Přejít na obsah

navigace v telefonu


Doporučené příspěvky

Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá podobnou zkušenost s navigací v telefonu. Mám telefon Smsung Galaxy S III a v něm navigaci Navigon s mapami zdarma. V autě mám autorádio Bolero. Co se týče telefonování a handsfree, vše funguje jak má a telefon se bez problémů spojí a funguje. Co se ale týče navigace, tak ta sice funguje, ale po připojení telefonu k handsfree nejsou slyšet z telefonu hlasové informace ( povely ), telefonování přitom funguje jak má přes handsfree. Když auto zhasnu a odpojí se telefon tak navigace funguje i s hlasovými povely. Po nastartování a spojení s autorádiem se navigace opět odmlčí. Navigace sice funguje ale bez hlasových instrukcí. Telefonování přitom funguje. Prosím o nějakou radu či zkušenost. Děkuji.

Hlas z navigace nechci z rádia ale z telefonu.

Editováno: , autor: xx30
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se ž s tím nic neuděláš. Telefon posílá svůj hlasový výstup buď na vlastní repráček nebo přes BT. Prostě buď a nebo. Je možné že na vyřešení toho problému bude existovat nějaká aplikace, ale spíš by si s tím měla poradit samotná navigace jsko software. Ale o ničem, co by to řešilo, jsem neslyšel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju, jen ještě podotknu, že několikrát se stalo, že i po připojení hlasový výstup z navigace byl z telefonu slyšet. Přitom jsem nic nenastavoval a ani neupravoval. Napřed jsem si myslel, že když navigaci nastavím mimo auto a hlasový výstup funguje a  po nastoupení s spojení s BT se odmlčí, že to je špatně. Tak jsem zkoušel nastavit navigaci až po spojení BT v autě a párkrát navigace fungovala, ale těď nefunguje ani tak. Přitom jsem nic neměnil. Může být problém i v navigaci a jiná by to nedělala nebo je to někde mezi rádiem a telefonem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navigon taky pouzivam (i kdyz ted zkousim prejit na Be-on-road) a problem bych videl v tom, ze Navigon pro hlasove povely nepouziva vystup pro media, ale vystup pro vyzvaneni a notifikace. To si lehce muzes overit, kdyz pri prave prehravajicim se povelu zkusis zvuk ztlumit. Potom po vypnuti Navigonu uvidis, ze hlasitost medii mas nedotcenou, ale ze mas ztlumene notifikace. Navigon je v tomto asi uplna rarita. Nechapu, proc to takto udelali. Je to vlastne hlavni duvod, proc hledam jinou navigaci.

 

Ale mam pocit, ze v nastaveni Navigonu je neco o prehravani hlasovych povelu pres BT. Uz jsem ho ale odinstaloval, mrkni se sam...

 

EDIT: Jinymi slovy, zkus jinou navigaci a uvidis. Podle me to s jakoukoliv jinou navigaci fungovat bude. Pokud chces off-line navigaci, muzes zkusit taky Be-on-road. Je uplne zdarma (na rozdil on Navigonu) a zatim se mi zda celkem povedena. Pokud muze byt on-line, stoji za vyzkouseni Waze (take zdarma).

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem odinstaloval Navigon který si opravdu s Bolerem a BT nesednul a vyzkoušel Be-on-road a zatím spokojenost. Zvuk funguje jak má. Jen mě překvapilo když jsem chtěl nainstalovat tuto navigaci, že mi nešla nainstalovat na SD kartu ( vždy se objevila hláška, že soubor nemůže vytvořit složku .....nevím jestli to nemá souvislost s Androidem 4.4 ) tedy volba instalace na pevnou paměť telefonu. Bohužel i mapy se tedy stahují do telefonu. Nenašel jsem možnost uložit pravidelné trasy do nějaké složky nebo někam. Objevují se pouze v historii odkud jsou snadno smazatelné. Jinak zatím spokojenost, uvidíme.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam taky Android 4.4.4, ale mobil bez SD karty, takze v tomto neporadim.. Trasy jdou ulozit do nejake slozky oblibene a potom se nechaji najit v Menu -> POI -> Oblibene -> Oblibene -> Moje POI. Je to trochu zdlouhave. Mozna to jde i lepe, ale navigaci nemam ani tyden a jeste jsem to moc neresil. Pokud bude toto jedina vada na krase, klidne to prekousnu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dnes další zkušenost. Telefon stále stejný Samsung Galaxy SIII Neo, auto stále stejné. Dnes odzkoušena další navigace Sygic ( líbi se mi více jako Be-on-road ) a po spojení s BT nefunguje zvuk stejně jako u Navigonu. Takže zůstávám u Be-on-road. Zatím jediná kde zvuk funguje jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...