Přejít na obsah

Netočí, klape


Mrakomor

Doporučené příspěvky

Ahojte, prosím o radu. Dnes jsem nastartoval mou felicii. Něco v ní začalo pískat, pak zhasla a když jsem chtěl nastartovat tak jen cvaká a netočí. Při otočení klíčkem všechny kontrolky zhasínají. V prostoru motoru něco zasmrádlo. Při připojení kabelů opět jen cvaká. Může to být baterka nebo čím to může být? Díky za každou radu  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na první pocuc startér v prdeli, pravděpodobně zkrat vinutí na kostru. Nasvědčuje tomu smrádek pod kapotou a to pohasínání kontrolek při otočení klíčkem - startér bere z baterky tolik, že po spojení silovýho okruhu vysouvací cívkou spadne napětí na baterii. Upřesnění diagnózy se dá udělat odpojením silovýho startérovýho kabelu od svorek na vysouvací cívce startéru - pokud kabelem "škrtneš" o druhou svorku, měl by se startér začít točit (naprázdno bez vysunutí pastorku). Spálenej se točit nebude.

Novej Magneton stojí kolem 2000CZK - převíjet se to nevyplatí, cena za opravu je prakticky stejná jako za novej kus (musí se vypárat starý vinutí, namotat nový, opravit komutátor, udělat impregnaci, vyvážit rotor, vyměnit ložiska, uhlíky, ....).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak, mam este starucku feldu a chcem sa s Vami podelit o par info ohladom startovania dizlovych feld. Je to manzelkine a tak mi raz zvoni telefon, '' prid po mna felda netoci... zavy no netoci... " po roztlaceni sme prisli domov a odstavili. Starter kaput :(   ( ako sa vysuva pastorok ,tak ta hiadel + lozisko som dal vymenit ) oprava 50e :(  po zalozeni brnklo 2,3 krat a auto o5 nestartuje. ok nabijem bat. a bude fsecko ok.no o5 2,3x a auto netoci, nestartuje. Akoby nemal prud na pretocenie... ok, daterka ma uz dost.. doziva tak baterka 70e  :( po zalozeni new bat, auto 3,4x brnklo  a o5 to iste. Ktosik vravel ze by to kablami mohlo byt. alebo kontaktami na baterke. Dalsi den kupa noveho kablu, ociek, kontaktov na bat. 15e :(

 Po dokladnom nalisovani a zapajkovani fseckych spojov auto o5 nic. starter netoci nema tu silu. ..... 

Po vymene ciecky na starteri 30e :( auto uplen zmenilo svoj strart. toci jak :)) Starucka felda mi zere nervy aj eura. no co uy...dufam ze to niekomu este niekedy pomoze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...