Přejít na obsah

Nefunkcni neorigo radio - proud jde


Doporučené příspěvky

Dobry den, bohuzel jsem tu podobne vyresene tema nevyhledal a tak bych se Vas rad zeptal, kde muze byt chyba.

 

V aute jsem mel od puvodniho majitele radio Sony (i na CD), ktere mi nedavno prestalo jit (po tom co jsem ho odpojil a pripojil). Rikal jsem si ze uz ma asi odslouzeno.., ale nedalo mi to a promeril jsem napajeni (OK) a zkontroloval pojistky (OK). Nefunguje na nem display a ani nehraje.., jen po pripojeni jede chvilku zvuk mechaniky (asi hleda CD) a po delsim pridrzeni tlacitka na vysun CD take reaguje mechanika - jinak nic nejede. (puvodne na nem byly prohozene cerveny a zluty)

 

Rekl jsem si ze nove autoradio zase tak drahe neni a poridil si Pioneer MVH-160UI (bez CD). Bohuzel po prvotnim zapojeni vubec nejede.., proud do nej jde taky (promereno).. cerveny a zluty jsem taky zkusil prohodit a bez uspechu.

 

Co mi prijde zvlastni tak ze do zluteho proud nejde (ani po nastartovani), ale to by snad nemelo vadit, kdyz ma byt jedna varianta pripojeni, aby to jelo i bez otoceni klicku ?

 

Nad/pod zlutym je jeste jeden kabel (barvu si nevybavim), ktery ma 7V a po otoceni/nastartovani 12V. Ten se ale podle ruznych schematu vubec neobsazuje (nevim k cemu tedy je). No a hlavne proc to jelo.. s kabelama jsem nemanipuloval ?

 

Dekuji za kazdou radu.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na žlutý "musí" jít napájení protože je to pro udržení paměti rádia.Červený je spínaní rádia pod klíčkem.

 

POZOR na pozici č. 5 kde je u OEM rádií napětí 12V a u neorig. rádií je tam spínané +12V pro el. anténu.To může být problém.Prověřit jestli se ti to tady nesetkává....jinak může dojít k poškození rádia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Da se eventuelne vymenit cela ta vetev ktera vede odkudsi v aute ? Protoze  cernej+ cervenej(hned pod cernym) je OK ale cernej+nejaka barva ktera se po pripojeni redukce pro autoradio zmeni ve zlutej NENI OK. Bez nej to nepujde jestli to chapu spravne.

 

Moc diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...