Přejít na obsah

Octavia 2 - radio Blues - vstup USB


Doporučené příspěvky

Dobrý den.

 

Mám octavii 2 s rádiem Blues a doslechl jsem se o možnosti rádio "vylepšit" o USB vstup, na který by byl v přihrádce u spolujezdce připevněn USB disk. 

Problém je v tom, že jsem zapomněl, CO přesně si mám koupit (montáž snad zvládnu :-) ).

Nějaké kabely AUX --> USB nebo něco jiného? 

 

Nemáte s tímto někdo zkušenost? 

 

Předem velmi děkuji

 

JM

Editováno: , autor: janmyslik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kompatibilita s autem se neresi, jde jen o radio. Pokud ma radio Blues rozhrani pro CD menic, tak to bude fungovat. (Podle toho, co jsem nasel, tak nebude problem.)

 

To, jestli radio umi nebo neumi format MP3 je bohuzel jedno. Muzes pripojit mobil nebo nejaky MP3 prehravac pres vstup AUX, ale to je pomerne nekomfortni - pres radio (a multifunkcni volant) jde ovladat pouze hlasitost, zbytek ovladat telefonem, respektive MP3 prehravacem. Pokud ti jde vylozene o USB port (pripadne slot na SD kartu) a komfort s tim spojeny, je jedinou moznosti zarizeni z odkazu (pripadne vymena radia za takove, ktere USB portem rovnou disponuje).

 

(Zadna jednoducha redukce AUX <-> USB neexistuje a z principu existovat nikdy nebude.)

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže přátelé...zakoupeno, zapojeno, nehraje to...:-) 

Z dostupných fór jsem zjistil, že je třeba nakódovat rádio, aby to vůbec povolilo CD měnič...

 

Tak jsem si zavolal do (ofiko) servisu a ejhle, nějak mi nejsou schopni říct, jestli novější SW pomůže nebo ne...pokud prý není z výroby u VINka ten CD měnič zadaný, tak oni s tím nic neudělají, jen "obnoví" nastavení (případně s novým SW, pokud ho škoda vydala). 

 

Tak nevím...měli by mi tam umět nahrát SW pro to samý rádio, jen s aktivovaným vstupem nebo to musím udělat někde "na černo" ...(předpokládám, že záruka se tím neporuší...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvuli tomu se snad nemusi prehravat SW. Staci to nakodovat pres VCDS. Je pravda, ze na to kodovani jsem zapomnel, nicmene mne to hralo hned po zapojeni (ale mam radio STREAM, takze je mozne, ze na Blues se to nejprve musi nakodovat). Po par tydnech pouzivani jsem pripojil diagnostiku a radio hlasilo chybu (pripojeny ale pritom nenakodovany CD menic). Takze jsem to nakodoval a od te doby uz to nehlasi ani tu chybu.

 

Jak to zapinas? 2x stisknes tlacitko CD (pripadne MEDIA)? Prepne se radio do rezimu pro CD menic? Rozsviti se na te dokoupene krabicce dioda?

 

Vidim spravne, ze jsi z Plzne? Pokud bys mel cestu do Brna (nebo Zlin), nakodoval bych ti to. To predpokladam ale nemas. Treba se ozve nekdo, ke komu bys to mel bliz...

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...