Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

Ropuchalek - tu verziu co mas sygic - ktoru verziu mas kupenu?
Lebo ak ju vyuzivas teraz na svojom android telefone - tak to je android verzia. Ak chces sygic vyuzivat cez mirrorlink, tak si musis kupit inu verziu sygicu cca za 50-60 eur kotra je specialne pre Mirrorlink, neviem teraz presne kolko to stoji. Tak zvaz, ci sa ti to oplati....

Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dneska zkusil na trase 20 km z práce domů. K mému překvapeni i Sygic nabízí základní volby k hlášení situace na cestě. Přesto je Waze “hladší” a rychlejší při změnách trasy a flexibilnější k lepší alternativě cesty. Příklad - uhnul jsem z původní trasy. Obě navigace se chytily. Na jedné křižovatce při odbočení vpravo mi dal Sygic úplně hloupý manévr “uzlu” (namísto odbočení vpravo mě to navádělo doleva o 270 stupňů). Pak jsem zase uhnul na ve špičce pohodlnější trasu a Waze se zase hned chytil. Sygic až na třetí pokus. A ve finále asi 200m před barákem zase Waze hned a přímo a Sygic opět nezklamal a až třetí možnost. ? Obě tedy dovedou až do cíle, ale Waze vyhrál. Sygic trochu postrádá logiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ouvej, klasická otázka, přečti si cca posledních 20 stran tohoto vlákna.

Jakýkoli video přenos z telefonu je v autě defaultně blokovaný, výrobce auta si to nepřeje.

Musíš to obejít, třeba pomocí aplikace Floating Apps for auto - Full Mirror Link - viz odkaz níže. Dost ale záleží na tom, jakou máš značku a typ mobilu.

https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplnim skusenost k navigacii. Mam scalu, ale skusal som to i na o3. Asi mesiac dozadu mi zacala chodit naviigacia sygic ako v o3, tak i na scale bez dokupenia funkcie mirrorlinku u sygicu. Mam premieum europu (15eur). Otazka je co sa udialo. Ci je to diera v software sygicu po aktualizacii, ci to doslo aktualizaciou v telefone to fakt neviem. Kazdopadne to ide i ked cakam, ze ak je to chyba v sygicu, tak to dlho nebude pristupne. Ti co mate sygic, popripade vyskusajte ci to nemate tiez spristupnene a ci Vam to v aute ide.

 

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 1. 2020 na 9:58, budis napsal:


Info o donglu pro bezdrátový CarPlay sleduju už pár měsíců a jeden už mám na cestě z Amazonu. Kdo by chtěl se dozvědět více, tak zde je celé vlákno diskuze o nových donglech 

 

https://forums.macrumors.com/threads/carplay-adapter-to-convert-to-wireless-carplay.2193978
 

Zatím nejdál jsou dva stejné dongly Carlinkit a CarPlay2air. Zpočátku měly dost chyb a ne na všechny vozy fungovaly správně. Postupně se však podařila většina vychytat a na modely VW, Škoda, Seat, Audi atd. už by mohly fungovat bez problémů. Jak mi dorazí, vyzkouším a případě Vašeho zájmu se podělím o zkušenosti. 
 

BTW dobře jsem udělal, že jsem si do Karoqa dal bezdratové nabíjení, teď ho snad konečně využiju :)

 

Ahoj, tak co, nemas uz nahodou odzkouseno? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Drapa napsal:

Ahoj, tak co, nemas uz nahodou odzkouseno? 

Ne e, dongle je zatím na cestě. Zatím se toulá někde v Singapuru. Ale už se moc těším. Podle diskuze na jiném US fóru už je vše odladěno. 
 

Jakmile dorazí, napíšu zkušenosti. 
 

BTW co třeba mi mezitím zvednout pluska za moji snahu ?

Editováno: , autor: budis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak telefon se mi updatoval na Android 10 a hned mam Android auto v obchodě a navic mi to byresilo nedavny problem s necertifikaci radia a blokaci AA.
@Honzasvejk taky jsem kdysi chtel mit odblok obrazu apod. a pak jsem zjistik, ze je to stejne na prd, jelikož se stejne kouka jenom, kdyz stojim a za jizdy to fakt svadi k nakouknuti a maler je na světě. Ta aplikace FA for auto nemi spatna, ale musis ji hned zaplatit a nema žádnou zkusebni dobu. Za mě je naprosto nepoužitelná a uzivatelsky neprivetiva. Ale procti i forum na fcb a uvidis sám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 44 minutami, Drapa napsal:

@budisa prozradis, co sis objednaval? ten smarlinktit, nebo carplay2air? ktera myslis, ze je vychytanejsi?

