak divně tluče... a když je ohřatý.. tak tim jak točim volantem tak se ten zvuk objevuje taky.. tak to vypadá, že je v prdeli http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/045903315a-tlumic-vibraci-remenu-1-4tdi-de-5186.html . Protože když to děla ten zvuk a mám na tom ruku tak to vibruje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...