KubinoPv Vloženo 19. Listopad 2014 Vloženo 19. Listopad 2014 Proto jezdím jinam, kde je přístup jiný(taky Š-A). Jen s tím, že náhradní auto kdykoliv nemám, ale zase mám právě "opravy" a ne výměny a hlavně se nemusím prosit jako jsem se musel po odchodu mého prodejce, který u všech trablů byl bylo mu zle když viděl, že tam znovu jedu něco opravovat... Citovat
marcador414 Vloženo 19. Listopad 2014 Vloženo 19. Listopad 2014 Natrefil jsem na automechanika z autorizáku, ktery je prý dobrý, jen s tím rozdílem, že to dělá doma po práci a opravuje-ne mění, takže zkusím své štěstí u něho a uvidíme, jestli není "nakažený" tím systémem z práce :'>.... Citovat
Pawouk Vloženo 19. Listopad 2014 Vloženo 19. Listopad 2014 O jakém motoru se to tady bavíte? Kubino, na 1.4 TSI se mění s řetězem i pastorek? Asi ne, co? A pro přeměření platí to samé? Citovat
KubinoPv Vloženo 19. Listopad 2014 Vloženo 19. Listopad 2014 A jéjej... Jaksi jsem už nesledoval zařazení vlákna a "svezl se" s mým příběhem. Když tak to promázni. Citovat
Pawouk Vloženo 19. Listopad 2014 Vloženo 19. Listopad 2014 No on marcador414 jaksi nenapsal, co tam má za motor. Podle zařazení do vlákna by to tedy měl být 1.4 TSI, tak se snad ozve. Když tak to nějak poladím. Citovat
marcador414 Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 No on marcador414 nepsal nic o motoru, protože se zařadil do sekce, která se má touto motorizací zabývat. dával si na to velký pozor, když se tady na to tak dohlíží, aby někdo neseděl ve špatné místnosti ...jsem rád za každou dobrou radu a i když mi třeba ty uštědřené nepomůžou, tak jsem si aspoň dobře pokecal Citovat
Pawouk Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 OK, není tu až tak pravidlem, že se dotazující "trefí" do správné sekce/vlákna. Rozvody v 1.4 TSI jsou poněkud jiná historie, než v 1.2 TSI. Takže neber v potaz to, co o nich KubinoPv psal. Citovat
marcador414 Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Jinak tedy ještě pro doplnění, abych někomu zase nepletl hlavu-jsem šťastným? majitelem motoru 1,4TSI 90kW r.v 2009 Citovat
marcador414 Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Vidím, že i ty jsi majitelem tohoto motoru, je to opravdu taková bída, nebo se o těch rozvodech jen hodně namluví? Citovat
Pawouk Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 No vidíš, zrovna jsem se chtěl zeptat na rok výroby. Citovat
Pawouk Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Vidím, že i ty jsi majitelem tohoto motoru, je to opravdu taková bída, nebo se o těch rozvodech jen hodně namluví? Já ti nevím, těchto motorů se moc nevyskytuje, ale co sleduji situaci, začínají rachotit zhruba kolem 70 tkm a to nejspíš většina. Ono se to špatně hodnotí, bez přístupu k informacím ze servisu. Takže to beru z toho, co kde najdu. U výkonnějších variant to asi zlobí víc, ale ty nejsou v našich Octaviích. Nebezpečí přeskočení tu je - i tady na foru nějaké najdeš a pokud se nemýlím, tak bez fatálních následků (potkaný motor). Rachtat ještě může i přestavovač vačkové hřídele - sranda za zhruba deset tisíc. Citovat
marcador414 Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Když budu upřímný, je to mazel a nějakou kačku do něj i pustím, když mu to "zachrání život" , jen právě nevím kdy a co. je taky pravda, že se o nich moc nepíše a proto jsem tady. je toho tu asi nejvíc(pokud pominu fora zarputilých majitelů frantíků,nebo různých napodobenin aut z východu )které nejsou zrovna moc objektivní. přivezl jsem si ji z venku a nějaké ty investice jsem ještě očekával...rozvody nevyjímaje. asi bude opravdu nejrozumější poslechnout Kubína a navštívit nějakého toho mechanika, aby to posoudil. sem jsem zašel pro názor,nebo radu,protože to dělám vždy,když mám problém a dá se říct, že se to vždy vyplatilo...možná jsem taky chtěl slyšet,že zbytečně plaším Citovat
Pawouk Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Podle mě neplašíš a nech to prověřit. Potkaný motor je jaksi drahá sranda. Prostě rozvody u motorů TSI EA111 a EA888 jsou zprasené. EA211 už taky řetěz nemají, pročpak asi? Citovat
skater Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Konzultoval jsem to s mechanikem, když řetěz přeskočí o zub, tak se ventily nepotkají. Chování motoru s přeskočeným řetězem popisoval canzou na začátku tohoto vlákna. Mně rozvody nepravidelně rachotí po startu už asi 20.000km a jezdím dál, neřešim to. Citovat
marcador414 Vloženo 20. Listopad 2014 Vloženo 20. Listopad 2014 Díky za názor,trochu jsi mě uklidnil Citovat
stanmar Vloženo 29. Listopad 2014 Vloženo 29. Listopad 2014 Sic mám trochu jinou motorizaci, ale ani té se problémy nevyhýbají.... Já to beru tak , že mi všichni s TSI jsme tak trochu hazardéři . Ani mě v servisu nikdo nepřizná, že by existovali nějaké problémy u těchto motorů.... Proto taky poctivě jezdím na prohlídky do autorizáku. Citovat
KubinoPv Vloženo 29. Listopad 2014 Vloženo 29. Listopad 2014 Už máme u nás v servisu i 1,8 u OIII "skočenou". Citovat
cosby Vloženo 27. Březen 2015 Vloženo 27. Březen 2015 Sice nemá manželka Octuli ale Golfa 1,4 Tsi,najeto dnes 54000 a tak jsem preventivně vyměnil rozvody-řetěz,vodítka,napínák.Cena origo dílu 3200,práce v klidečku s kafíčkem a pauzama cca 4 hodinky 1 Citovat
suri. Vloženo 29. Březen 2015 Vloženo 29. Březen 2015 Na 14TSi často chrastí prestavovač vačky , ani nie tak rozvod ... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.