Přejít na obsah

Zvuk motoru při zapnuté klimatizaci


statik_08

Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek,

Chtěl bych se zeptat, zda u Vašich 1,4 TSI také slyšíte rozdílný zvuk motoru při vypnuté a zapnuté klimatizaci (Climatronic) při nízkých rychlostech?

 

Typická situace je při popojíždění v koloně, kdy rychlost je nízká a otáčky se na prvním či druhém převodovém stupni zvyšují. Běžný zvuk motoru je při zapnuté klimatizaci je doprovázen takovým jakoby bzučením.

 

Ptám se radši, zda je to vlastnost nebo vada. Na mém předešlém autě (Peugeot) jsem nic takového nepozoroval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mění se ten zvuk s otáčkama, nebo je pořád stejnej? Pokud je stejnej, tak to bude asi ten ventilátor, ale pokud se zvuk mění tak to půjde asi z kompresoru nebo z expanzního ventilu. Něco podobného se řeší tady, sice jinej motor a auto, ale klimoška bude asi na podobném principu http://forum.skodahome.cz/topic/91471-klimatizace-zv%C3%BD%C5%A1en%C3%A1-hlu%C4%8Dnost/

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravím ve spolek,

tak po zimě jsem si opět vyzkoušel popojíždění v koloně na opravované části D1 před Prahou. Opět mě překvapil zvuk kompresoru zapnuté klimatizace při volnoběžných otáčkách. Hold jsem si asi v zimě odvykl. Když bylo auto v klidu a stálo, tak člověk neslyší motor, ale pouze ten kompresor. Říkám si, jestli je 1.TSI tak tichý motor, nebo je kompresor moc hlučný. S přibývajícími otáčkami se zvuk kompresoru mění až ve vyšších otáčkách motor přehluší ten kompresor. Nejedná se o žádnou tragédii, ale nerad bych, aby se to po záruce vysypalo.

 

Má někdo z majitelů TSI podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...