Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

Dotaz na vás co máte Android 10, vidíte Android Auto ikonu někde v menu?

 

Zdar.

Jed do nastaveni, pak aplikace, pak zas aplikace a potom najdes android auto.

Ak chces nieco umenit tak v android aito stoskni vlevo hore ozubene kolecko.

Telefon mam honor 8x s android 10.

Snad to najdes stejne

 

Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@TomBRQ Android Auto (AA) není aplikace, je to operační systém, který běží ve vybraných Infotainmentech v autech.  Tak jako je Android oper. systém pro smartphone či tablety, nebo Android TV je OS pro mediální centra a televize.

 

Pokud je operační systém Android Auto podporován i OS telefonu, je jeho integrální součástí zmíněná podpůrná aplikace pro komunikaci s AA, jako je tomu u OS Android 10.  A jak ti správně ukazuje tvůj printscreen, můžeš podpůrnou aplikaci pouze odinstalovat, ale není na ní co spouštět, či obvykle i nastavovat.

 

Zmíněná APK sloužila (slouží) pro zprovoznění komunikace AA v autě a oficiálně nepodporovanými (starších, či jazykově) verzemi Androidu pro telefony/tablety.

 

Pokud tvůj telefon obsahuje podporu pro AA (u české lokalizace od Android 10), a tvůj infotainment také disponuje operačním systémem Android Auto, tak se ti to spustí automaticky.

Moje zkušenost zatím ale nevede k nějakému velkému hýkání nad povedeností implementace podpory pro AA v oper. systému Android 10, např. hlasová podpora je totálně zmatená, nejdříve se ozve česky a potom čte českou odpověď anglickou výslovností (např. ve čtení zpráv), také nefunkčnost tlačítka mikrofonu pro vyvolání hlasové asistence apod...
Pro mě jediným benefitem jsou zatím Google mapy, které mě před časem zmizely z nativní navigace Columbusu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martin Bednář  On v tom dělá guláš sám Google, ale to co popisuješ, je ve skutečnosti podpůrná aplikace pro AA (byť je označována jako Android Auto App) pro zrcadlení map, médií a zpráv v telefonu na auto infotainmentu s operačním systémem Android Auto. Podpora pro AA byla dokonce myslím již někdy od Android 5, ale ne pro českou jazykovou verzi, resp. ne oficiálně.
 

Jen škoda, že to je jazykově nedotažené, ale tak to je i u domácího Google Asistenta, oficiálně stále nebyla podpora CZ spuštěna, přes sliby G. již skoro 3 roky staré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TomToma jsem měl jako AIO řešení (tzn. HW appliance - krabičku), nikdy jsem na něj nenechal dopustit. Mapové podklady obdobné tj. Tele Atlas nebo HERE u Columbuse.

 

Integrace TT do AA je věcí především Google, někde asi před rokem na TT foru jsem četl, že by to v tomto roce mělo být hotové.

 

CarPlay už TomToma umí, někdy od loňského léta myslím...

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čaute, 

 

kúpil som novy mobil ktorý má mirrorlink a tak ze skúsim skoda one app ktorá ukazuje zaujímavé údaje (kW, tlak turba, nM a iné) na widgetoch... pripojím, nastavím všetko funguje a ked sa rozbehnem tak apka sa vypne ze nie je podporovaná za pohybu... to som sa skoro posral od smiechu... 

Pridaná hodnota 0.00003 ??‍♂️

 

skúsil som aj AA (mam android 10 v galaxy S9+) a automaticky sa to spustilo akurat to po mne chcelo zastaviť a ponáhľal som sa tak skúsim dnes a dám vedieť. 

Editováno: , autor: Shorty193
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 23. 7. 2018 na 8:29, JiříR napsal:

Ano, rádio případně média (muzika s SD karty, atd...) funguje normálně. Pokud používáš u navigace i hlas, vše funguje jak má, mluví to přes radio, jen se trochu ztiší, aby bylo rozumět navigaci.

 

Jen jedno upozornění, propojení kabelem u mě (Samsung J5) funguje bez chyb, ale laboroval jsem s kabely. 2 vůbec nešly, jen nabíjeli (data uměly, protože muziku mi rádio našlo, ale AA pořád psala, že se nemůže spojit...). Jeden fungoval, ale když byl telefon plně nabitý, tak to pořád odpojovalo a připojovalo telefon dokola, koupil jsem nějaké nové a vše funguje na 100%. Toto odzkoušeno ve Fabii (2016) a nyní i v nové Octavii na Boleru (1 týden stará).

Ahoj,mohl bych se zeptat ,koupil jsem si 3 octavii radio Bolero bez navigace,chtěl bych zrcadlit tel. Huawei p20lite, vidim že to asi jde ,ale vubec tomu nerozumim,mohl bys mi poradit,díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- v mobilu otevřít internetový prohlížeč 

- otevřít stránku apkmirror.com

- vyhledat “Android Auto” a nainstalovat podle verze procesoru

- otevřít aplikaci po nainstalování v samotném mobilu

- až poté připojit k Boleru a vyzkoušet 

 

To vše samozřejmě za předpokladu, že je aktivní Smartlink+.

 

Držím palce. ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Boleru před faceliftem musí být Smartlink připlacen z výroby. Pokud není, nepřipojíš se. Je tady jeden uživatel, který si ho u poFL Swingu zapnul neoficiálně, pravděpodobně hacknutím sw (sekce Vaše Octavia III). Jestli to umí i na předfl a je ochoten dělat i někomu jinému, to je otázka. Jinak jsem nezaznamenal, že by to uměl někdo mimo oficiální síť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska jsem telefon updatnul na iOS 13.4 a po nasednutí do auta jsem nepocítil změnu. Je fakt že:

 

1) V nastavení CarPlay v infotainmentu je položka "Návrhy na Dashboardu", která nevím jestli byla i v předchozí verzi iOS:

1657341160_carplayios13.4.thumb.jpg.2f35d4d28ad97ffded4493a2c2b1dd1c.jpg

 

2) Apple zdá se zpřístupnil možnost mít na "sdílené" obrazovce i jiné mapy než ty od Applu, ale teď je řada na vývojářích, aby tuto možnost doplnili:

1247870048_ios13.4info.thumb.png.f320d8c8486344fea90a68307b631762.png
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Po aktualizaci na android 10 mi přestalo fungovat mirrorlink, dříve jsem měl v mobilu staženou apku Back button, připojil jsem telefon k autu zapnul mirrorlink a spustil třeba One app a klikl na displeji na tlačítko back a rázem jsem měl zrcadlení svého telefonu a mohl pouštět jakoukoliv apku. Teď po aktualizaci na android 10 se mi už nezobrazí tlačítko back a není nijak možné zrcadlit telefon. 

Jdou pouštět pouze certifikované apky a ty jsou úplně k ničemu. 

 

Navíc Android auto teď vůbec nefunguje hlasové ovládání, pokaždé to řekne nesrozumitelnou angličtinou něco ve stylu že to není pro tuto zemi dostupné.

 

Věděl by někdo jak vyřešit tyto problémy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, marsiano napsal:

Navíc Android auto teď vůbec nefunguje hlasové ovládání, pokaždé to řekne nesrozumitelnou angličtinou něco ve stylu že to není pro tuto zemi dostupné.

Věděl by někdo jak vyřešit tyto problémy?

 

O pár příspěvků výše jsem o tom několikrát informoval, asi to moc nečteš, co? Vyřeší to asi jen aktualizace AA, resp. A10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...