Přejít na obsah

Brzdové válečky


zblamak

Doporučené příspěvky

Zdravím,

pár dní zpátky mě zničehonic za jízdy povolila trocha brzda (nebrzdil jsem zrovna, ale byla patrná změna při následným brždění). Měl jsem za to, že se trochu zavzdušnili brzdy. U ''známýho'' v servisu se mě na to koukli a že prej je naprasklej brzdovej váleček a lehce prolíná kapalina (bylo by potřeba vyměnit oboje zadní). Že i s novejma dvěma hadičkama to bude za 2,5k. To si říkám, že je vcelku dost, když váleček stojí cca 300,- a hadička 50,- (beru v potaz, že by museli i vyměnit olej). No, ale co se chci zeptat, je cena adekvátní a mám to nechat opravit v servise, nebo na to mám poslat známýho kutila a nakoupit komponenty sám? Jasný, v servisu bych měl ''jistotu '' správnosti provedění, nadruhou stranu známej opravdu není žádnej fušer. Btw cenu válečku jsme střelil od boku, na netu jsou od cca 100,-, ale jakej je v tom rozdíl netuším.

Jedná se o Felicii r.v. 97; 1.6. hatchback.

Dík za reakce.

Editováno: , autor: zblamak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak taky z něčeho musí žít, ne? :D Podle mě to ale dost je. Materiál +/- 1000 (musí se vyměnit i zamaštěné pakny), práce maximálně (a to přeháním) 1hodina/1kolo - i s odmaštěním, což je u tohohle největší ojeb. Takže i ve značkovém servidu, kde u Felicií počítají tuším 450 Kč/h, by jsi pořídil levněji. Jestli máš někoho, kdo se v tom vyzná, tak mu to dej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to ještě naznačoval, jakou mě neudělal cenu. Btw než budu mluvit se známým, co všechno bude třeba? Válečky, hadičky(o těch vím já) a pakny? Chápu, že jsou zamaštěný a odmastit to nejde, ale v servise se tvářili, že by je tam nechali.

Editováno: , autor: zblamak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, Zblamáku! Přidám taky svoji trošku do mlýna.... Nepíšeš, zda-li máš vůz s ABS, tam se drobátko ceny liší. Ale pokud chceš dělat tuto opravu, tak už bys měl určitě vyměnit brzdové obložení, protože bude nasáklé brzdovou kapalinou a to se nedá odmastit, pak je třeba vyměnit samostavy, brzdové válečky a hadice. Ta hadice se nachází mezi dvěma trubkama a pokud to bude zrezlé, tak musíš vyměnit i trubky. To se uvidí, až dáš auto na zvedák. Takže cena 2,5tis. může být reálná. Taky záleží na použitém materiálu. Váleček koupíš v ceně mezi 80,- až 400,-kč, obložení koupíš 250,- až 1.000,-kč, sada rozpěrek pro obě strany 250,-kč, pružiny 100,-kč a zbytek jsou stovkové položky. Takže záleží na materiálu a když se to rozebere se uvidí, v jakém je to stavu a co dalšího se mění. Já třeba ještě kontroluji bubny, zda-li nejsou sjeté nad přípustnou mez a házivost. Pokud vyhovují, tak je zbavím rzi a natřu. A ještě se kontrolují lanovody ruční brzdy. Cena jednoho je 50,- až 320,-kč. Takže repasi zadních brzd hodně zdaru! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...