Mam na ceste Carlinkit z Amazonu kvuli jednodussimu pripadnemu vraceni. Ale Carplay2air a dalsi jsou uplne identicka zarizeni, jen je prodava vice ruznych firem. To je celkem bezne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak mi konečně dorazil Wireless Carplay Dongle Carlinkit CarPlay Activator a po asi 200 ujetých km s ním se s Vámi rád podělím o slíbené první zkušenosti a takovou mini-recenzi.

 

Nákup:

Kupoval jsem USB dongle Carlinkit z Amazonu kvůli jednodušší možnosti případného vrácení. Ještě existují dongly Carplay2air a další, ale jedná se o identické zařízení s naprosto stejným softwarem. Dodací lhůta byla asi 3 týdny ze Singapuru. Ještě doplním, že CarPlay používám v Karoqu MR2019 s Amundsen infotainmentem.

 

Přímý odkaz k nákupu na Amazonu je zde.

 

Balení:

Nic zvláštního, jen dongle a návod v malé krabičce.

 

Instalace a spojení:

Dongle se zapojí do stejného USB-A portu, jako drátový CarPlay. Pro první spárování stačí mít na iPhonu zapnutý Bluetooth a WiFi. Dongle si sám najde iPhone a spáruje s ním. Nebo naopak lze z iPhonu najít dongle v Bluetooth zařízeních. Po spárování už se jen dotáže, zda se má spustit CarPlay. 

Při prvním zapojení se mi spojení s CarPlay nezdařilo. Zařízení ale dorazilo se starou verzí SW. Proto jsem zkusil aktualizovat SW přes WiFi z iPhonu na poslední verzi dle návodu a po update se podařilo spojení navázat bez problému.

Rychlost načtení Carplay od nastartování vozu přes kabel mi obvykle trvalo asi 10-15 sekund, bezdrátově přes dongle je to asi 15-25 sekund, což je docela přijatelné. Co jsem viděl u Scaly, tak je to zhruba podobné.

 

Používání:

Stabilita spojení je téměř bez chyby (skoro mám pocit, že plynuleji než po kabelu, ale to je asi jen subjektivní). Obraz funguje plynule bez latence dotyků. Co se týče zvuku, tak asi třikrát jsem zaznamenal krátké “škubnutí” muziky či pokynů Waze, ale dost možná to dělo už i po kabelu, jen jsem si toho nevšiml. Každopádně v 99% případů je to bez potíží a bez snížení kvality oproti kabelu. U hovorů jsem nezaznamenal žádné větší zpoždění. Tlačítky na volantu lze CarPlay a přehrávač ovládat stejně jako po kabelu. Bohužel žádný typ CarPlay u Škodovek neumí zobrazovat název skladby a interpleta na Maxidotu nebo virtuálním kokpitu, takže se tam stále ukazuje jen “Apple CarPlay”. Co jsem si všiml, tak po navázání spojení se mi vždy rovnou načte Waze, což se docela hodí. Možná, že to tak bylo i u kabelu a možná, že se načítá vždy naposled použitá CarPlay aplikace, ale je to fajn.

 

Závěr a mé hodnocení:

Dongle je naprosto použitelný doplněk a určitě ho mohu doporučit. Spojení je stabilní a je velice pohodlné nechat iPhone v kapse a přesto mít CarPlay k dispozici. Navíc jsem už při pořízení Karoqa věřil, že nějaká budoucí možnost upgradu na bezdrátový CarPlay bude možná a přiobjednal i schránku pro bezdrátové nabíjení telefonu, kterou teď konečně mohu začít používat. Výhodou je také to, že vývojáři software stále vyvíjí a zdokonalují, takže případné neduhy každého modelu a značky vozu postupně vychytají. 

Za cenu v přepočtu necelých 3000 Kč mohu vřele doporučit všem, jichž auto drátový Carplay podporuje. Určitě ergonomičtější a ekonomičtější varianta než do auta montovat nějaké neoriginální displeje a zařízení.

 

Pokud máte nějaké dotazy, klidně se ptejte, rád vše zodpovím

 

A budete-li chtít na nákupu dongle (i na nákupu čehokoli jiného) ušetřit 300 Kč + nejnižší kurz, můžete použít můj kód zde https://www.twisto.cz/registrace/?promo=KREDITGRATIS

Editováno: , autor: budis
  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...