Přejít na obsah

Nastartuje (někdy s obtíží), po přidání plynu chcípne. Po delší době běhu motoru už jede.


Kuba23

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

 

mám problém se svojí felicíí, rv 1995, GLX, EEF61 1.3, 40 KW motor. 

 

Při nastartování (Hlavně za studena, přes noc) nechce nastartovat, povede se mi to většinou na podruhé/potřetí. Někdy ovšem lítá bez problému. Po nastartování zakolísají otáčky a zdá se mi trochu přidušená, po přidání plynu okamžitě chcípne. Pokud ho nechám běžet delší dobu (cca 5 min), tak se chytne a už jezdí bez problému. 

 

Jakožto student nemám moc peněz lítat po servisech a platit za diagnostiku, výměny škrtící klapky atd, proto bych se nejraději napřed dozvěděl pár typů, než začnu lítat po servisech.

 

Předem Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, může, protože jeho závada spočívá v tom, že "kecá" řídicí jednotce o skutečný teplotě motoru - a většinou kecá tak, že udává větší teplotu než je skutečná, ŘJ si tudíž myslí, že motoru pro stabilní běh stačí menší dávka beneli. Motor se proto přitom chová jako stará stodvacítka bez sytiče = kucká, klepe se jako drahej pes, neběží stabilně a po přidání plynu chcípá, protože i sebemenším pootevřením škrticí klapy dostane pro ten moment nadměrný množství vzduchu - když je teplej, tak mu to nevadí, ale za studena tím otevřením klapy spadne pod mez stabilního běhu a zastaví se. Po pár minutách tohohle prskání a kuckání na volnoběh se motor (a hlavně spalovací prostory v hlavě) jakž-takž ohřeje a už mu prudší ochuzení po otevření klapy nevadí, protože regulaci bohatosti směsi přebírá lambdasonda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

zdravíčko chlapci,

tak koukám, mám podobnej problém, hlavně při venkovních teplotách kolem nuly a níž... chytá teda na první brnknutí, ale po přidání plynu jde jakoby na dva, tři válce... počítač žádnou chybu nehlásí... už se s tím morduju tak čtvrtou zimu, většinou to dělám tak, že si nastartuju třeba pět minut předem a pak už je to v pohodě, ale pokud bych takhle chtěl jet hned, tak se většinou ani nerozjedu, prostě jako kdyby to nemělo výkon, nebo chudá směs... myslel jsem si že to dělá klapka nebo vstřiky, ale všechno je ok... čidlo teploměru mě fakt nenapadlo... každopádně to zkusím vyměnit a uvidíme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 7 let později...

Dobrý den. Už je to krapet OT (tak 7 let koukám), ale problémy starších aut se moc nemění. Mám Fabia 1.2HTP 40kw AWY. Zlobí mne přesně to, co autor příspěvku psal. Auto startuje za studena tak napodruhé nebo potřetí, když nastartuje tak nemohu hned jet, ale až třeba za 2 nebo 3 minuty, protože jakmile třeba 10 sekund po nastartování zařadim jedničku a šlápnu na plyn, auto hned začne kuckat, když přidám plyn, tak za velkého otřesu chcípne. V servisu mi měnili celý termostat včetně čidla chladící kapaliny, lambda sondy (obě) a stále to samé. Po vynulování chybové hlášky (oranžové kuře), se to hned při prvním špatném startu do asi 5 minut rozsvítí opět. Začínám být bezradný, a tak jako původní autor dorazu, ani já nemám teď zbytečných 25000, abych si mohl koupit "novou" starou Fabii. Děkuji za reakce. R

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 56 minutami, Pawouk napsal:

Proč se neptáš v odpovídající motorové sekci? A hledal jsi tam, jestli se tam už něco podobného neřeší?

Omlouvám se, ale vyhledával jsem fultextem v Google, a našlo mi to tento příspěvek, který seděl na 1000% k mé chybě. Dával jsem dotaz před měsícem, tady na fóru, ale nikdo neodpověděl, a uplně stejnou chybu, jsem tady na foru nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...