Přejít na obsah

Autorizovaný servis - vlastní olej, ano či ne?


rakula

Doporučené příspěvky

maximálně při zadření motoru to začnou nějak řešit, ale i tak, by se měl správně poslat na analýzu kde prd zjistí...

 

 

Na analýzu se ale posílá jenom v 2leté záruční lhůtě. Potom se s vámi nikdo bavit nebude. Máš něco s motorem a existuje sebemenší pochybnost že to má spojitost s olejem? Pokud jsi měl vlastní olej oprava jde na tebe, prodloužená záruka se na toto nevztahuje a kulance už vůbec ne.

Editováno: , autor: Effective
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč by to byl nesmysl. Je tu záruka která je daná zákonem a ta trvá 2 roky. 

 

Pak je tu záruka nad rámec této záruky a ta je daná pravidly automobilky. Ta prodloužená záruka bude uznána za předpokladu, že auto bylo servisováno tak jak si oni představují, pokud to bude jinak tak nemají žádnou povinnost se tím zabývat. Oni nebudou zkoumat jestli ten tvůj olej byl špatný nebo nebyl. Oni ručí za svůj olej a pokud bude problém tak to budou řešit. Ale pokud zadřeš motor se svým olejem tak se tím nemusí zabývat, samozřejmě můžou, ale to bude záležet na situaci a lidech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

samozřejmě že se tím musí zabývat, protože to oni dovolují a nikde nepíšou o nějakém riziku, nebo možných problémech při uznávání reklamace.

 

Nechceš mi náhodou tvrdit, že když tam dám vlastní olej po 1 roce a poté se zadře motor, nebudou nic řešit, jelikož to je v záruce dané zákonem a reklamaci uznají.

a pokud se to stane po 3 letech, už na to kašlou ? to je blbost a takhle jsi to napsal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na analýzu se ale posílá jenom v 2leté záruční lhůtě. Potom se s vámi nikdo bavit nebude.

 

Ale pokud zadřeš motor se svým olejem tak se tím nemusí zabývat, samozřejmě můžou, ale to bude záležet na situaci a lidech.

Skus si najprv ujasnit v hlave co chces povedat. Najprv to nepripustas, a potom ano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom druhém případě jsem samozřejmě mluvil o té prodloužené záruce. Je to napsané na začátku toho odstavce ;)

 

Je to tak, pokud se to stane v zákonné záruce tak jsou povinní se tím zabývat a motor analyzovat. Pokud se to stane v prodloužené tak je nic nedonutí. Takže pokud budeš jezdit na vlastní olej tak to po 3 letech skutečně už nikdo na žádnou analýzu poslat nemusí a zárukou se nemusí zabývat. Tohle mi při osobním rozhovoru řekli lidi přímo ze ŠA. Samozřejmě vždy záleží co je to za závadu, jaké to je auto a co je to za klienta.

 

Chápu že se Vám to nelíbí, mě se to taky nelíbí. Ale je to ten nejčernější scénář, většinou se tím alespoň nějak zabývat budou. Nevěřil bych ale v nějakou větší vstřícnost.

Editováno: , autor: Effective
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, ale mě to bylo vysvětleno tak, že když si tam nechám dát jiný olej než ten co dávají oni. Tak mi nejsou schopni garantovat kvalitu mého oleje a proto veškeré závady, které by mohli mít souvislost s olejem nemusí řešit. Prostě prohlásí že za to mohl ten olej a v tu chvíli je důkazní břemeno na tobě. Ty si nech dělat analýzu a ty dokazuj že byl olej ok. Tak to je, samozřejmě vždy bude záležet na jejich vstřícnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle jsem měl vytisknuté když jsem se s nima o tom bavil. Pokud tomu nechcete věřit, nevěřte... Já jsem dostal tuto informaci od věrohodného zdroje a nemám důvod tomu nevěřit.

 

Tam se nic nepíše o prodloužené záruce. Ta zmínka o opravách se vztahuje na tu zákonnou záruku po dobu 2let od koupě. Takhle mi to vysvětlili. 

Editováno: , autor: Effective
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, však já taky netvrdím že to automaticky zamítnou. Jen říkám že v krajním případě může zákazník s vlastním olejem při případné závadě utřít nos. Pokud ušetřená tisícovka za olej tomu zákazníkovi stojí za riziko, že nemusí reklamace probíhat úplně hladce tak hurá do toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Není-li v těchto obchodních podmínkách uvedeno jinak, pro prodlouženou záruku obecně platí všeobecné záruční podmínky stejné jako u základní záruky, tak jak jsou
uvedené v servisní knížce, která je nedílnou součástí palubní literatury vozu (záruční list)."

 

Vidí tam někdo nějaké ustanovení, které je uvedeno jinak, než v podmínkách uvedených v servisní knížce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...