Přejít na obsah

Xenony výdrž (a krádeže?)


Tragedie_v_JZD

Doporučené příspěvky

Promin, ale nepovažují za nejšťastnější reprodukovat někoho blaboly. Někdy je třeba mluvit za sebe ... Ty tu vlastně říkáš, ze s halogenama Rapid vůbec nesvítí a xenony ze to vytrhnou, a nebo ze bych se mýlil a s xenonama ze by svítil jen o trochu lépe?

Jde o to, jestli mel řádně seřízena světla - ale to je koukam, ze je to debata nekonecna. Svůj názor jsem prezentoval.

PS ostatni, nemůžete zde sdělit své zkušenosti s halogeny u Rapida?

Editováno: , autor: MBDusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jste zbytečně agresivní. Chce to méně emocí a víc češtiny. Výbojky jsou super, což o to. Mají o 500 lumenu vyšší světelný tok tedy o 25% více světelné energie, která se dostane na silnici. Rovněž čočka se stínítkem ji umí lépe(rozuměj přesněji) distribuovat tam, kam konstruktér světla, zamýšlel. Nicméně halogenový světlomet nevyniká žádnými hrubými nedostatky, co se týče osvětlení vozovky. Mám halogenového Rapida a jezdím s ním především v noci a výkon světlometu se nebojím srovnat se svojí Fabii. Fabia je hodně neurvalá a geometrie světlometu zrádná vůči ostatním. Rapid si na to dal pozor a přesunul hlavní hustotu do středu vozovky. Ale když přesednu, tak nevidím závratný rozdíl. Na druhou stranu nejsem světloplachej a nestíhají mě žádné oční vady a obojí reflektory mám seřízené. Ano halogen svítí méně, ale tím je myšlená hustota světla ozařované plochy. Když tedy někdo tvrdí, že na hov.no svítí, tak musí mít špatně seřízené světlomety, žádné zkušenosti s ostatními auty, oční vadu(vrozené zúžení zornice, katarakta, glaukom, nebo vady na sítnici) nebo naopak zkušenosti jenom s xenony, ale rozhodně nesvítí jenom metr před sebe nebo jiné bláboly podobného typu. 

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS:Tohle téma je o xenonech a ne o tvých halogenech tak se drž témata a nelez pořád Pawoukovy do pr.dele ty tady předhazuješ jak jsou ty halogeny super a xenon za ty prachy k ničemu takže si kup ty tvé žárovky a buď rád že tito svítí KONEC.

No comment. Přečti si zpětně mé příspěvky a netvrď tady něco, co jsem nepsal. :kol-44:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kdyby byly xenony v základu zadarmo od škodovky tak bys ani nekecnul že je to jen modní záležitost Píšeš že to je jen modní záležitost  a pro tebe nepotřebná ale já sem napsal že za ty prachy se oplatí(bezpečnost ) a svítí mnohem lépe jako ty halogeny a ty tvrdíš že dáš žárovky 1500Lumenů a už to je o nějaké procento jenom :kol-28: tak si kup ty žárovky ale nekecej mi blbosti že to je modní záležitost xenon.

A ukončím tuhle debatu takhle se mužem hádat pořád někomu stačí kola a volant+stěrač a TSI označení,někdo požaduje auto plně vybavené včetně xenonů,parkovacích čidel atd a nebere to jako modní záležitost ale jako samozřejmost auta co má splňovat pro jeho bezpečnost.

Editováno: , autor: Motaaa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musim se MBDusana zastat. On napsal ze spousta lidi si to koupi jenom pro to, ze to na aute lepe vypada. A je to pravda. Plno lidi si to koupi jenom proto ze to ma soused a ne proto, ze by mysleli na bezpecnost. Kdyby totiz mysleli opravdu na bezpecnost, tak by si nezatmavovali zadni lampy do cerna, nebo do prednich svetel nekupovali nehomologovany xenony atd... Tim ale nepopiram ze jizda za lepsiho svetla je bezpecnejsi. To je jasny. Akorat proste velky procento lidi, kteri si to kupuji proste neresi bezpecnost, ale image.

