Přejít na obsah

Demontáž předního stropního světla


Lancelot

Doporučené příspěvky

Nemáte někdo postup z DP na demontáž předního stropního světla u klasického SII bez panoramy s HF?

Je mi jasné, že se to nějak vycvakne, ale radši bych věděl přesně ty body, abych to neurval.

Něco mi totiž drnčí asi 20 cm směrem dozadu od schránky na brýle. Patrně kabel ke stropní lampičce vzadu.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkně to popisuje wsharan v jiném vlákně...dělal jsem to podle toho a ok

 

do předních lampiček se dostaneš tak,že nožíkem nejdřív sundáš ten vrchní kryt je to ten první od kaslíku na brýle a dokonce i od té strany zboku tím nížíkem opatrně vycvakneš a pak už tam uvidíš 2x torx šroubek,oba je vopolíš a trochu se to uvolní a pak ještě malinkým šroubováčkem si odcvakneš 2 čudlíky,to by jsi měl vidět,je to opět blíž k tomu kaslíčku na brýle a pak se ti to už vykloví celé ven.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Dělal jsem to už před nějakou dobou, takže si to úplně přesně nepamatuji, ale nejdřív jsem pomocí plastového nožíku vycvaknul kryt osvětlení (myslím, že směrem od kastlíku brýlí), pak by jsi měl vidět dva torxy a po jejich povolení by měla jít celá lampička vycvaknout a  vyklopit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky, kdyz jsem vedel, kde pacit, slo to snadno. Snazil jsem se predem najit, jestli uz to nekdo nehledal, ale v sekci interier me hledat nenapadlo. Jinak zadne srouby k vymene zarovky neni treba vyndavat, staci jen ta krytka, presne tak jak je na fotce.

 

post-40256-0-54954200-1439672372_thumb.j

Editováno: , autor: 5icz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U zrcatek je potreba vypacit sklicko zrcatka a pak uz se da vytahnout patice zarovky. Nic vic jsem nerozebiral, jak par lidi tady na foru rozebirali cele zrcatko. To paceni zrcatka je trochu o nervy, protoze to nejde uplne lehoucce, ale nakonec jsem nic neurval. Staci naklonit zrcatko uplne dolu nebo nahoru, a pak se snazit jen prsty zrcatko vypacit.

 

Vsude davam tyhle levne T10 ledky z dealextreme, protoze stoji jen 30 korun, jsou jen o trochu vetsi nez normalni T10 a sviti hezky bile, ne do modra. http://www.dx.com/p/t10-194-w5w-1w-100lm-5-x-smd-5050-led-white-car-side-light-instrument-reading-lamp-12v-278075#.VdHHMJcbg3g

Editováno: , autor: 5icz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak se dostanu do tohoto osvětlení? Pořád přemýšlím a pátrám ale nic jsem zatím nevykoumal, potřeboval bych vyměnit žárovky. A taky jak se nejsnáze dostat do zadního stropního osvětlení? U superba I to byla sranda, ale tady si nějak nevím rady. Děkuji.

 151203-IMG_3596-800.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal jsem to, jen se to vycvaká - když jsem na to přišel já, musíš i Ty. :-) Pro mě byl větší problém ho vyloupnout ze stropu než ho rozmontovat. Celé jsem ho čistil. Jinak ale viz dílenská příručka - Elektrická zařízení - část/oddíl 96 - ta pomůže, popsáno, rozkresleno. Příručku stáhneš zde na fóru.

 

Obecně: přední odcvaknout na dvou místech, vyšroubovat, uvolnit a hned máš přístup k žárovkám. Zadní odcvaknout kryt (západky jsou u vypínačů) a jen vyndat.

Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...