Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

Ohledně nefunkčního Waze po připojení AA k infotainmentu. Po jedné aktualizaci AA to začalo zamrzat. Pomohlo vymazat data aplikace AA. Sice se to pak musí znova "spárovat", ale stojí to za pokus. MY2016+Bolero.

Odesláno z mého Redmi Note 2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové Bolero umí mít připojené dva mobilz přes BT...nejsem si jistý, ale něco mi říká, že to jde až s max. pěti. Ale je to velmi mlhavá informace ode mě... :D Já osobně mám připojené dva a příchozí hovory nejsou problém, jen odchozí jsem nezkoušel. Tam je už třeba zaexperimantovat s prioritou jednoho z nich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, ELXEL napsal:

Abych vysvětlil proč se ptám - pořídil bych si případně nějaký levný android jenom na Waze, ale telefon bych si rád ponechal iPhone.

 

Mám sice Bolero, ale s Android Auto (AA) ti to nepůjde, to není o rádiu, ale o aplikaci AA auto. Samotné rádio umožní připojení více mobilů, ale AA ne.

 

Příklad: v autě mám levný adroid telefon připojený kabelem s běžící aplikací AA, a v kapse jiný telefon, který nosím, s BT spárovaný s autem. Pokud pustím aplikaci AA, tak ta si vynutí BT připojení právě toho již kabelem připojeného telefonu, a ten druhý, co mám v kapse, již nelze přes BT připojit. Je to vlastnost aplikace AA, alespoň u mne.

 

Stejný problém (požadavek), jako ty, jsem řešil taky, akorát, že já nosím Win phone. Tak jsem si do auta koupil levný Samsung A3 2016. .... jediná cesta, jak to udělat, je používat Mirrorlink zrcadlení (full mirror link). Pak to funguje, na zrcadlení ti jede jakákoli aplikace z android telefonu připojeného kabelem (třeba Waze), ale zároveň to neblokuje BT připojení auta, takže na telefonování ven si můžeš zvolit z těch dvou telefonů a příchozí hovory taky jedou. Takže já zrcadlím navigace přes ten Samsung, ale telefonuji přes BT s tím Win phonem. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná to může být i telefonem, mě to prostě s Win phonem takto nejede, možná je Win phone stále přes BT připojen, ale aplikace AA mi ho znemožní používat na telefování přes systém auta, pokud mám spuštěný AA na tom druhém mobilu s kabelem. Myslím, že i v tomto vláknu v minulosti někdo upozornil na to, že mu to s iPhonem nejde. Mám Bolero 03-2017, takže po FL.

Zdeněk Pastorek: asi jsi šťastlivec, nebo máš lepšího mobila ... :-)

ELXEL: nejlepší by bylo sehnat někoho, kdo má AA v mobilu, připojit to a vyzkoušet, než vrazíš pár tisíc do toho druhého mobilu. A nebo jít cestou zrcadlení, ale to lze jen na "mirrorlink kompatibilních" mobilech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clerfayt:

nainstaluj si do telefonu aplikaci "Button Savior No Root", to je softwarové řešení těch tlačítek. Se zrcadlením v autě to funguje dobře.

Na kraji displeje v telefonu i na obrazovce v autě se ti vpravo objeví taková malá záložka, a když ji zmáčkneš, objeví se na boku tlačítka dalších voleb - krok zpět, aktivní aplikace apod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

dnes kolem 14. hodiny byla na Google play vložena nová aplikace, která posouvá možnosti MirrorLinku ve Vašem vozidle o kategorii výše! Stojí 179,99,- Kč ( platíte přímo google play) včetně DPH, ale její možnosti jsou takřka neomezené. Máte-li vůz za půl milionu ( a více ) korun a telefon řádově za deset tisíc, určitě investujte dalších 180,- Kč do pomocníka, který z Vašeho auta a telefonu udělá nerozlučné kamarády. Můžete například sledovat on-line vysílání TV, mít k dispozici webový prohlížeč, pouštět v autě videa, komunikovat na Facebooku nebo Twitteru, nebo si třeba pouštět jen internetová radia a dalších cca 30 funkcí. Můžete si dokonce do aplikace přidávat své vlastní oblíbené aplikace běžící z widgetu nebo url adres. Potřebujete jen MirrorLink ve Vašem voze a MirrorLink kompatibilní telefon. Žádný root ani crack telefonu, žádné odemykání VIM, žádné úpravy ve voze. Chodí na všech telefonech s MirrorLink 1.1. od Android 4.1 až po 8.0. Vše přehledně a pohodlně ovládáte z displaye Vašeho vozu, k dispozici je i klávesnice s hlasovým přepisem, můžete své zpráva diktovat, ne je psát! Vše v asi 40 jazycích, včetně češtiny. A kde ten zázrak za pár korun najdete?

 

Zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto

 

Dopřejte si skvělý vánoční dárek!

