Přejít na obsah

Motor 1.0 MPI (44 a 55 kW)


Pawouk

Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, Petr AMF napsal:

Tento víkend jsme poprvé jeli s mpi na chatu Praha-Jičín. Musím říci motor mě velice překvapil. Dálnice, žádný problém jsme tři a pes, zapnutá klima jel jsem cca 135 až 140. Kopec mpi ani nezpomalil z toho jsem velice mile překvapen. Dále okrska v pohodě ale předjíždění raději s rezervou načasovat, tam výkon chybí i když podřadíš na trojáka, ale já jsem nakonec v poho zvládnul. Poslední disciplína město, s mpi se jezdí rozhodně o hóódně lépe nežli s tsi. Spotřeba mpi je o trochu úspornější. Příjde mi že mpi dle mého vnímání má více nežli 55kw. Palivo tankuji jen 100 oktanů omv nebo benzina.

Potvrzuji, s Mpi se mi jezdí po městě o dost lépe než s Tsi. Bude to asi kombinace vhodnějších převodů, komfortnějšího ovládání spojky, konfigurace palivových map řídící jednotky při nízkých otáčkách (samopřidávání paliva) a celkově asi lepší vhodnosti atmosférického motoru pro městský styl jízdy.  Stručně řečeno s Mpi mám pocit, že při popojíždění v koloně si auto ovládám jen já sám plynem a spojkou, u Tsi jsem měl pocit, že mi do toho někdo násilně kecá a já to pak spojkou a brzdou musel korigovat, aby jízda byla plynulá.

Ještě pro zajímavost chci dodat, že např. mnou dříve zkoušená Suzuki Vitara s motorem 1.0 Boosterjet, čili turbobenzín se po městě ovládala stejně snadno jako koncernové Mpi. Sumasumárum bylo vidět, že oturbené motory koncernu VW jaksi pro jízdu po městě nic moc......... Trochu smůla, jiní to umí lépe.

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dnes prevzatá Fabia Team 1.0MPI 44kW. , Za 55KW sa mi nechcelo doplácat. Vedel som dočoho idem. Prve dojmy z motoru. Absolútne ok na bežnú jazdu. Zrychlenie v pohode, išiel som sám so zimákmi v kufri, diaľnica úplne v pohode. Nebol problém držať rýchlosť, predbiehať z pruhu do pruhu. Trošku to chce rozbehnúť potom ok.. Ex Fabia 1.4 16V. Zrovnanie s týmto motorom. Trochu sa mi to pozdávalo slabšie ale toto nové mpi ma plynulý záťah v celom spektre otáčok čo u Ex nebolo. Nejaký extra rozdiel som neregistroval. MPI trochu slabšie v nižších otáčkach ale potom ok. Drží v pohode krok. Za mňa priateľný motor na bežné jazdy. Cez víkend skúsim nafotiť. Pekná výbava TEAM za dobrú cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

 

Ahoj všichni. Omlouvám se za google translate, ale nevím česky a znovu si myslím, že zde dostanu nejlepší odpověď. Mám továrnu 1,0 mpi 55kw. Dostal jsem radu natankovat sto oktanové palivo, že je vždy dobré pro motor bez ohledu na MPI. tak jsem to taky začal dělat. dnes jsem však narazil na článek, že 100 oktanových benzínů obsahuje příliš mnoho přísad pro konvenční motory. a že to z dlouhodobého hlediska zničí, zkazí to. na druhou stranu existují názory, že aditiva mohou pomoci nejen motoru tsi, ale také motoru mpi. Nemám zájem o zvýšení výkonu nebo snížení spotřeby. chtěl by to nejlepší a já už ani nevím, co to je. Doufám, že Google přeložil dobře. Děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám tentýž motor, tankuji taktéž z 99% u Benziny Verva 100, ale je to kvůli mému provozu na LPG, jelikož tankuji pouze 1x za měsíc za 300Kč. Ale myslím, že tím nic nepokazíš ani u tohoto atmosférického motoru, dobrý článek je také zde https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/premiovy-benzin-sofistikovany-pomocnik-nebo-marketingova-bla/r~34472c92944911eb8335ac1f6b220ee8/, tak si ho googlem přelož

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím všechny, mám Fabii 1.0 Mpi 55kw z roku 2016 a zhruba půl roku se mi děje to, že když je motor studený po startu jde hodně nepravidelně a netáhne (na benzín). Motor je přestavěný na LPG má najeto cca 116t. na plyn cca 18t. Byl jsem na diagnostice, která ale nic neodhalila, měnil jsem svíčky a zapalovací moduly a nepomohlo to. Napadla mě ještě lambda sonda. Když se motor ohřeje tak už je vše OK. Díky za případnou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 7. 2021 na 16:42, TOMUS napsal:

@akzi Mas nejake chyby? 🙂

 

V 2. 7. 2021 na 20:03, Malta napsal:

@akzia zkusil jsi občas projet i jednu nádrž na Vervu nebo podobný benzín? Jinak může být posunuta benzínová mapa, takže i tomu to řádné projetí na benzín pomůže. Mám najeto krapánek více, takřka 143t km a už jsem to tak praktikoval cca 3x

Teď jsem jel cca 200 km na benzin a vypadá, že se to zlepšilo. Benzin tankuju u Benziny, ale ne Vervu. Jinak ten motor po nastartování se jakoby dusí jak kdyby tam šla hodně bohatá směs.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, mám 55kw, 37000 km, 3 roky.

Chladící kapalina neměněná a postupně mi ubývala a teď jsem zjistil, že jsem centimetr pod minimem.  Nikde jsem nic téct neviděl, flek pod autem taky není, takže si myslím že to žere motor. Řešil to někdo na reklamaci, nebo to mám prostě dolít a neřešit? Děkuji

1635249786302.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...