Přejít na obsah

veko hlavy valcov-únik oleja


libero

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

ahoj Libero.

 

nedavno som sa pytal na opravnu sadu. Podla fotky co si dal na zaciatku, je nejaka opravna sada v hrdle oleja ? To z tych fotiek nepoznam. Mne to zaplavuje 3 vstrek. Ked je oleja von vela pretecie na 4 vstrek.  Veko mam H. Nechal som vymenit vsetky gumove kruzky okolo vstrekov, 3ti tecie furt. Okolo nalievacieho hrdla je ale sucho. Proste to vyzera ze to este moze tiect priamo zo zvaru niekde nad 3 vstrekom. Je mozne ze by to tieklo i z diery pre srubu co drzi dvojicu vstrekov ?  

 

Viem, ze mi okamzite odporucite vymenu veka, ale este pokus. Ak by som znova vyskubol 3+4 vstrek poriadne to odmastil, mozem ten zvar zalepit cervenym silikonom, alebo inym tesniacim tmelom? 

 

Moc moc dik

 

PS: v autorizovanom servise mechanik tvrdil ze existuje opravna sada, nic sa nedemontuje, len sa "to niekde napatla" viac nechcel pustit know-kow asi. Ale potom mi pride logicke ze ma na mysli orpavu zvaru okolo nalievavaceho hrdla, ale nepozdava sa mi to kedze jak som pisal tam to je suche. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12/14/2016 at 15:19, solimx napsal:

Presmejdil som ebay UK a GE, najnizsia cena za novy origo je aktualne cca 85-100E

Je to tak ze veko obsahuje vsetky tesnenia aspon na vsade na fotkach to tak vidim.

V autorizaku stoji raz tolko, takze to je celkom fajn cena.

windows7x64-2016-12-104so0.png

 

Ked to budes davat menit, tak je dobre este vymenit zavlacky na hadicky a nove hlinikove tesnenia na vstreky, ked uz budu vonku. Je to tusim par €.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Kyselinka. vyzera to ze problem odstraneny. Zacalo sa vymenou celej sady tesneni do Victora R. Po vymene zacal olej valit i spod okrajov veko/hlava a tiez okolo vstrekov pre zmenu 1 a 2 (povodne tiekli 3 a 4)  Takze ultra zle. Samotne kruzky VR okolo vstrekov boli plytsie ako originaly. Tak sa vrzol cerveny silikon pod kruzky a tieklo stale. Tak sa potom vymenili vsetky tesnenia za povodne. Chvilu ok po 100km zase zaliaty 3 a 4. Dalsi pokus bolo vytmelenie zvaru ciernym silik do 360st nad 3 a 4 vs az po nalievacie hrdlo a zatial uz je to mesiac drzi.  Muselo to unikat priamo v tom najhorsom mieste nad 3 a 4 vstrekom bo zvary okolo nalievacieho hrdla boli suche. Tam jak vieme je priecna priruba co drzi vstreky, takze kontrola vlhkosti pod zvarom docela tazka bez vytiahnutie striekaciek.  V autorizaku sa nam snazili vnutit tu opravnu sadu co sa strka dnu do hrdla, ale ked to chapem spravne to bolo ucinne len v tvojom pripade ked ti to bublalo priamo pod hrdlom, nie jak mne az nad vstrekmi.

 

PS: Ma nejaky vplyv na ten zvar to ze sa na sa na vrchnu polku veka dava ozdobny TDI plast a vrchne veko dostava kineticky zabrat, teda i ten nepodareny zvar ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj zjistil jsem podobnou věc při jarní kontrole, 1.6 tdi o2 fl 2011, když jsem auto koupil, 83000tis tak samo že motor byl umytej wapkou tak to nebylo vidět, teď najeto 95000tis, hned po koupi se měnil egr + zpětné vedení, auto padalo do nouzaku, ale vše bylo čisté, teďka jsou vstřikovače jemně ve vrstvě oleje, ale kolem víčka je to suché...tak to nechápu, může to prolínat i okolo vstřikovačů? 

 

Předpokládám, že doporučujete výměnu víka, tedka je tam to bez dírky, opravná sada není jistota, cenově jsem se díval víko 4500,- + práce vs opravnou sadu jsem nenašel?? Předpokládám, že jak tu bylo psáno v prvních příspěvcích tak hádat se ze škodovkou už je pasé když auto není v záruce...

 

Je zajímavé, že ale nepozoruju přibývání oleje, rysky jsou pořád přibližně na stejné úrovni, tak je otázkou jestli to ještě nechat a nebo vyměnit...

Díky moc za tipy

Editováno: , autor: Milan-M
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...