Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

tak po měsíci od používání Smartlinku bych se rád podělil o dojmy. Používám Android auto. Na mirrorlink nemám telefon.

Šlo mi zejména o autonavigaci a musím říci, že za mě spokojenost. Samozřejmě mluvím o Googlemaps...Neseká se, nepadá a i datová náročnost není nikterak veliká. Můj cíl cesty vždy našla.

V zahraničí to bude o trochu větší problém, ale například můj operátor nabízí balíček "datuji v unii" za 200kč/200MB/30dní. což mi na občasný výlet po EU a cestu do Chorvatska stačí. A už to není ranec peněz jako bylo v minulosti. Později by měla přibýt v podpoře AA i WAZE navigace a tam se být online určitě vyplatí (čerstvé informace o dopravě atd). Jako hudební aplikaci používám "Deezer" s tím jsem také spokojen.Hraje plynule i když streamuji z netu.

Akorát mě mrzí, že není nějaká aplikace pro AA od Škodovky. Něco jako je MFA pro smartgate. Nebo něco je ?

Mám Bolero - výroba auta je 5/2016 a Nexus 5x

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak kdo pouzivate AA, tak aplikace bezne dava video vystup rozliseni 480p.

Da se ale zapnout 720p. Stačí jít v telefonu do aplikace a tapat na hlavní obrázek Android Auto, dokud se na obrazovce bude zobrazovat hláška, kolikrát musíte tapnout. Pak už je v nastavení přístupné vyvojarske menu, kde se povoli vystup videa v kvalite 720p.

Editováno: , autor: Martin Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřebuji poradit, prvně jsem po aktivaci Smartlinku šel cestou MirrorLinku, ale to mě, z různých důvodů neoslovilo. Tak bych rád nějak přešel na Android Auto.

 

Právě jsem položil telefon, kde jsem mluvil s technikem Škoda Auto a byl to zvláštní rozhovor. Řekl mi, že Android Auto není Googlem pro ČR podporován a tak nemůže fungovat. Po takovém mentálním cvičení, co jde, co nejde a že to někdo používá, čili to jde, z něj vypadlo, že prostě nemůže udělat nic pro to, aby mi AA fungovalo.

 

K nas*ání.

 

Prosím, poraďt mi někdo, jak AA zprovoznit (telefon je SamsungA5  SM-A500FU), když jsem před tím zprovoznil MirrorLink.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z ničeho nic mi android auto přestalo fungovat. Na telefonu se objeví hláška, že aplikace není podporována v naší zemi. Došlo k nějakému priblblemu zabezpečení? Netušíte někdo? Do dneška mi běhalo vše v pořádku, byl jsem spokojen a teď tohle?!

Editováno: , autor: dejvos001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se pokusil do telefonu nainstalovat nejnovější verzi AA (Android Auto 1.6.2820 (2825091-release)) a telefon mi napsal strohou informaci "aplikaci nelze nainstalovat". Pokud nová verze nepřináší nic zásadního tak to určitě nevadí. Doufám, že to u dalších vydaných verzí bude OK. Mám Nexus 5X.

Povedlo se nainstalovat tuto verzi někomu z vás ?

Android Auto 1.6.2820 (2825091-release)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky mě dnes nefungovalo AA, doprdele, dycky když něco potřebuju, tak to začne aktualizovat či přestane fungovat ! grr. Připojil jsem tlf. Sony Xperia 3 a hláška že mám aktualizovat kdovíco (Google Chrome, Calendař atd. tedy vše od Googlu) nepřipojilo, takže jsem jel s navigací v ruce (!) teď jsem to přeinstaloval novou verzí (ale ne tou nejnovější z 14 června, ta mě poslala do prdele s hláškou že nejde nainstalovat) napral jsem tam tu z 8.června, snad to bude fungovat, nebo se zvencnu, za fulllink jsem u seatu vyplácl 4500,-

Doplněno: tak aktualizace pomohla, funguje v pořádku.

Editováno: , autor: slycosh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Díky všem, kdo mi svými přípsěvky pomohli zorientovat se v této problematice. Po týdnu pokusů a omylů jsem došel přesně tam, kam jsem chtěl. 