 

Hezké vánoce a mnoho spokojených kilometrů ve Vašem voze Vám přeje

 

Miloš Horák

 

Screenshot_20171218-010241.png

Screenshot_20171218-235501.png

Screenshot_20171219-014444.png

Screenshot_20171219-093012.png

Editováno: , autor: horamil
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Pokud někdo chce vyzkoušet:

android auto -> přepnout do developer módu + povolit neznámé zdroje

 

Poslední verze Android Auta:

https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=314525

nebo

android auto.apk

 

devsettings.png

 

+

nainstalovat:

https://github.com/nerone-github/WebViewAuto/blob/master/apk/webviewauto.apk 

nebo

webviewauto.apk

 

Malé video:

https://www.youtube.com/watch?v=7YfsFJIUEww&feature=youtu.be

 

Případně ještě plugin AAutoLauncher: 

https://github.com/nerone-github/AAutoLauncher/raw/master/apk/aautolauncher.apk

nebo

aautolauncher.apk

 

launcher.png

 

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Browser funguje, ale ne na 100%. Klávesnice se mi zobrazuje slepá a s rozhozeným schematem, ani počet řádků neodpovídá zcela videu na youtubu a to to provozuji na poface Leonu též. Asi problém s lokalizací, cz klávesnicí, typem mobilu (Asus Zenfone 2), ví bůh ... Je to ohromný pokrok, možná se časem dočkáme, že v AA pojede iGo Primo atd., toto je průlom zabezpečení AA (nebo možná byl první tento pokus: https://forum.xda-developers.com/general/paid-software/app-obd2-plugin-android-auto-torque-t3657805/amp/) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud chcete provozovat youtube, facebook, webový prohlížeč, přehrávač videa, IP televizi apod., doporučuji spíše MirrorLink a tuhle aplikaci:

https://goo.gl/rKNzpG. Vše funguje na všech infotaimentech Škoda, ale i dalších značek ( VW, Peugeot, Citroen, Toyota, atd... ) a hlavně se všemi telefony, nejen Samsung, ale i HTC, Huawei a Sony. Jediná podmínka je MirrorLink kompatibilita. Vše funguje i za jízdy, nepotřebujete VIM ani root telefonu, ani crack. Do vozu se nic neinstaluje ani nekoduje. Stačí Vám jen 180,- Kč ( včetně DPH) na nákup aplikace....

mrcz.asf

Editováno: , autor: horamil
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dohrát certifikace do nepodporovaného telefonu nejde. ( I když, pokud se dá cracknout Android Auto, tak možná i to půjde :-)). Podporovaných telefonů je asi ještě méně, než 10 procent..... ALE.....je důležitá cílová skupina lidí, do kterých míří. MirrorLink si do vozu nekoupí nebo neaktivuje ekonomicky nižší spotřební skupina, ale spíše střední a vyšší. A ty mají lepší třídu telefonů nebo managerská skupina - a ty mají buď IPhony, nebo obvykle Samsungy. A ty mají podporu u nejvyšší třídy 5 let dozadu ( od modelu S3) a u střední třídy 3  roky dozadu (celá skupina A3-A9). A tyto tři třídy telefonů pokrývají v Evropě a USA cca 70 procent trhu střední příjmové třídy...takže s tím odhadem 10 procent záleží na úhlu pohledu... ( a to nepočítám vyšší modely Huawei, HTC a Sony).

Další věc - u MirrorLinku několik let dozadu existuje možnost fullMirrorLink, odblokování VIM apod., což Vám umožňuje takřka neomezené možnosti využití telefonu v autě. U Android Auta se podařilo po cca 4 letech vložit do aplikace webový prohlížeč a YouTube? ...Navíc Android Auto ani po 4 letech nemá podporu v ČR, nenainstalujete ho na korporátní telefony ( zákaz instalace z neznámých zdrojů ), nefunguje české hlasové ovládání...

A z čeho bych měl největší obavy? Android Auto je jedna aplikace od jednoho vydavatele - hrozí reálná možnost, pokud na tvůrce aplikace zatlačí - třeba google nebo nějaká evropská komise, že pouštění videa za jízdy je nebezpečné, že vývojáři udělají takový update aplikace, že po ní už ta možnost nepůjde. ( takhle se třeba podařilo Samsungu bloknout fullMirrorLink u modelů S7 a S8 kde Samsung Car Mode je součástí systémové ROM telefonu). Jenže pro MirrorLink existuje asi 50 certifikovaných aplikací, které umožňují šikovnému vývojáři se do aplikace dostat a spustit i věci, které by jím pustit neměly....třeba kompletní nabídku O2 TV :-)

Screenshot_20171225-113133.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po určitý čas se lze opět vrátit ke staré verze Android Auta a tím překlenout čas než někdo najde zadní vrátka...

 

Telefonů co by měli zablokovanou možnost instalovat apk moc není....osobně jsem se s tím nesetkal.

 

Samsung Car Mode lze odmítnout instalovat a pokud je již spuštěná jiná aplikace podporující mirrorlink, lze po ukončení instalace tuto aplikaci plně používat - to platí i o té co zde prezentuješ.

 

Další řešení pro Android Auto:

https://github.com/martoreto/aapassenger

stažení:

https://github.com/martoreto/aapassenger/releases

 

Features:

  • sending navigation destinations - to je zřejmě nejzajímavější

  • pushing pictures and screenshots for display

  • streaming audio via car speakers (requires root on passenger's phone)

 

Zde ještě video k youtube přehrávači z dřívějšího příspěvku:

Příspěvek:

https://forum.skodahome.cz/topic/130031-smartlink-apple-carplayandroid-automirrorlink/?do=findComment&comment=2287016

 

Video:

 

 

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...