Přejít na obsah

Dlhé štartovanie


BlueRS

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Tak se mi také problém vrátil. Padání nafty to ale určitě nebude, v garáži to chytí na první ťukanec klidně po třech dnech. Ale vyjedu z garáže, přijedu do práce a za 3 hodiny chci jet, motor studený a delší (ne dlouhý, prostě si všimneš, že je to déle než normálně) start. Začínám mít podezření na snimače venkovní teploty. Zatím nebylo moc příležitostí, ale stává se to při venkovní teplotě mezi 6-9°C. Jindy, kdy teplota už vyběhne výš, to zatím nepozoruji. Jak je už psáno, sleduji to, natáčím a hledám souvislosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vyzkoušel jsem i vervu, nepomohlo a stále jen za sucha a chladna.

Nyní se projevilo i v servisu při kontrole, výsledek je odstavení až na 1 měsíc, v koordinaci s ŠA bude probíhat oprava či náprava...

Prý nic častého, spíše úplně výjimečného, proto metoda zkoušení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Houby vyjímečného, znám jich několik, jenže se neví, co s tím. Pokusem byla aktualizace řídící jednotky, jenže to asi není to vysvobozující a problém trvá dál bez vysledování nějakého pravidla. Nahrávám na video starty, mám jich spousty, dobrých i špatných se sledováním minimálně venkovní teploty, jestli se dá najít nějaké pravidlo. Na garančce jsem trval na uvedení problému jako reklamaci, provedeno cílené vyhledávání závady, bez výsledku. Nahlásili do Bolky a nic. Chtěl jsem osobně kontaktovat Bolku a poskytnout jim součinnost, ani se nenamáhali mi odpovědět. Asi to udělám ještě 2x jako reklamaci a pak budu chtít výměnu pro neodstranění stále stejné závady. Podklady, že závada existuje mám, řešení není. Pak asi až soud. Dej vědět, jak pochodíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Má někdo nový postřeh k problému dlouhého startování u RS TDI? Já měl klid přes letní měsíce, kdy byly v podstatě permanentní vysoké teploty kolem 30°C. Poslední dobou ale opět při venkovní teplotě kolem 20°C a studeném motoru opět starty 2-3 vteřiny. Bolka trochu reaguje, že se to bude řešit přes domovský servis, ale nejsou schopni se vymáčknout, co se bude dít (jestli si něco změří, zkontrolují a pak třeba budou zkoušet výměny dílů) a na jak dlouho se auto musí přistavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne naposledy (april) v servise tvrdili ze na to iny sw do rj neexistuje. Stále mi to robí a stále sa to zhoršuje. Idem za par dni na prehliadku, tak ro budem znova reklamovat, tentokrát v inom servise.

A ešte doplním ze mi to robí hlavne v prípade ked zastavim auto po dlhsiej jazde na niekolko minút (typicky na cerpacke a dám si este kavu). Vtedy toci aj 3 sekundy a niekedy ani nenastartuje.

Editováno: , autor: Boco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za reakci, na naftu to nevidím, tankuji také vervu nebo nitro. Ale ty teploty se mi do toho pořád motají. Postupně, jak to sleduji už více než rok, statisticky mi to ladí na největší problémy kolem 20°C venkovní teploty. Prosím Sedlika o informaci, u jakého servisu to řešil a hlavně jestli to pomohlo. Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Takze pridám aj ja. Skúsenosti svoje možem povedať po roku a dvoch mesiacoch.momentalne najazdené 36 tisíc km...vid odkaz na spritmonitor.de ohľadom spotreby za tuto dobu a teraz nieco k skúsenostiam.jedna sa o modelový rok 2015 vyrobené 10/2014....po čase som spozoroval podobne problémy. Auto občas štartovalo dlhšie ako by malo.nic tragické ale na nové auto nieco netypické.ako to tu opisoval jeden kolega z fóra,tiež som to pozoroval hlavne pri teplotách okolo 8-12 stupňov. Mrazy v pohode,leto v pohode. Asi 4 krát sa mi stalo ze sa vypol tempomat.vacsinou na ďlhej vzdialenosti. Ináč používam tempomat denne pri dochádzani do práce a nemam s ním problém.dalej po aktualizácii máp a reštarte autorádia prestal fungovať asistent únavy. ....dnes som po príchode z CH navštívil servis- uz dopredu dohodnuté kedze brat mi tam robi mechanika.auto napojene na diagnostiku a vsetko bez závad.po skontrolovaní dostupnosti aktualizácie riadiacej jednotky upozornenie na aktualizáciu ktorá ale bude oficiálne dostupná o mesiac. Kedze cestujem za hranice,telefonát do boleslavy a aktualizácia odblokovana hned na počkanie a nahrata hned do autá...uvidíme co priniesla no celkovo možem auto zhodnotiť vcelku pozitívne. Na dlhé vzdialenosti tip top vozitko s lacným servisom a rozumnou spotrebou.tie drobne závady sú žiaľ asi typické na dnešnú uponáhľanu dobu kde ide auto do výroby bez riadneho testovania a skúšania. Ked zoberiem v úvahu ze známy ma rovnako starú Mazdu 2.2 skyactiv s cca 45000km a za ten čas dve odtahy do servisu-červene kontrolka oleja a hláska odstavte vozidlo..(nic prijemne v zahraničí ked neovládate jazyk) a cenou takmer 37 tisíc EUR tak som rad ze som sa nedal zlákať na povestnú Japonsku spoľahlivosť...tot v skratke moj názor na naše RSky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

po skontrolovaní dostupnosti aktualizácie riadiacej jednotky upozornenie na aktualizáciu ktorá ale bude oficiálne dostupná o mesiac. Kedze cestujem za hranice,telefonát do boleslavy a aktualizácia odblokovana hned na počkanie a nahrata hned do autá...

toto mi nejako hlava neberie ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No písal som čo mi bolo povedané.najprv to našlo nejakú aktualizáciu ale tu uz nešlo do autá nainštalovať.odkazovalo na novšiu ale ta este nebola povolená tak po telefonáte asi o desať minút povolené a nainštalované do vozidla.ak sa to týka viac osôb tu na fóre urcite sa čoskoro ozvú další.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

To je zvláštní, před časem se mi to taky několikrát stalo. Podobně jak píše Clint. Vždy s naftou Shell nebo OMV a od doby co beru u Benziny - TOP Q tak je už několik měsíců klid. Ale korelace neznamená kauzalitu, může to být klidně úplně něčím jiným než palivem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

kvalita videa je sice biedna, no na ukazku postaci: https://www.dropbox.com/sc/fc0ov17ve9okk1m/AABh0-5MjVuX4xOSsdw1Qcgua

 

takmer vylucne prvy ranny start aj to nie vzdy ale dost casto... v servise to videli, ale nanic neprisli...

SW riadiacej jednotky mam najnovsi, vsetky merane parametre su OK a aj tak to startuje jak 120ka... 

 

tankujem obycajnu naftu takmer vzdy na OMV...

 

zbierka natocenych startov za posledne obdobie... https://www.dropbox.com/sc/mwas1gcadyx6gjb/AAAYVDjt4ALmruCtUtasNacoa

Editováno: , autor: PistaTT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...