Přejít na obsah

Naklápění světel a aut. zapínaní světel


Alma

Doporučené příspěvky

Dotaz:

Pokakalo se mi naklápění světel-to jsem opravil (ovladač).

Všiml jsem si však při opravě jedné zajímavé věci a potřeboval bych vědět jestli je to vlastnost nebo co to znamená.

Pokud mám zapnuté zapínaní světel po nastartování (vedle pojistek-denní svícení) tak jsem zjistil, že po zapnutí hlavním vypínačem světel (kulatým kdy se zapne i podsvícení) se světla motorky přestaví jinak.

Pokud mám automat. zapínaní vypnuté, tak můžu světla zapínat vypínat dle libosti, ale sklon se nezmění.

Všimnil si toho někdo někdy?  Připadá mi , že ve dne světla mají svítit pod jiným úhlem, než v noci. Akorát nějak smysl toho všeho mi uniká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímalo by mě jaký máš rok výroby a jaké máš světla. Ale nejspíš je to podobné, co jsem zpozoroval já a píšu o tom už tady:

http://forum.skodahome.cz/topic/16885-projektorová-světla/?p=1858886

a další souvislosti jsou popsané tady: http://forum.skodahome.cz/topic/16885-projektorová-světla/?p=1834088.

 

Je to prasácky zapojené, kdy jsou servomotorky ve světlech a regulační potenciometr napájené každý z jiného uzlu a pohyb motorků ovlivňují úbytky napětí v různých uzlech.

Já jsem si už udělal přepojení v poj. skříňce, servomotorky jsem napojil do společného uzlu s potenciometrem na zapalování. Původně byl poťák na zapalování a motorky ke světlům.

Motorky se mě teď pohnou jen když zahejbu kolečkem.

 

A nemusím mít obavy, že se mě opotřebí servomotorky zbytečnýma pohybama. Ty na to nejsou stavěné.

 

Aby ve dne svítily jinak než v nosi opravdu nedává smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jestli máš skutečně rok 2008, tak bys měl mít potenciometr připojený k pojistce 3. Měl by tam vést černo/žlutý drát s průřez 0,5mm2. A 2. pozice bez pojistky.

U 2006 - 07 by měl být poťák připojený k pojistce 2. černo/modrý drát průřez 0,5mm2.

 

K jednomu, nebo druhému (podle ročníku) je potřeba připojit servomotorky.

 

Ty jsou připojeny k žárovkám, to znamená pojistkám 57 a 58. dráty žluté a žluto/černé, průřez 1mm2. Problém je, že ke každé pojistce je dvojice žlutých (ke druhé oba žluto/černé), jeden k žárovce a druhý k motorku. A nejde rozeznat kam který. Tak to už záleží na tobě jak je rozdělit. Vypíchnout od poj. 57, rozcviknout od sebe a na jeden připojit 12V ze zásuvky, a na který drát se rozsvítí žárovka, tak zvovu nacvaknou (připájet) pin a vrátit do soklu. To samé poj. 58 s druhým pinem a žárovkou.

 

No a dráty co zbydou jsou od motorků tak je připojit k drátu od pojistky 2, nebo 3. Podle toho jak to máš. A určitě už se motorky nebudou zbytečně mrskat.

 

Edit: Teď jsem se podíval do svých poznámek a zjistil jsem že jsem motorky nezapojoval k pojistce 3, ale dal jsem na dráty nový pin a dal jsem ho na volnou pozici 5. U mě byla volná. Může se dát třeba na 2. nebo 1. Všechny ty začáteční jsou jedním koncem pojistky připojeny k zapalování. No a dal jsem tam pojistku 7,5A.

 

Ještě je jeden způsob jak rozeznat ty dráty od pojistek 57/58. Jestli máš možnost stejnosměrný klešťový Ametr, tak ho nasadit na jeden drát a zapnou světla. Mělo by tam téct kolem 5A, tak bys poznal který je k žávovce. A ten druhý drát potom od pinu ucviknout.

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, díky za návod. Ale asi to vše pořeším jinak. Koupil jsem teď origo denní Led a jelikož nemám mlhovky tak to udělám jak borec zde: http://club999.7bk.ru/viewtopic.php?id=1208

 

tímto vyřeším :

-problém mizerného svícení koupí lepších H7 žárovek a zruším svícení přes den hlavními světly kvůli životnosti "lepších" járovek

-teoreticky by se měla snížit o chlup spotřeba

-tou deaktivací aut. rožínání se přestanou vrtět ty motorky

- přidaná hodnota :vytuním budku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak jsem nainstaloval ty světla z RS, je to sice pakárna ale jde to. Mám tedy originální Škoda-Hella DLR 2x7W, se všemi homologacemi. Tudíž nepředpokládám žádné problémy  na STKa uvažuji tímto i o koupi pořádných H7. Vyřešil jsem tím "cvrkání" motorku, a myslím, že by mohla jít něco malinko i spotřeba dolů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...