Mám měsíc starého Scouta s rádiem Bolero. Za 6.000 mi v autoservisu odblokovali SmartLink. Konfigurátor by to uměl za 3.300, jenže před půl rokem, kdy jsem si auto objednával, jsem o to ještě nějak zvlášť nestál a tak mě to stálo dvakrát tolik :-((. Pro telefonování jsem chtěl nadále používat iPhone 6s (přes Bluetooth), ale navigaci Waze resp. Google Mapy přes SmartLink (pomocí USB kabelu ve škodovácké zdířce pod rádiem) prostřednictvím telefonu Sony Xperia Z5 Compact s Androidem 6.01 a integrovanou podporou MirrorLink. Proč dva telefony? Při příchozím hovoru se mi sice na obrazovce objeví, kdo volá, avšak po přjetí hovoru se jedním tlačítkem přepnu zpět do SmartLinku a online navigace tím pádem i během hovoru pořád funguje.

Napřed jsem otestoval Android auto. Instalace do Xperie nebyla úplně snadná. Pouhé nainstaloání Android Auto.apk nepomohlo. Musel jsem použít GPS fake + proxy server + zalozeni Gmail uctu v USA, abych si mohl z Google Play stáhnout Android auto, jež na českém trhu nemá ještě podporu. Po prvotnim pripojeni k Boleru jsem uz mohl telefon restartovat, GPS fake + proxy odinstalovat a Bolero si s Android auto krasne rozumnelo. Android auto je na Boleru perfektne svizne a pro řidiče i za jizdy velmi dobře ovladatelné. Kdybych nepotreboval telefonovat s iPhonem, asi bych ho pouzival. Rychle se spousti, dobre se ovlada. Neseka se. Perfektne hlasove vyhledava adresy. Bohuzel pro mne to ma jednu drobnou nevyhodu, ze si Android auto na telefonu automaticky spousti bluetooth a obsadi tak handsfree modul. Tim padem se uz nemuzu pripojit k Boleru s iPhonem. To ale asi nikdo jiny neresi. Druha nevyhoda Android auto - malo aplikaci. V podstate jen Google mapy a neco malo pro hudbu. Na podcasty je v podstate pouzitelna jedina appka: Pocket Casts. Ostatni se mi sekaly. Treti nevyhoda - kdyz telefonujete, nejsou funkcni data a tim padem vam stoji online navigace.

Pak jsem vyzkousel pres USB pripojit iPhone 6s a cekal jsem, jestli se mi podari rozchodit Apple CarPlay. Bohuzel. Infotaiment stale psal, ze zarizeni neni podporovano. Stejne by mi chybela kvalitni navigace (Waze, popr. Google mapy). Tak jsem to vzdal. Casem by mel byt Apple CarPlay i v Cechach podporovan. Do te doby treba uz bude jeho soucasti Waze nebo Google mapy a bude to v pohode. I kdyz by mne asi stvalo, kdybych behem telefonovani nemohl mit funkcni navigaci.   

Nakonec se mi tedy podarilo rozchodit  - alespon pro mne - idealni stav. iPhone pres BlueTooth a navigace a podcasty pres MirrorLink na Androidu. To ma dve nevyhody. Za prve nefunkcni radio na pozadi MirrorLinku. Za druhe, cele se to jeste prodrazilo o OBD eleven Pro (55 Euro) + 380 Kc kredit pro plne funkcni obraz MirrorLinku 1:1 za jizdy, co umoznila jinak bezplatna aplikace Car Diagnostics Pro VAG OBD2, ktera se da stahnout i z ceskeho GooglePlay a po BlueTooth spojeni s OBD eleven zarizenim tuto a spoustu jinych nastaveni umozni. 

MirrorLink 1:1 s odblokovanim obrazu za jizdy je pecka - jde vám fakt všechno, co na telefonu, ale počítejte s tím, že je to pomalejší, než Android Auto. Taky zapomeňte, že byste si pouštěli za jízdy nějaká videa - to se cuká, jako byste se někomu připojili dálkovou správou na počítač a chtěli sledovat film. Taky se to hůř ovládá, kvůli menšímu rozlišení displeje, upřednostněného zobrazení na šířku a trošku otravnému pop-up menu, které se automaticky vysouvá buď zespodu nebo z levé strany obrazovky.

