Přejít na obsah

Klimatizace - šustění média při zapnuté AC


Lancelot

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Mel jsem podobny problem, pri zapnuti klimatizace jako by bylo slyset takove syceni. Po nejake dobe klimatizace prestala chladit uplne. Nechal jsem klimu naplnit, bylo tam jen 10 gramu media + pridat UV kontrastni latku pro zjisteni uniku. Po 11 dnech uniklo kolem 250 gramu media pres vadny tlakovy spinac klimatizace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj, minulý týden jsem zaznamenal podivný zvuk, takové šumění nebo šelestění, je slyšet v interieru a dělá to klimatizace. Když jí vypnu a běží jen větrák, tak to zmizí. Jinak vše funguje jak má, klima chladí. Nedokáže mě někdo navést kde hledat problém? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

robi to aj mne, a myslel som si ze to bude nedostatkom chladiva. uz mam v plane ist aj tak na cistenie ozonom a tiez komplet vymenu chladiva, tak potom dam vediet.

 

edit: v piatok som objednany na to cistenie a vymenu chladiva, tak potom napisem ci to sumenie prestalo, alebo to nema na to vplyv  :kol-28:

Editováno: , autor: matelkoxxl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tady řešil http://forum.skodahome.cz/topic/129666-klimatizace-%C5%A1ust%C4%9Bn%C3%AD-m%C3%A9dia-p%C5%99i-zapnut%C3%A9-ac/

a šustí to stále, takže buď v servisu kecají co se týče doplnění, nebo je něco špatně. Tipuji to na první možnost, protože v servise to mají většinou na háku a tvrdí, jak jsou všechny zvuky normální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě vyřešeno. Vytaženo 310g (tj to co bylo v autě) a doplněno jestli jsem dobře viděl 550g. Šelestění přestalo, jezdil jsem  po  tom asi ještě hodinu. A náhodou mi dnes volal bratr, že ten zvuk mu klima na Oct dělala taky a taky vyřešeno doplněním.

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

presne tak, u mna podobne, mal som tam iba 7g oleja a nieco okolo 300g chladiva. vytiahnute, vakuovy test a doplnene 20g oleja a asi 535g chladiva. sumenie uplne prestalo, otestovane niekolko hodinovou jazdou s klimou. inac nebol som s tym v servise, ale v jednej firme v ke s ktorou mam zatial dobre skusenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ahoj, tak u mě nevyřešeno. Zase šelest, tak jsem zajel na servis a doplnili 500g, tj skoro celou náplň. A že  to podle toho plnícího přístroje neutíká. Tak jim říkám že je to asi fór, že když doplnili půl kila, tak to evidentně utíká a že to už plním podruhé. Tak tam foukli UV, po týdnu kontrola a výsledek - nenašli jsme únik. Je nějaký typický problém, kde bych mohl sám hledat? 

Editováno: , autor: AR1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hen ten: http://www.auto-rada.cz/

Ono je přeci jedno jestli se spustil nebo ne (a když bud chtít prudit, tak řeknu že spustil, protože to pořád ještě chladilo). Je jasný že to utíká jako prase tak bych si koupil ty brejle a zkusil pohledat. Ale nevím na co se zaměřit. Nebo, při takovém úniku, jestli nebude problém někde jinde než v úniku ven. Ale po týdnu plný stav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...