Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

Tak také potvrzuji funkční Android Audio na infotainmentu Columbus v O3FL se smartphone s Android 10 (S. Galaxy S10). Dnes jsem zprovoznil poté, co jsem si všiml, že telefon dostal aktualizaci právě k AA.

 

Aplikace funkční, dokonce šlo nechat hrát hudbu z infotainmentu, i když běžela Google mapa na Android Auto. 

Škoda, že není podporován na AA i aplikace WhatsApp, tím myslím, že není ikona aplikace, ačkoliv jsem ji na nějakých AA printscreenech dříve viděl (a LifeWire o tom psal)... A není ani v seznamu volitelných aplikací v AA nastavení. Zprávy by se měly objevovat v obecných  zprávách, ty ale také v menu nevidím. Snad by to mělo být nějak volatelné hlasově, to jsem ale zapomněl zkusit. Tady o tom píšou https://www.digitaltrends.com/cars/best-android-auto-apps/, máte to někdo odzkoušené a funkční?

 

Google mapy jsou příjemná funkcionalita poté, co automobilka bez jakéhokoliv vysvětlení ukončila podporu Google map přímo v navigaci infotainmentu.

 

Google AA Asistant funguje česky, bohužel jen některé fráze týkající se cestování (vzdálenosti, počasí), a to ještě ne všechny. Na něco odpovídá česky, na něco anglicky. To je zajímavé, protože ani domácí Google Home Asistant zatím česky neumí komunikovat, jen česky umí přečíst položky např. z kalendáře.

20200203_152214.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, JiVi napsal:

WhatsApp dokaze jen prehrat prichozi zpravy, snad i odelsat odpoved a hlavne .. dokaze prijmout hovor whatsappu, jako by to byl prichozi hovor na telefon. Jen, bohuzel, neumi k telefonnimu cislu naparovat kontakt. 


WhatsApp - ano, vyzkoušeno dnes, hovor ve W.A. jde přijmout jako příchozí volání. Bohužel jsem ho ale nedokázal ukončit, sice se mě na Maxíku ukázala možnost zavěsit, tak jsem tlačítkem na volantu zavěsil, Maxík ukázal zavěšeno, ale hovor jel dále :-( Takže jsem musel vzít smartphone do ruky, a zavěsit na něm. Možná by to šlo zavěsit i na screenu infotainmentu, to je ale nepříliš ergonomické.

Odchozí hovor se mě nepodařilo realizovat, ani česky, ani v english. Na požadavek vytočení čísla odpoví v EN nějakou chybu, asi by to chtělo znát tu správnou frázi pro vyvolání dialogu k volání ve W.A. 

Zpráva z W.A. ani z SMS se mě bohužel nezobrazila, natož aby se přečetla, tady to ještě dokonalé není. Po stisknutí ikony zpráv tam bylo prázdno.

Hudba - Také jsem zkoušel přehrávat hudbu, Spotify žádný problém. 
Mám ale na smartphone také instalovanou apku DS Audio pro vzdálený přístup ke své hudební knihovně na domácím NAS serveru Synology. DS Audio je v AA přítomno, oficiálně podporované, nicméně nenabídne on-line přístup ke vzdálené knihovně jako v telefonu, a zobrazuje pouze offile (stažené) hudební soubory. Jediná volba v této aplikaci je jen fronta připravené hudby, v tomto případě jen to co je stažené off-line. Nemá někdo zkušenost, příp. jak na to?

Mapy, GPS a navigace - také jsem si všimnul u Google map v AA, že je obraz oproti navigaci v infotainmentu zpožděný asi o 3-4 vteřiny, je to vidět dobře např. na kruhových objezdech... Dělá to i WAZE ?
AA by měl brát GPS data pro AA navigace z infotainmentu auta, pokud disponuje auto vlastní GPS, že? Nebo vždy jen ze smartphone?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, petous22 napsal:

Waze jen z mobilu, google maps z obojího, mělo by dávat přednost přesnějšímu údaji.

Tak to asi Waze dost diskriminuje, nechápu proč nebere GPS data z infotainmentu pokud jsou přítomna. Nicméně i to zpoždění u Google Maps je celkem out, myslím, že data jsou právě také z mobilu a proto ten divný delay. Proto jsem se na to právě ptal.
Ale grafika Google Maps perfektní, zdá se mě, že to je takové jemnější, s vyšším rozlišením, než běželo do loňského podzimu i na mém Columbusu.

  

před 49 minutami, Zdenek Pastorek napsal:

@omicron Ty zprávy máš zajímavé. Já vidím, ze jsem dostal zprávu a mám tlačítko “přečíst”. Infotainment ji přečte, ale vidět je pořád. ? Telefonní hovor jsem nerozuměl ani příchozí. Musíš kliknout na zvonek, nebo se Ti na displayi zobrazí automaticky?

