Přejít na obsah

oprava laku


xx30

Doporučené příspěvky

Existuje nějaký prostředek ( opravný fix ) na opravu laku po idiotech, kteří neumí vystupovat z auta aniž by neomlátili jiné auto. Dnes mi někdo otevřenými dveřmi vyštípl kus laku z kliky dveří. Nemyslím lakovou tužku, kde je štěteček jako na natírání plotu, ale něco čím se dá přetřít bílá podkladní barva aby to tak nesvítilo. Něco jako fix v konkrétní barvě. Důlek zůstane, ale světlá barva nebude vidět. Myslím, že by něčím takovým šly opravit i lehké škrábance. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lehké škrábance zalešti kvalitní leštěnkou a následně vosk...nějakou dobu to vydrží. Hluboké škrábance jedině tou origo opravnou sadou (se štětečkem), vše ostatní se bude rychle vymývat. Jen je lepší nepoužívat ten štěteček (dělá moc velký kapky), ale místo toho párátko a opatrně kapnout do tý díry a zacelit jí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tenhle problém jsem taky řešil. Taky jsem myslel na nějakou tužku v barvě vozu. Žena objevila v Globusu tužku za cca 75 Kč, ale bez barevného odstínu, tedy vlastně univerzální. To mi bylo dost divné, ale 75 Kč jsem se rozhodl zariskovat. Přímo na ní je napsáno, že to funguje na škrábance šířky max. 1 mm a je to tak skutečně. Na větších to nešlo, ale na těch tenkých jsem prostě jezdil ze strany na stranu a připadalo mi to, že to rozpouští okolní originální lak a přetírá tím ten škrábanec. A ty malé škrábance fakt prostě zmizely.

 

Je to něco podobného co uvádí Hravec: http://express-lakovna.cz/clanky/fix-it-pro-tuzka

 

Ale mně skutečně změnila bílý tenký škrábanec na okolní modrou, tedy to nefungovalo jenom na vrchní čirý lak. Jenom aby nedošlo k omylu - nevypadá to jako po profesionální opravě. Zblízka a na omak je poškození vidět. Jenom není bílé. Už jsem ji po použití vyhodil, ale v případě zájmu tam zajdu a nafotím.

Editováno: , autor: boban1108
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 5 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak dnes jsem přišel k autu a na zadním nárazníku šrám od někoho kdo neumí couvat. Někdo při couvání se opřel do mého nárazníku. Po rozleštění jsem si všimnul, že na nárazníku zůstala popraskaná barva v délce cca 15 cm. Takový pavouk z mikroprasklin, který nejde rozleštit. Je nějaká šance to opravit aniž by se měnil nárazník? Co by jste s tím dělali vy? Měnit celý nárazník se mi moc nechce, pojistku sice mám, ale bojím se aby trefili barvu. Díky za nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli je to popraskaný tak to teda musela být pořádná prda. Tohle se stává pokud dojde k velkému prohnutí (a následnému samovolnému stovnání) nárazníku. Měnit nárazník nemusíš, praskliny budou jen v laku:

 

1. částečně to lze zamaskovat nějakou leštěnkou, která ty praskliny vyplní a neboudu tak vidět

2. necháš to přestříkat - stačí jen to postižené místo. Neboj, pokud nebudou úplný tataři, tak barvu trefí přesně, pro rozleštění to nepoznáš.

3. zvykneš si na to. To je nejlepší možná varianta, protože to na tom nárazníku určitě nebyl poslední šrám. Až toho bude víc, tak ho necháš přestříkat celý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Tak jen pro ty co maji pastelove barvy, treba Bila Candy, cervena, modra atp.  Skoda zacla delat u vsech barev u stetecku a spreju provedeni Barva+Lak.  Nevim co to udela kdyz se lak nepouzije, zda se to casem vyšisuje nebo ne.
No radost z toho nemam, s tim jedno balenim se delalo dobre. Coz se da ted taky, ale opravdu nevim co to casem udela s tou barvou kdyz se lak nepouzije.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...