Přejít na obsah

EGR ventil


maxop

Doporučené příspěvky

Klid ať ti nepraskne céfka :wallbash::w00t1::w00t1:

 

Jen se mě to zdálo moc. Pač já se byl ptát u Klokočky v Řepých a ten mě připadne dost drahý. Proto mě překvapilo že je ještě někdo dražší. Ale jak říkám je to 3 roky co jsem ho dělal ceny se mohou lišit, ale že by tak moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teď jsem dělal průzkum trhu - tři autorizáky shodně udali cenu +/- 15 tis - při použití originál dílu (jeden z nich nabídl i o pár tisíc levnější "prvovýrobu"). No a realita v jednom z nich byla posléze skoro 19 000. Ale jelikož ještě před opravou znovu potvrdili těch 15 tis., tak jsem zaplatil jen tuto částku + jsem ještě uznal vícenáklady cca 600 Kč na "ztíženou montáž".

 

Vzhledem k tomu, že origo materiál včetně těsnění a jiného balastu bych kupoval kolem 11 500, jsem s cenou celkem spokojený. A to jsem k tomu pořídil i komplet geometrii, což mě potěšilo hlavně kvůli rozhýbání zadní nápravy. Myslím, že ta původní kalkulace nepočítala s demontáží nápravnice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to možný, že ti zm.. ti řeknou 15 - 16 a pak si naúčtují 19000,- Proto říkám, že jsem se ptal a kolik mi řekli.


Tady někde je faktura z mé opravy z 20.11.2015 a bez demotáže nápravnice. Tak nevím zda šly tak ceny nahoru či co. Jo měl jsem tam nějakou slevu z šekové knížky, ale ta byla snad 10%.

 

Editováno: , autor: Ovce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na objednávce byla tisícovka za diagnostiku s ústním dovětkem, že pokud bude nutná výměna, tak mám počítat s +/- 15 tis (což byla i cena, kterou mi před tím potvrdili emailem). Po té následoval telefonát, že to tedy bude na výměnu - cca 13 tisíc materiál + práce (cena práce ovšem nebyla nijak specifikována). Zakázkový list + tento dovětek lze považovat za smlouvu o dílo s dohodnutou cenou a zhotovitel ji není oprávněn jednostranně navýšit bez schválení objednavatele - což se nestalo (je tam ale nějaká cca 10% tolerance na předem nepředvídatelné a odůvodnitelné vícenáklady). To že se v tom někdo vrtá delší dobu než má normováno, nebo že zvolí dražší metodu výměny, je jeho problém.

 

Ta cena musí být buď předem dohodnutá, nebo musí být tzv. přiměřená, jinými slovy obvyklá. My jsme si ji dohodli. Nezávazná cena v objednávce je nesmysl, to je něco jako nezávazná výše platu.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dobrý den. Pánové, má smysl provést vyčištění EGR ventilu? V létě se chystám na výměnu spojky a když už to budu mít rozhozené, tak sundat ještě pár věcí k tomu, abych se dostal na EGR ventil už nebude tak velký problém. Díky za rady a názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim. Už delší dobu řešim problém s motorem 1.6 tdi CAYC. Auto za studena jede docela bez problémů, jen volnoběh trochu kolísá z 800 na 1000 otáček, ale jak se ohřeje začne bíle kouřit, rozsvítí se kontrolka žhavení a začne škubat, že se s tím nedá jet. Po chcípnutí a následném startu kontrolka žhavení zmizne, ale kouří a škubá stále. Na diagnostice jsem byl několikrát, ale žádná závada tam nebyla, jako by se hned s následným startem smazala. ( Jel jsem na diagnostiku pokaždé, když bylo auto studené, abych dojel také zpátky.) Zatím jsem vyměnil a nakodoval vstřiky ( staré vstřiky byli čisté, žádné hobliny atd, ale dávali trochu méně paliva). Jinak už od poslechu je znát, že spojka už mele z posledního. Napadá mě proto, že i ona by třeba mohla rozhodit chod motoru, pak samozřejmě EGR a nebo třeba turbo.

Za každou radu nebo názor budu velice rád.    (auto má najeto asi 190 000)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj..chystám se měnit EGR ventil …. pokud ho vyměním tak musím přehrát software? Bude mi to dělat známej ale ten mi asi software nepřehraje protože je to soukromník... to mám pak zajet do škodovky? když to dám komplet do škodovky tak bude tak 16 000 kč za opravu tipuju že..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

těžko říct, záleží na verzi EGR a SW, který máš v jednotce nyní. Můžeš to risknout a pokud to nebude fachat, zajet do škodovky. Blbý bude, pokud ani to přehrání pak nepomůže. Takových příběhů se tady už pár vyskytlo. Blbý je, že i nový EGR může být - jako každý náhradní díl - vadný. Pokud opravu budeš řešit na dvou místech, tak tě obě místa pošlou s reklamací někam.

