Přejít na obsah

Jak se bránit odcizení ?? Tip jak ochránit řídící jednotku


Doporučené příspěvky

Dle zákona se musíš podrobit STK a emisím a nesmíš provádět na vozidle zásahy, které by tomu bránily. Při prokázaní poškození zařízeni příslušné STK neodborným zásahem do vozidla, ti to připlácnou na vrub. Další věc je jestli ti to dokáží. Pokud budeš první majitel tak to asi bude problém. Jinak jsem viděl praskly řemen na autě po emisích a borec co je dělal řekl že to není žádný velký problém, že jsou na tohle pojištění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bývá zvykem, že přístroje jsou proti přepólování chráněné. Ale i kdyby se jim z toho zakouřilo, budou těžko dokazovat, že za to může tvé nestandardně upravené auto. Nejedná se o vraždu, žádný technik v bílé kombinéze tu zásuvku zkoumat nebude. Prostě, "když vám to nefunguje, tak mi vraďte peníze a já jedu někam jinam". Tím to celé skončí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jo jsou jištění, přepólovaní nehrozí. Ptal jsem se co se stane pak, vozidlo označí po emisní stránce nezpůsobilé a bude muset opakovat emise po opravě. Na STK nemůže, ale peníze za STK a emise nevrátí, bude to na opakovačku STK do 200 Kč jak kde a emise v plné výši, takové vozidlo by nemělo pokračovat na vlastní pohon, tak že odtah. Tohle by se mělo týkat dieselu po roce 2003, benzinu po roce výroby 2000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 roky později...

https://www.ipouzdro.cz/gadgety-pro-iphone-7/gps-lokator-tracker-tk102/?gclid=EAIaIQobChMIy6e7stzD4gIVA-R3Ch0cNwa7EAQYAiABEgLqSvD_BwE

 

Třeba tohle ochrání Vaše vozidlo, ale jsou zde rušičky. Výhoda tohohle od továrně montovaného je v tom, že to je možné zašít kamkoli a rušičku zloděj nemůže používat stále. Protože by si na něj brzo posvítili. Pak je ještě jedna možnost. Zašít někde do auta rušičku. Nemusí být zrovna GSM, ale nějakou třeba výkonnou ze starých bezdrátových telefonů. Kdo pamatuje byly za to pálky i 20 tisíc.

Hlavně ji pak nezapomenout vypínat. Když pak bude spuštěna při krádeži bude to přiměřená obrana.

 

U výše uvedeného zařízení by stačilo udělat to, že odešle zprávu o poloze automaticky třeba jednou za tři hodiny. Jinak nebude napájeno a napájení se bude spínat mechanickým strojkem. 4 SMS denně x 30 dní po 77 haléřích se SIM od Vodafone by jistě nebylo tak hrozné. Druhá výhoda je, že zloději mají jen pramalou naději odhalit zařízení nějakým GSM hledačem, protože zařízení bude v činnosti jen při sepnutí tj. jednou za tři hodiny na třicet sekund. Napájené baterií vydrží pak několik měsíců někde zašité v autě. Stačí to občas dobít.

 

další lokátory např. zde               https://www.lokatech.cz/lokatory/#/kategorie-lokatory_do_auta

Jen nevím jestli jsou se schopny i vypnout, aby nebyly lokalizovatelné, ale výdrž je obstojná.

Editováno: , autor: Mira_A
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Volim radsej schodnejsiu,jednoduchsiu cestu ako si svoje auto zabezpecit,aj ked mozno drahsiu,ale so 100% istotou,ze ho najdem vzdy tam kde ho zaparkujem,bez nuloveho odberu z baterie...R1 + odtah.Tym nechcem hanit vseljake krkolomne pokusy o hand made zabezpecenie,skor maju tito ludia u mna obdiv,ze sa o to vobec pokusili,pustili sa do toho a ked to este urobi tu robotu,ktoru ma,klobuk dole.A potom vzdy mam v talone vyzvat potencionalneho sociopatickeho vagabunda,ako slusny a pravne zodpovedny obcan,aby upustil od svojho protipravneho konania ?

 

20180623_161357.jpg

20190430_114405.jpg

 

 

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To uz bude zalezat na sociopatovi aka bude jeho pripadna reakcia a s cim on na mna vyrukuje aby som si ja eventualne mohol uplatnit institut NO,ale hadam k tomu kroku nebudem musiet pristupit a vsemozne sa tomu vyhnut...R1ano,draha,ale v kombinacii s odtahom a hlavne zatial neprekonana ?

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...