Přejít na obsah

Rapid Liftback vs. Spaceback


Spidla1

Doporučené příspěvky

Ahoj,
uvažuji o koupi Rapida a nejsem si jist, jakou variantu vybrat. V každém případě půjdu do výbavy StylePlus. Více se mi líbí Spaceback, ale liftback má o dost větší kufr, takže je pravděpodobnější, že půjdu do liftbacku.

Na internetu jsem četl, že původní liftback má řadu neduhů. Někde psali například o nevyváženosti zadní nápravy. Dále je tam řada prkotin, jako že se nezamyká palivová nádrž s centrálem, takže vám hned ukradnou škrabku atd.

Odpovědí na vady má být právě Spaceback, který lecos řeší. Chci se zeptat majitelů liftbacku... jsou ve verzi z roku 2014 opraveny tyto vady? Nebo to prostě napravili jen ve Spacebacku?

Jinak řečeno, mám jít raději do vychytanějšího Spacebacku a oželet větší kufr? Nebo jsou už auta stejná?

Ve Škoda pochopitelně tvrdí, že je to jedno, ale chci si to ověřit.

Díky moc za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele já mám Mr 2014Stylplus liftback ta zadní náprava no nevím možna na začátku rapida byla divná myslím MR 2013 teď je v pohodě a to mám jak letní tak zimní 17" jinak zamykatelné víčko nádrže už je od začátku roku u liftback standart.Jinak já taky bral liftback kvůli kufru a už jsem ho využil za necelý rok asi  10x úplně do plna takže za mě liftback jinak to co je ve spacebacku je stejné v lifbacku už taky takže tam je rozdíl jen v deasing.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě je volba liftbacku čistě osobní záležitost, mám pro sedany / liftbacky slabost : )

Kufr jsem ještě nevyužil, a asi ani jen tak nevyužiji, takže je to otázka osobních preferencí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někdo se rád "sklízení obdivu" vyhýbá. Radši Rapid s Xenony :)

 

Kdybys chtěl v případě zájmu o Toledo kouknout na naši vždy a všude věcnou argumentaci Rapid vs Toledo, tak se podívej i sem.

Editováno: , autor: amissus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přispěji s maličkostí do tématu. Měl jsem stené diléma,....pohledově je SB opravdu pěknej, užitné vlastnosti Lb (větší kufr) jsou nesporné, ale......jel jsem nedávno kamsi ...a zastavili jsme s manželkou na nákup v Č.Brodě. Samozřejmě čekání na nákup manželky je dlouhé, v autě tchýně,...tak jsem obcházel svého plechového miláčka a po očku koukal na ostatní auta na parkovišti a najednou ke mě přišel pán od starší Felície, který právě složil nákup a hned....Jestli dovolím, že se mu SB strašně líbí a že se chce jen podívat a jak to jezdí a že si ho chce také pořídit....Chvilku jsme pokecali, nezastíral jsem mu problémy které jsem už zjistil....ukázal jsem vše co chtěl a nakonec i jeho partnerka uznala, že se jí auto líbí a že si ho koupí......

Pohledově se mi SB fakt ... je to věc vkusu a názoru.....objednat zkušební jízdy v obou a pak popřemýšlet.....   :kol-45:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem chtěl SB a pak koupil LB.Dneska jsem rád, ten kufr je opravdu paráda a o hodně větší než SB.Mám auto i jako firemní, na což se LB hodí určitě lépe.Je to taková pěkná de facto limusína.SB se mi když jedu na R10 líbí pokud to není základ, ale metla, Al kola, popř.střecha.To je pak nádherný auto.V tom základu to na dálnici působí jako větší Fábie.U SB jsou taky hezký ty kočičí oči, které LB vůbec nemá :)

Řekl bych tak...do 30 let je lepší SB, pak LB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

asi takhle, pokud vedle sebe postavím klasický lift v bílé barvě ve výbavě ambition fresh a SB v té samé výbavě, tak mi lift přijde hezčí, je elegantnější.

 

SB se mi líbí pouze s černou střechou a tím jiným zadním oknem, pak je to opravdu pěkné auto, ale jinak se mi více líbí lift.

 

Bez okna a střechy mi SB přijde takový nedomrdlý, nevím no...

 

SB má tu výhodu, že na zadních sedačkách mají vysocí pasažéři větší komfort nad hlavou.

 

Lift má zase výhodu ve větším kufru. Já to opravdu ocením jak rybář, potřebuji co nejdelší kufr...

 

A co se týče podvozku, málokdo ten rozdíl v podvozku SB vs lift pozná a už samotný lift má opravdu dobrý podvozek - podvozek je rychlejší než motor. Pokud někdo pojede tak, že podvozek už nebude stíhat, je to docela na pováženou.

 

Ať vemeš cokoliv, doporučím ti 2 věci. 

 

1. vem 16" kola

2. vem aut. klimatizaci

 

PS: nesouhlasím, že Toledo je nesrovnatelně hezčí. Jo je hezčí, ale zas o tak moc ne a upřímně, i já s tím blbým Rapidem když někam přijedu, tak mi plno lidí říká jak mám krásný auto.

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi takhle, pokud vedle sebe postavím klasický lift v bílé barvě a SB v té samé barvě, tak mi SB přijde hezčí, je sportovnější. Hezčí zadek, pěknější zadní světla, "lepší podvozek". A lift je takový nedomrdlý s přesazeným zadkem - hodně se podobající octavii.

 

Pokud máš velký prut, ber lifta. Pokud máš průměrný prut, ber SB.

 

16 kola ano, s klima je to na každém, jak kdo využije.

 

Toledo není hezčí

 

Vše je věc názoru, úhlu pohledu,využití a rozhodnutí rozumu a srdíčka  :kol-48: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...