Přejít na obsah

Ridici jednotka Radia Swing


Doporučené příspěvky

Ahoj, 

Hledal sem, ale nic jsem bohužel nenašel, proto tento dotaz. Mam octavia II MR 08. Potom co mi ukradli columbuses, použivám v autě radio Swing. Fungovalo mi ovladaní radia na volantu (kromě hlasitosti), radio zobrazovalo teplotu i čas - sparované s autem. Neukazovali parkováky. Mě to tak stačilo, ale ted mi přestalo fungovat vše. Radio pouze hraje, ale není jinak dále propojeno s autem. Provedl jsem diagnostiku a ke Getway se radio nehlásí. Proto mám podezření na řídící jednotku radia, teda pokud neco takoveho existuje. Poradte mi prosím, kde by mohla být umístěna, připadně kolik stojí. Ještě dodám, že radio se ted nezapina/nevypina s otočením klíčku - vše musim manualně. Jezdit se s tim da, ale štve mě to. Diky za každou radu.

Editováno: , autor: Migen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě přidám, že když radio vypnu (tlačítko na radiu) a opětovně ho třeba za minutu zapnu, tak jde vždy čas od 00:00. Parkovaci asistent to samozrejme taky nezibrazuje. Myslim ze chyba bude asi v radiu?

Editováno: , autor: Migen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak ridici jednotka radia je umistena primo v radiu. Asi je mozne, ze by v radiu odesela nejaka elektronika zajistujici komunikaci po CANu. Ale muj tip je, ze spis radio vubec na CAN neni pripojene. Asi by to chtelo promerit, jestli neni vodic nekde preruseny. Pripadne zkusit s jinym radiem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo maš pravdu, nejlepší diagnostika je zkusit z jinym autoradiem - ale kde ho jen tak pujčit:). Ještě dodám, že radio se samo vždy po 30 minutach samo vypne. Zase lze zapnout a tak to jde pořad dokola takže ochrana proti vybití baterie funguje. Až bude čas, zkusim radio vyndat a podivat se na konektor. Každopadně diky za ifno, pro me moc podstatne, že řidici jednotka je současni radia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, ta informace o funkcnosti ochrany proti vybiti baterie je mozna podstatna. Otazka je, jak maji tento system navrzen. Bud muze gateway poslat prikaz, ze se radio ma "uspat" a tim se radio vypne. Nebo muze mit RJ radia implementovano, ze pokud radio nema spojeni s gateway, tak se samo po 30 minutach vypne. Pripadne muzou platit obe varianty. Tezko rict, natolik do toho nevidim.

 

A radio se po 30 minutach vypne i za jizdy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, pravě dnes se mi vypnulo za jízdy. Jinak bych si toho nevšiml. Takže dle mě, je ta funkce implementovana přimo v radiu. Protože nevidim duvod, aby gateway vypinala po 30 minutach radio když motor běží. Když jsem měl ještě columbuse, tak se mi radio vypinalo, ale to nebylo nastartováno a na displeji se objevila hlraška, že bude radio vypnuto z duvodu vybijení baterky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za rady. Myslim ze jsme dosli k nejakemu zaveru. Co nejdriv se pokusim radio vymontovat a prohlidnout. Zaroven i konektory k radiu. Urcite napisu jak to dopadlo. Pokud bude swing vadny uz ho nekoupim. Columbus mi hodne chybi ale vzhledem ke zlodejum bych ho nechtel. Tak mozna vyzkousim neco z ciny:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U CANového rádia stačí jediná diagnostika funkce CANu...zapnu světla a musí mi svítit tlačítka. Nesvítí tlačítka = nejde CAN komunikace a psát tu, že rádio pro CAN 1.6 se bude vypínat po 30 minutách na CANu 2.0 je prostě hloupost. Jakákoliv chybová zpráva na CANu pak vždy může znamenat oba dva stavy = špatné rádio nebo dráty a bez rozebrání nemá cenu dál nad tím špekulovat.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove nehadat se:-) Ja jsem diagnostiku samozrejmne udelal. Gateway pise neco jako chyba 004 No signal/comunication radio. A na k adrese radia je take chyba. Radio nenalezeno nebo neco takoveho. Takze je jasne ze je v prdeli bud kabelaz nebo radio. Muj prvotni dotaz byl. Kde je ridici jednotka pro radio. Nebyl jsem si jisty jestli v radiu nebo externe neco jako ridici jednotka pro abs atd. Nicmene kdyz uz jsme u toho. Kabelaz vede od radia presne kam? At se muzu podivat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem radio odpojil z konektoru a nechal cca 5 minut odpojené. Mezi tím, jsem zkontroloval konektor do radia plus se podíval na konektor u HF. Vše vypadalo v pořádku. Po znovu zapojení rádia jsem musel zadat SAFETY code. Tohle je neobvyklé, protože auto by si tento kod mělo pamatovat. Po zadání kodu je stav uplně stejný. Radio nekomunikuje s autem. Budu se snažit najít nějakého dobrovolníka na otestování radia :-). Jinou cestu neznám. Proměrování kabelá se mi zdá nesmyslné. Nepředpokládám, že se kabel někde utrhl atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...