Přejít na obsah

Shnilé prahy


Hoffik

Doporučené příspěvky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat a poradit se ,dostal jsem od Dědy Felicia 1,6 rok 1997 , byla ( ještě je ) v depozitu , dělal jsem na tom pár věci jako těsnění pod hlavou které foukalo ( proto to chtěl dát pryč děda ) a tak jsem si to vzal a dal dokupy ,chci se zeptat či poradit , felda je trošku snihlá ze spoda hlavně prahy , auto se za to nedá zvedat ale takových určitě je více ,chci udělat technickou abych mohl jezdit ale jak zadělat alespoň na "oko" prahy . Napadlo mě obrousit(vybrousit) shnilá místa a vystříkat díry montážní pěnou ( ale tou která méně a pomalu nabyde ) potom to překitovat do roviny a sprejem přestříkat na modrou , na STK by to projít mělo ne ? Díry to mít nebude a bude to držet nebo máte jiné zkušenosti jak to zadělat ? Budu za pomoc moc vděčný popřípadě u mého nápadu jakou montážní pěnu či něco jiného použít aby to moc nenabylo , nerad bych aby potom ta pěna nabyla hodně a zvohýbalo to prahy atd.. děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je potřeba vycházet z toho, že na tý technický nejsou úplní blbci a přestříkaný pěny už tam určitě viděli tuny. Takže to bude do značné míry závislé na jejich dobré náladě, případně na tom, čím tu jejich náladu podpoříš.

A teď to bude rada, jak od starýho fotra: Jestli to má prahy, za který se to nedá zvednout, tak to bude pěkně shnilé i jinde (lemy, horní hrana podběhů...). Uvědom si taky, že ty prahy jsou důležitá nosná část, pokud je máš vylehčené zubem času (ta vnitřní střední příčka už tam asi vůbec nebude), tak to v případě havárie asi neskončí úplně dobře... Takže to buď hoď ze skály, nebo vyvař. Ostatně mezi kitováním pěny a výměnou prahu až zas tak velký časový rozdíl není a na netu se dá najít spousta návodů, podle kterých to dá zvládnout svépomocí. V servisu dáš tak 3 až 6 tis za jednu stranu podle stavu vnitřního prahu a podlahy za ním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jelikož jako student moc peněz právě nemám ... protože řeším tuhle cesty nejlevnější ... mě právě jediný napadlo to vystříkat pěnou ( děravá místa ) zarovnat a překitovat to do roviny a potom natřít ( nastříkat ) barvou . napadli mě právě udělat ty prahy nové ale na to jak si nemám dostatečné peníze :) no vezmu si to teďkon o brigádě do pneuservisu kde dělám ( šéf je bejvalej karosář ) tak snad poradí a uvidíme :) dík moc za rady :) cením si jich 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...