Přejít na obsah

SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto/MirrorLink)


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Zdravím,

 

měl bych dotaz. Máme doma nový přírůstek do vozového parku a trochu se sžíváme s funkcemi přes infotainment a to nyní hlavně s Android auto. Nevíte, co může být špatně nastavené nebo zda je to normální, když s někým telefonuji a do toho zavolá někdo další a ať to položí nebo já dám odmítnout a s dotyčným už nemohu mluvit přes handsfree, ale pouze v telefonu, aby to šlo jako předtím, hovor musím ukončit a zavolat znovu. Další věc se mi stala při navigaci přes Waze, normálně vše šlape, poslouchám rádio a když odešlu hlasovou zprávu například přes Messenger, rádio ztichne a navigace myslím přestala navigovat, ale byla dále zapnutá. A poslední věc k Waze, pokud zapnu navigaci na telefonu, už se do ní nedostanu na displeji telefonu jen problikne, kdybych chtěl něco změnit, no a na displeji auta se mi jen někdy objeví hledat a hlasové ovládání, kam chci jet funguje na Google, ale ne ve Waze, jestli jsem to napsal nějak srozumitelně. A pokud se náhodou objeví hledat, mohu vypsat, ale nelze potvrdit JET, takže to asi nešlape, jak má, že? 

 

Děkuji předem za veškeré rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahoj všem,
včera mi zničehonic přestal fungovat Smartlink a na displeji se zobrazuje: "Funkci můžete uvolnit aktivačním klíčem, obraťte se na prodejce". Zkoušel jsem smartlink resetovat do továrního nastavení, ale i poté je na displayi hláška.
Předpokládám, že když jsem auto se smartlinkem koupil, tak je to "doživotní" funkce a né nějak časově omezená.
Němá někdo podobnou zkušenost ?

díky !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestliže se jedná opravdu o O3, v jejíž sekci jsme, tak nic takového jen tak nastat nemůže, protože žádné takové online spojení kvůli smartlink vozidlo neprovádí. U O4 nejspíše ano, to na 100% neznám, ale u O3 jsem si jistý.
Spíš mě napadá, že rádio mohlo být patchnuté od předchozího majitele a původně tam smartlink není a z nějakého důvodu patch přestal fungovat. Každopádně nejsnazší ověření je restartování infotainmentu, co se stane potom. Když to pořád nepůjde, podívat se dlouhým podržením tlačítka MENU, co se bude ukazovat u těch swap klíčů, jestli tam nebude "Dočasně nedostupné"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem tak pak řešili v soukromé zprávě, ať to tu nespamujeme, tak patchnutá asi nebyla, protože je to až moc starý SW na to. Spíš to odhaduji na to, že to může být chyba daného SW, že to tak vypadlo kompletně všechno. Tak jsem radil aktualizovat na novější (nejnovější) a co se stane potom, případně pak udělat znovu aktualizaci pomocí SWDL kompletní a pak až případně znovu patch

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj,

 

řeším problém s hláškou Android Auto ve verzi 7.7.622104. Cca minulý týden se v prostředí AA objevilo

"Android Auto pro obrazovky telefonů brzy přestane fungovat" Tuto hlášku nelze nijak odstranit. Telefon Samsung Galaxy S7, Android 8.0 Oreo. Má někdo stejný problém ??

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Macouch  - konecne si dal aj nejaky screen. 

no toto je jasne, pretoze AA na telefonoch konci. a kedze to tam asi pouzivas, tak ta to informuje zakazdym...

pozri napr. tento link : https://dotekomanie.cz/2022/06/android-auto-definitivne-konci-na-obrazovkach-mobilu/

alebo si najdi oficialne info of google.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...