Přejít na obsah

Zamek dveri u spolujezdce - zásek


aloiscz

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém s otevřením dveří u spolujezdce, pročítal jsem tu všechno možný ohledně tohoto tématu, ale nedopátral jsem se  vyřešení problému. K problému - mám zaseknutý zámek a tudíž mi nejdou otevřít dveře u spolujezdce ani zevnitř ani zvenčí ani DO. na 99% to je elektrika. Protože na ovládacim panelu oken u řidiče mi jdou stahovat všechna okýnka, jen okýnko u spolujezdce nereaguje ani ovládání zrcátka u spolujezdce nereaguje, ale když chci stáhnout okýnko na dveří spolujezdce, tak to funguje. Tak se domnívám, že je někde přerušený kabel k centrálu v těch dveří, Když zamykám, tak se s těmi dveřmi u spolujezdce nic neděje, jsou stále zamčený a jakoby nebyly napojený k proudu, ale pak nechápu, proč na nich reaguje čudlík pro stahování okna, když se je snažím otevřít zevnitř, tak jen vyjíždí čudl, ale zámek se neotevře. chtěl bych Vás poprosit o nasměrování, kde všude vede ten vodič od centrálu nebo nějakou jinou fintu, jak ty dveře otevřít. Jinak tapec jsem už vyříznul (dočetl jsem se, že se dá sundat i bez poškození, ale nějak se mi to nezadařilo) :-) Díky za pomoc.

 

Š. Octavia I 1998 1.8T

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravím Vás mám podobný problém, pravé přední dveře u spolujezdce nereagují na dálkové ovládání- nejdou zamknout ani odemknout. Když zamykám nebo odemykám je

ve dveří ticho nic se neděje. Přitom dveře jdou zevnitř odevřít a také zamknout zmáčknutím čudlíka dolů. Jak jsem to tu pročítal, tak si myslím, že to bude asi v kabelech nebo někde ve svorkovnici. Mohla by to být také pojistka ,ale tu jsem nenašel. Díky za radu. Milda. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím,

 

mám podobný problém, OCT I r.v. 98 zásek levých zadních dveří. Začalo to občasným neodemknutím a pak už vůbec, auto není mé, takže jsem se k "opravě" dostal až po delší době. Čudlík vylézal a zalézal se zatáhnutím páčky zevnitř, zkoušel jsem bouchat, hýbat s kabely atp. Tapicírung mám dávno sundaný zevnitř, to bych řekl, byla snad nejjednodušší věc na všem (přitom to každý na netu řeší a neví jak na to).

Stříkal jsem tam mazadlo, ale až včera mně po shlédnutí jak zámek vypadá došlo, že jsem vlastně jen postříkal jeho obal (krabičku), páč je vlastně uzavřený. Takže jsem se jal odšroubovat 2 torxy, ke kterým se dalo dostat, krabičku rozevřel, jak šlo, a pořádně tam nandal WDčka. Světe div se, zámek začal chodit spolu s centrálem, parádně, i když tahám za lanko kliky vnitřní. JENŽE stále nelze dveře otevřít, ikdyž jsou již (měly by být) zámkem odemčeny... Tím pádem mi došly všechny možnosti, krom rozmlácení zámku zevnitř (což jsem chtěl udělat včera, než jsem jej namazal). Myslíte, že je vnitřní mechanizmus tak poškozen, že již neumí odemknout západku, ikdyž táhla a lanka chodí?

 

Díky za veškeré nápady, majitelce jsem doporučil auto do servisu, jenže jsem se včera ještě dočetl, že ani autorizované servisy tohle bez poškození nedělají, navíc za sumy 4000 a výše...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...