Při příchozím hovoru z W.A., se mě na screenu AA objevil příchozí hovor a jméno volajícího. A do audiosystému auta šlo vyzvánění.
Byl to WA audio hovor, stejně se choval i WA video hovor, jen s tím, že video volajícího i mé běželo samozřejmě jen přímo na smartphone.
Ty zprávy jsem možná testoval málo, zítra zkusím podrobněji. 

Netušíte, jak se chová Viber ? Podle starších info z webu Viber nechodí pod AA, nemá někdo nějakou novější zkušenost ?
 

před 23 hodinami, Zdenek Pastorek napsal:

AA fungoval zvuk infotainmentu vždy. To právě Mirrorlink to dříve utnul. Dnes po updatu na Android 10 nevím, nezkoušel jsem.

No tím si nejsem úplně jistý, protože jakmile naskakuje screen AA, je tam upozornění, že při provozu AA nebudou dostupná média z infotainmentu. Asi to bude implementací na tom či onom HW. Já mám Columbus (O3FL) a S. Galaxy S10 s Android 10

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k ovládání, VW specifikace popisuje toto k inicializaci dialogu:
 

"Just say "Hey Google to get started"

nebo
Press steering wheel button

nebo
Tap app icons

nebo
Tap mic icon

Standardní hlasová fráze "Hey Google" (nebo "OK Google") není funkční jako např. u domácího hlas. Google asistenta, infotainment asi nenaslouchá, tlačítko na volantu nevím které, takže jsem zprovoznil pouze ten stisk ikony mikrofonu na screenu. Samozřejmě  spuštění aplikace její ikonou.

Odeslání zprávy přes frázi "Hey Google, send message to..." nebo volání skrze "Call ..." (česky to také nejde) mě také nefunguje, je tam evidentní konflikt mezi ENG a CZ částí AA, obdobně jako u aplikace Google Home při CZ nastavení prostředí. Možná by to chtělo nastavit jak smartphone, tak infotainment do ENG.
Chodí vám toto korektně ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ten dlouhý stisk mikrofonu mě pro AA nefunguje. Vyvolá volání na poslední volanou osobu.

Jinak jsem také zkusil příchozí WA zprávu, a to se chová skutečně podivně, zprávu odeslanou česky přečte anglicky, takže total zkomoleně. To je k ničemu.

Také komunikace s AA hlasovým asistentem je jak u blbečků na dvorečku, reaguje česky na výzvu, ale poté odpovídá anglicky a nedokáže spustit přečtení zprávy ani když to zadám česky nebo anglicky.

Odesláno z mého SM-G970F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, omicron napsal:

Tak ten dlouhý stisk mikrofonu mě pro AA nefunguje. Vyvolá volání na poslední volanou osobu.

Jinak jsem také zkusil příchozí WA zprávu, a to se chová skutečně podivně, zprávu odeslanou česky přečte anglicky, takže total zkomoleně. To je k ničemu.

Také komunikace s AA hlasovým asistentem je jak u blbečků na dvorečku, reaguje česky na výzvu, ale poté odpovídá anglicky a nedokáže spustit přečtení zprávy ani když to zadám česky nebo anglicky.

Odesláno z mého SM-G970F pomocí Tapatalk
 

 a neni to posledni verzi? keloga v praci s tim ma take problemy, ale az od verze 5.0. Do te doby OK.

 

edit: ano i v google play v hodnoceni si stezuji na nefunkcnost tlacitek a anglickeho cteni  u posledni verze.

Editováno: , autor: JiVi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. I přes moje problémy s odpojování/připojováním od entertainmentu (což už by mohlo být, pokd HW věc, tak leda vada na vestavěném USB konektoru), tak Android Auto používám.

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nenarazil na seznam podporovaných příkazů? Už mě nebaví zkoušet různé kombinace a jestli ještě jednou uslyším "Nevím, jak vám mám na základě příkazu... pomoci", tak asi utrhnu volant a hodim ho do rádia :D.

Vím, že i přes neoficiální podporu čekého jazyka mi to na pár příkazů fungovalo, jako "přehraj...", "volej..." apod.

Děkuji.

Editováno: , autor: P1azer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dotaz na vás co máte Android 10, vidíte Android Auto ikonu někde v menu?

 

Koupil jsem si nový telefon s Android 10 a v menu Android Auto nemám, když zkusím nainstalovat APK, tak to selže na tom, že v Androidu 10 už je AA součástí systému a tudíž už je nainstalováno:

Screenshot_20200305-215323.thumb.png.ea04dd6b6049b1150d4b8df96fbac912.png

jenže v menu aplikací ho nemám a v Play Store taky nejde najít přes vyhledávání, ale když kliknu přímo na odkaz na stránku AA v Play Storu, tak se k němu dostanu a vidím, že to můžu odinstalovat ale ne spustit:

Screenshot_20200305-215947.thumb.png.d662134d19dd9c3f27a897ef56a92ab4.png

Nemám teď auto poblíž, abych bych zkusil, jestli se při propojení s autem třeba AA samo nespustí tak se ptám tady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...