A za kolik ti to ten známý udělá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akorát si zbytečně přiděláš starosti s případnou reklamací. Vem to do škodovky, uplatni ze šekové knížky pro rok 2019 slevu a budeš to mít za 14tisíc jako já. Další kasu tě pak bude stát přehrání /downgrade dieselgate - pokud se ti projev auta s touto úpravou nebude zdát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 2. 2019 na 9:17, Wittmann napsal:

A dělali ten výpis se spuštěným motorem? Je divné aby svítila kontrolka a nebyla chyba.

bílý kouř - že by voda ve válcích?

Ano dělali. Byl jsem kvůli tomu na diagnostice několikrát a nic. Jinak Chladící kapalina neubývá. No už je docela dobré počasí, tak se chystám vyndat egr a podívat se na něj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tomu řikate? Dnesni hodne blbej start... Tady sem nechal zmerit hodnoty egr 

 

 

A tady mam uplne studenej start s korekcema vstriku... Takhle spatny starty nemivam.. Ale vcera a dnes hruza.. Cim vetsi zima tim horsi.. Az bude 10 stupnu nad nulou tak to bude zase v pohode.. Tak nevim zda egr nebo vstriky.. A koukal sem ze treti a ctvrtej vstrik mi chcije.. Nevim zda je to olej nebo nafta... 

 

 

IMG_20190224_144527.jpg

IMG_20190224_144516.jpg

IMG_20190224_144450.jpg

Editováno: , autor: lukino200
Obrazky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím kluci, dnes skočila po výměně egru (prvovyroba) porucha Egr p0403. Celých 500km jsem jezdil bez problémů. Žádnou software úpravu sem nedělal, jen dlouhodobě odpojena baterie. Předchozí byl špatný a zadrhaval, tak jsem si myslel, že je vyřešeno. Případně doporučte někoho ci jak nastavit v vcds. Mockrát diky

Odesláno z mého WAS-LX1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona celkově chyba P403 znamená problém s průchodem vzduchu a spalin, může být problém i s váhou vzduchu nebo pokud servis nevyčistil potrubí co vede od egru do sání, může být taky problém... Když ti to hodilo chybu po 500 km, tak to ukazuje že to hodilo chybu když se to pokusilo regenerovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu, u čištění sem byl a všechno bylo čisté, to bych vyloučil. Nedávno sem dokonce měnil vstřik a po 3 měsících mi právě skočila chyba egr. Servis výměnu egru nenastavil ve vagu, myslíš že by to mohlo mít vliv? Případně jak zkontrolovat tu váhu vzduchu. Budu rád za každou radu.

Odesláno z mého WAS-LX1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý deň,

mám škoda fabia 2014 1.6 TDI CR DPF, kód motora CAYC a myslím si, že mám problém s EGR ventilom. Raz za čas sa mi rozbliká kontrolka žhavenia (nepravidelné intervaly, niekedy raz za mesiac, ale za posledné dva dni trikrát...). Diagnostika ukazuje P0101 a P001C(A2), vždy tieto dve chyby spolu. Prvá chyba je hodnota váhy vzduchu mimo rozsah. V servise mi vymenili váhu vzduchu za novú originálnu váhu vzduchu (teraz už viem, že asi zbytočne). Problém sa pár týždňov neobjavil, ale teraz je to tu zas a chcel by som to konečne vyriešiť. V servise taktiež testovali auto v premávke a všimli si cez diagnostiku, že EGR ventil sa mi v určitej polohe zasekáva, ale nie vždy, len sem tam. Dalo by sa niečo takéto vyriešiť vyčistením časti EGR, ktorá sa zasekáva, bez demontáže? Prešiel som celé toto vlákno, našiel som odpoveď, že je možné odskrutkovať 3 šróby čo držia motorček na EGR a tiahlo pod ním vyčistiť sprejom alebo tak podobne.

Pýtam sa len preto, lebo mi nesvieti kontrolka motora, a keď bliká žhavenie, chyby sú vždy len tie dve vyššie spomenuté, netýkajú sa EGR. Čo sa týka prejavov auta, počas jazdy sem tam stratí ťah na pol sekundy a potom ide znova normálne. Cítiť to hlavne pri jazde do kopca na tempomate, že niekedy akoby som mal nohu na plyne, náhle som ubral ale hneď znova pridal plyn a pokračoval. Taktiež po naštartovaní prvé sekundy jazdy sú niekedy trhané, ako keď vodič začiatočník nevie s citom pustiť spojku. Voľnobežné otáčky mám pevné ako skala, problémy so štartovaním nemám. Auto má za sebou chiptuning zo 77 na 97 kw, softvér je ešte bez diesel gate úpravy (mal som tam už nový softvér ale pri čipovaní mi tam nahrali starý a na ňom spravili zmeny, lebo že sa im osvedčil ako spoľahlivejší).

Budem vďačný za každú radu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Ondra16V uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...