Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

Promiň asi jsme to s toho moc nepochopil. AA se aktualizovalo před pár dny a nic se nevyřešilo. Kéž by to vyřešila brzká aktualizace A10 ale moc tomu nevěřím. Navíc o AA mi tolik nejde spíše o ten mirrorlink. 

 

Zajímalo mě právě jestli někdo neví nějaké řešení jak to obejít. Vím že by mělo fungovat na A10 Mirrorlink přes apku full mirrorlink, ale to pro mě není řešení. Chtěl bych to tak jak to bylo dříve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně pokud mám v autě Columbus, tak jsou v AA pro mě benefitem pouze Google mapy, které nedávno z Columbuse bohužel bez náhrady zmizely.

Nic jiného (v případě Columbus) AA toho nenabízí, tedy do té doby, dokud CZ lokalizace (zejména u hlasové asistence a předčítání) nebude zcela v pořádku. Waze nepoužívám.
Ale jak říkám, je to můj osobní názor, lidé s nižšími verzemi infotainmentu to možná využijí více. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Columbus a využíval jsem právě převážně ten mirrorlink, například videoklipy z YouTube a nebo WhatsApp. Kde šlo pohodlně psát zprávy hlasově. Android auto mi přišlo k ničemu krom Google map i když ty jdou spustit i přes aplikaci od škody one app.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro všechny, co mají Samsung s Android 10 máme řešení na Full MirrorLink. Funguje lépe, než kdykoliv předtím. Můžete použít prakticky libovolnou navigaci I věci jako například youtube, O2 TV, nebo i Netflix, který s předchozí verzí nefungoval. Jde tedy i Google mapy nebo waze s hlasovým ovládáním. Nepotřebujete Root telefonu ani VIM na autě. Co je potřeba, si za 180 Kč koupit aplikaci Full MirrorLink Floating Apps for Auto a HLAVNĚ si napsat o nový manuál pro Android 10, který je úplně jiný, než byl pro všechny předchozí verze Android. Kontakt je car.mirror.link@gmail.com. 

 

Editováno: , autor: horamil
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, marsiano napsal:

Po aktualizaci na android 10 mi přestalo fungovat mirrorlink, dříve jsem měl v mobilu staženou apku Back button, připojil jsem telefon k autu zapnul mirrorlink a spustil třeba One app a klikl na displeji na tlačítko back a rázem jsem měl zrcadlení svého telefonu a mohl pouštět jakoukoliv apku. Teď po aktualizaci na android 10 se mi už nezobrazí tlačítko back a není nijak možné zrcadlit telefon. 

Jdou pouštět pouze certifikované apky a ty jsou úplně k ničemu. 

 

Navíc Android auto teď vůbec nefunguje hlasové ovládání, pokaždé to řekne nesrozumitelnou angličtinou něco ve stylu že to není pro tuto zemi dostupné.

 

Věděl by někdo jak vyřešit tyto problémy?

 

je potreba smazat  stara ulozena data v Mirrorlink. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta apka full mirrorlink fl. je jen částečně řešení. Předtím šlo mobil připojit a spustit jakoukoliv aplikaci v mobilu. To nejspíš s aplikací full mirrorlink fl. možné nebude.

 

Jak to vidím, jediné řešení bude koupit si jinej telefon kde nebude aktualizace na Android 10.

Editováno: , autor: marsiano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neco ke cteni prichozich zprav v anglictine  https://support.google.com/androidauto/thread/10667407

 

jenom chci ukazat, ze s tim nema problem jen cestina a nepodporovany jazyk, ale  i francouzstina a google se na to zrejme vykaslal, pokud to nezahrnul do dubnove aktualizace, ktera bude k dispozici v kvetnu.

 

idkyz, koukam, ze to ma v procesu, ale je to v uzavrenem tasku z brezna

 

https://support.google.com/androidauto/thread/2475001?hl=en

 

Editováno: , autor: JiVi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to takovy schizoidni stav, sice se nam v Android 10 podpora pro Android Auto rozbehla, ale proto, ze stale neni cestina mezi oficialne podporovanymi jazyky, budou s tim i nadale problemy. Myslim, ze to Google v Android 10 spustil nechtene...

 

Obdobne to je u Google Home Assistenta (a skrze jazykovou podporu ve smartphone, ktery ho spravuje, to bude propojene), kde take cestina neni podporovana a musime s nim mluvit vyhradne anglicky. Nicmene, kdyz cte polozky z kalendare (uložené česky), tak je krasne kompletne precte cesky.

 

Take napr. sprava Home Assistanta je ve smartphone, ktery jede pod cestinou neplna, takze se rada veci jako sprava napr. Routines objevi az po preklopeni smartphone do english. Nicmene to nekomoli jako AA, ktery cte ceske texty anglickou vyslovnosti, to je opravdu prasecina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s tým spíkovaním chyba nebude v AA, ale v aplikácii Google... si myslím. Ako už bolo písané v inej téme, ak sa odinštalujú v mobile všetky aktualizácie aplikácie Google (zostane základná verzia od výroby), začne to opäť rozprávať slovensky aj pri najnovšej verzii AA. Akonáhle sa Google aktualizuje na novšiu verziu, začne to opäť spíkovať.. odskúšané na Androide 9: https://forum.skodahome.cz/topic/136605-android-auto/?do=findComment&comment=2450445

Neviem však, čo so sebou prináša základná verzia Google bez aktualizácií...

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 4/16/2020 at 8:07 AM, beuticek said:

Počtvrté. Je to chyba v nové verzi AA. 


Spíše je chyba v aplikaci Google, po odinstalování jejích aktualizací mi funguje hlasové ovládání v Android Auto úplně normálně jako dřív.

V příloze je ten nesmysl, pouze tohle říká a nic jiného neudělá s aktuální verzí aplikace Google. 

Netuším, co mi chce sdělit :) Rozluští to někdo?

google.mp3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

škoda, mě se způsob připojení přes mirror link moc líbí. Používám jako tzv. "full mirror" se samsungem. V článku je napsáno, že to pak odpálí i u stávajících uživatelů těchto telefonů, pravděpodobně již neumožní obnovit certifikát pro ML v telefonu, takže jediná možnost je: neaktualizovat firmware telefonu, nedělat factory reset, nemazat data ML aplikace, a nepřipojovat tel v jiném autě s ML. Uznávám, že toto není pro každého.

Editováno: , autor: Wdog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...