Přejít na obsah

Multifunkční volant z OIII do OII


Kminous6

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám OII (2007) dostal se mi pod ruku multifunkční volant z OIII RS. Předtím jsem měl multifunkční volant, ale musel jsem ho bohužel odevzdat, když jsem si koupil onen z OIII. Funguje na něm jen a pouze airbag (ani klakson nefunguje). Na této stránce : http://www.skoda-dily-skladem.cz/volant-kozeny-multifunkcni-triramenny-vc-airbagu-superb-ii-fl.html jsem podle stejných čudlíků na volantu uvážil, že budu potřebovat vyměnit i podvolantovku s gateway. Tak se ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti a které tyto jednotky tam půjdou.

 

A ještě jeden dotaz:

Když jsem si na svorce od kroužku z volantu přidělal jeden pin na klakson a odpojil "čudlíky" na volantu, abych dočasně alespoň zprovoznil ten klakson a překódoval jsem podvolantovku na volant bez multifunkce, tak mi začal klakson neustále troubit (i když jsem odpojil komplet elektriku volantu od kroužku). Neměl by kdyžtak někdo prozatimní řešení??

Schéma, podle kterého jsem přidělal jeden pin:

o1.jpg

Předem děkuji za každou odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Momentalne nemam pristup k etce ani else, ale chce si to zkontrolovat jak je to pak v logice zapojeni, ale jasne, je to jen tlacitko. Co se tyka multifunkce, tak tlacitka z oct 3 nefunguji, musis sehnat z facelift Supa2, pak je realne dosahnout plne funkce multifunkcniho volantu, teda pokud mas uz fl budiky, jinak ti prava strana nepujde ani tak...

Vim, ze uz se tu neco resilo, na briskoda se to resilo a dosli k tem tlacitkum ze supa, ale osobne me tohle taky zajima, tuhle prestavbu mam taky v planu.

Hodne stesti:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám volant z OIII RS, multifunkci z SII facelift, poslední verzi podvolantovky a gateway v OII RS před face rv07.

Funguje mi celá levá strana, pravá pouze tl. hlasové ovládání columbuse a myslím že ještě něco, předpokládám, že

po výměně jednotky bluetooth za premiovou bude i tl. přijímání hovoru.

ale klakson mi také netroubí :(

cosby co mi to vše zprovoznil a tomu velmi děkuji (klakson jsme po výměně nezkoušeli) mi pak napsal:

"Ze žlutého konektoru co dáváš na kroužek vyndat PIN 8 a prodloužit do konektoru co strkáš
do tlačítek volantu na PIN 4"

 

ale to se mi moc nezdá, protože se akorát přemostí na konektoru multifunkce PIN3 a PIN4 ale může to být ono..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No :D, takže čudle fungovali úplně naprd, tak jsem teda nakódoval volant bez MF, a fuguje mi alespoň klakson... Ale bohužel nepodařilo se mi dát do kupy posilovač řízení (zkoušel jsem všechno možný, jen ne projíždět se s napíchlím VCDS, protože mám v háji baterku v noťasu) a taky mi přestal fachat tempomat :/ . Takže si ještě zkusím sehna ty čudle ze supa II a zkoumat a kódovat dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zjistil jsem, proč mi nejde servo, do auta jsem vrátil původní jednotku a rozdělal jsem tu koupenou, bohužel v ní nejsou napájeny kontakty pro snímač úhlu otáčení, napájeny jsou pouze 2 a nejspíš to nijak předělat nepůjde, prý bych musel předělat řízení na to, co se vyrábí od roku 2010 :/, nebo sehnat jinou podvolantovku :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak odvolávám, když jsem nakonec rozebral i svoji původní podvolantovku, tak jsem zjistil že je to napájený zvrchu, takže v tam problém není, tak jsem zase zabudoval CHčko do auta a zas nic, pak jsem tam kopnul tu starou, a furt nic, teď to zkusím napíchnout a promáznout chyby a zase přizpůsobit... jinak předním jsem na přizpůsobení diagnostiku nepotřeboval :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si myslel, že bude stačit upravit svazenku ve volantu... ta co tam má být je určitě stejně zapojená jako ta, co se strká do OII multifunkčního volantu, jenom je jiný konektor na airbag ;)...

Jinak lucas tempomatu jsem měnit nemusel, stačí ten starý upravit. Propojí se oba žluté kabílky a šoupnou se do svorky 10. Tady je kdyžtak schéma staré a nové:

uprava_packy_tempomatu.jpg

Editováno: , autor: Kminous6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...