Přejít na obsah

Divný zvuk motoru při rozjezdu


havran41

Doporučené příspěvky

Dorbý den,

od včera má motor při rozjezdu jiný zvuk než normálně, takový hrubý, nic zásadního, ale je to slyšet(hlavně při rozjezdu, ale i na volnoběh). Jeden zákazník, kterého sem vezl říkal, že by to mohla být nějaká lamela, ale nic bližšího mi neřekl. Nevíte co tím myslel? Jsem objednaný do servisu příští týden s jinou věcí, ale zajímá mě jestli s tím můžu do té doby jezdit. Hlavně co by to mohlo být s tou lamelou. Za rady předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 roky později...
  • o 8 měsíců později...

Zdravím,

mám podobný problém. Najeto 175000 km. Při přeřazení rychlostního stupně, uvolnění spojky a přidání plynu se ozve z motorové části kovové cvaknutí. Dělá to nejčastěji při řazení mezi jedničkou a dvojkou, nebo jedničkou a zpátečkou. Ale zároveň se zvuk ozve třeba při akceleraci nebo brzdění motorem. Rozjedu se, zařadím dvojku, pustím spojku přidám plyn a cvak, pustím plyn motor začne zpomalovat a opět cvak, přidám plyn a opět cvak. Byl jsem s tím v autorizovaném servisu, ale ačkoliv to také slyšeli, řekli mi, že se to bude špatně hledat a museli by postupně rozbrat spojku nebo převodovku. Přikládám zvukový soubor, cvaknutí je slyšet ve 3, 14 a 19 vteřině. Nejdříve nátáčeno z kabiny a potom při otevřeném okně. Asi tedy spojka, převodovka nebo vymačkaný silenbloky? Díky za odpovědi a přeji spoustu km bez nehod. 

H.

cvak.wav

Editováno: , autor: Honysko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...