Editováno: , autor: vlakras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Rapida s xenony a měl jsem možnost se večer svézt s Rapidem se standartními halogeny, musím říct že dle mého názoru rozdíl není až tak výrazný. Co si budeme nalhávat low xenon s příkonem 25 W není až taková pecka a nějaký zásadní přínos pro bezpečnost oproti základním halogenům je podle mě diskutabilní. To že auto lépe vypadá je jiná věc a chápu že spousta lidí nedá u auta této cenové kategorie 12,5 tis. za o chloupek lepší světla. Každý má od auta jiné očekávání a preference a proto taky ta možnost volby ..... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrzí mě, že jsem trošku přimíchal olej do ohně, ale musím dodat k mému příspěvku ze včerejška v mém vláknu, že pro mě neznámá trasa, kde jsem s halogeny moc neviděl, byla kopečkovitá, klikatá, bylo zataženo bez měsíčního svitu a snažil jsem jet na doraz(nestíhal jsem do práce) a navíc nemám vše ošahané, možná jsem neměl úplně nejvhodněji nastavené světla na aktuální zatížení auta - 5 lidí, bez zavazadel.

Editováno: , autor: A-Rod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dovolim si prispiet aj mojim postrehom

 

mal som moznost jazdit s o2 a o3 s bixenmi (neviem teda ako to vyzera na rapide, maximalne co som videl na ulici)

pokial su xeny za dobru cenu - bazar/burane auto 7-10 tisic, asi by som si ich kupil, je sice skoda ze rapid nema bixeny bol by to urcite posun vopred ale co som cital tak tie xeny niesu az o tolko slabsie; pokial jazdite hodne v noci mimo mesta - nie dialnica ale okresky tak urcite ano, ono to je vidiet

na druhu stranu to nieje smrtelne dolezita vec, halogeny v rapide sa mi dost pozdavaju, co som mal moznost porovnat tak napr mi pride ze svietia lepsie ako o1 tour 2009 + vseobecne z nich mam dobry pocit. ked je v noci prazdna cesta a zapnem dialkove tak to je super (hlavne kvoli zvlast dialkovemu svetlu), pekne vidno teda aj krajnicu, nieje potrebne prisvetlovat hmlovkami

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

rozdil to je ale ne u rapida tam jsou totiz xenony docela slaby :)

viz treba tenhle test

 

http://www.auto.cz/halogen-vs-xenon-diody-zarovky-jeste-nevymrely-80531

 

halogenxenon.png

 

maj tam xenon z octavie III (tusim ze 35W) vs H7

 

jelikoz svitivost u xenonu bude v tehle vykonech skoro linearni proti narustu spotreby a do rapida se montuje jen 25W tak si dosazeny hodnoty vynasobte 0.71 a zjistite ze jste horko tezko nad hodnotama co dava bezna H7 ovsem s polovicni spotrebou :D takze usetrite asi 0.001 litru benzinu za 100km

 

pro xenony se udava efektivita 30-50lm/W u halogenu je to asi 25lm/W viz wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Luminous_efficacy

takze pouze dle spotreby lze odhadnout ze 25W xenon bude svitit dost podobne jako H7 55W

na rallye se da koupit http://www.svetzarovek.eu/p-7540/k-949/kusove-baleni/philips-zarovka-h7-12v-80w-px26d-rally/ a jelikoz je normalne bila a nevypada jako LED tak pochybuju ze by to cetnici chteli demontovat

Editováno: , autor: oneb1t
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Koukám že debatujete zase o xenonech :-) Kdo si připlatil tak je vychvaluje kdo je nemá tak je nepotřebuje. Heh

 

Já mám zkušenost z Rapida s i bez, taky jsem neodolal a nakonec připlatil bo to na autě přece vypadá cool. A to je tak poslední co z toho mám. Už bych do nich nešel a už vůbec ne u auta typu Rapid. Rozdíl nula nula nic. Už jsem to tu někde popisoval, když jezdíte hodně v noci tak buď jezdíte v provozu kde je větší problém oslnění protijedoucími než nedostatečný výkon a když naopak jezdíte hodně v noci sami tak zase máte puštěná dálková světla. Takže zase rozdíl nula nic. Na xenonech u Rapidu je nejlepší machrindex. Přijde mi že lidi co křičí že by Rapida bez xenonů nechtěli se jenom nenaučili pracovat s dálkovými světly.

Editováno: , autor: Effective
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...