Všem následovníkům přeji pevné nervy a hodně štěstí!

Ještě doplním odkaz na instalaci Android auto do českého Androidu.

Na serveru http://smartmania.cz/, konkretne na adresa http://smartmania.cz/android-auto-se-rozsiruje-do-dalsich-18-zemi-ceska-republika-je-zatim-v-nedohlednu/#comment-201260 mi dole v diskuzi pomohl jistý PaDr s tímto postupem:

Cituji:

http://forum.xda-developers.com/android-auto/android-auto-general/country-availability-android-auto-t3172663/page3.
V podstatě je třeba telefon přesvědčit, že jste třeba v USA.
– vyjmout SIM
– použít Wifi připojení s VPN a s IP adresu v USA (VyprVPN)
– zřídit nový účet Google v USA a přepnout do něj Google Play
– Změnit polohu GPS na USA (fakeGPS)
– Nainstalovat AA standardně z Google Play a připojit k autu
Po následné vrácení Androidu do původního stavu vše funguje standardně.
Snad to někomu pomůže.

Editováno: , autor: hbures
Doplnění informací
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja instaluji naprosto bez komplikaci AA odtud:

http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/


Jinak tedy nechapu, proc koncern oficialne nepozada Google o uvolneni aplikace AA i pro nas trh. V tomhle je Google vubec zvláštní. By me zajimalo podle jakeho klice urcuje, v jake zemi jakou aplikaci uvolni.

Btw. Skoda takhle vlastne inzeruje a prodava neco, co vlastne oficialne neni funkcni :-(
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vor 18 Stunden schrieb hbures:

Pak jsem vyzkousel pres USB pripojit iPhone 6s a cekal jsem, jestli se mi podari rozchodit Apple CarPlay. Bohuzel. Infotaiment stale psal, ze zarizeni neni podporovano. Stejne by mi chybela kvalitni navigace (Waze, popr. Google mapy). Tak jsem to vzdal. Casem by mel byt Apple CarPlay i v Cechach podporovan. Do te doby treba uz bude jeho soucasti Waze nebo Google mapy a bude to v pohode. I kdyz by mne asi stvalo, kdybych behem telefonovani nemohl mit funkcni navigaci.  
 

Mas iPhone v cestine? Tusim, ze ked clovek zmeni nastavenia na EN, DE atd tak Carplay funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 8. 2016 at 9:54, Martin Bednář napsal:

Ja instaluji naprosto bez komplikaci AA odtud:
http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

To ano - nainstalovat se mi to z toho odkazu v pohode podarilo, ale Bolero s ttim spoplupracovat nechtelo.

Opravuji - po preinstalaci androidu a instalaci APK to s Bolerem slape. Nefunguje ale MirrorLink. V Boleru si sice muzete prepisnat jak chcete, zda pozit MirrorLink nebo AndroidAuto, ale jak je v telefonu nainstalovano AndoridAuto, MirrorLink se nespusti. Pokazde AA.

MirrorLink je super, ale vadi mi, ze sebekratsi zvuk z Androidu vypina radio.

Editováno: , autor: hbures
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Martin Bednář napsal:

Jinak tedy nechapu, proc koncern oficialne nepozada Google o uvolneni aplikace AA i pro nas trh. V tomhle je Google vubec zvláštní. By me zajimalo podle jakeho klice urcuje, v jake zemi jakou aplikaci uvolni.

Zaselchl jsem neco v tom smyslu, ze ani Apple, ani Google neuvolni CarPlay resp. AA dokud nebude plne funkcni hlasove ovladani v cestine (Siri / Cortana)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 19. 8. 2016 at 19:15, hbures napsal:

Zaselchl jsem neco v tom smyslu, ze ani Apple, ani Google neuvolni CarPlay resp. AA dokud nebude plne funkcni hlasove ovladani v cestine (Siri / Cortana)

CarPlay mi funguje (iP6s) bez jakéhokoliv přenastavování, telefon v češtině, a v nastavení country ČR

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...