Přejít na obsah

MirrorLink


Doporučené příspěvky

Já jsem si poslední dobou taky užil trošku veselosti se Škodovkou (návštěva soudruhů z Česaně included) a dopadlo to tak, že mi jednotku s číslem dílu 5Q0035819 vyměnili za 5Q0035840 (což je MR2015 bez SL) po čemž výše zmiňovaná Xperia Z3 s Androidem 5.1.1 začala relativně spolehlivě fungovat. Reklamoval jsem to trošku obecněji (ve zkratce řečeno jsem se snažil poukázat na ostatní vady ML a taky na to, že ML je k ničemu a neplní to co bylo slíbeno) a chtěl jsem výměnu za jednotku MR2016. Toto bylo odmítnuto s vysvětlením, že "servis určuje jaká jednotka bude použita" a vzhledem k tomu, že ta hlavní jednoznačná vada (to že se telefon vůbec nespojí) už neexistuje, rozhodl jsem se svoji aktivitu na tomto poli suspendovat. Prokazování by bylo extrémně náročné a přínos by byl velmi malý (Android Auto toho zatím taky moc neumí, pro mě třeba Waze).

 

Držím palce ostatním a uvidíme jak se bude celá věc vyvíjet, rozhodně neházím flintu do žita. Způsob jakým ŠA nakládá s jednotkami MR2015 je totální hnus. Koneckonců sami pánové z Česaně se trošku podřekli, když prohlásili, že to je nedokonalá jednotka (dokonce to mám v zápisu z našeho jednání :D).

 

P.S.: Navrhoval bych založit vlákno, které se bude týkat reklamací MR2015 Boler, aby v tom byl trošku pořádek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No máš pravdu. Já to řeším již dlouho, ale už se to blíží. Dopadlo to tak, že mám druhou jednotku. První byla vyměněna jelikož mi to házelo na dg. chyby. Obraz na Boleru mi při hovorech a SMS skákal (zkoušeno na dvou telefonech) Pak se dostavil zástupce škodovky a začalo se zkoušet. Jejich HTC ONE M8 šlapalo okamžitě. Samsung 6 Edge šel taky. Můj S5 nešel. Pak jsme všechny tyto telefony zkoušeli na Amundsenu a tam to šlo. Pak se to zkoušelo na Fábii MR2016 ale ta měla pouze Mirrolink a tam to taky šlapalo a můj S5 se chytil, ale psalo to pouze s omezením. Takže se dělal výpis jednotek a já dostal tu, na které to chodilo. Ouha, když jsem to přijel vyzkoušet Samsunng S5 se nechytal a ani nešel na již zmíněném Amundsenu. Takže opět jednání. Nakonec jsem tam přijel s druhou Fabií a na ní šel pouze Samsung 6 edge. HTC již nebylo možno vyzkoušet. Takže jsem zajel domů vzal Samsung 6 Edge a opět nic. Psalo to spojení a to bylo vše , obrazovky zčernali a nic se nedalo dělat. Pak mi volali ze servisu že si půjčili Samsung S5 a ten šel. Závěr byl takový že někdo ze Samsungu řekl, že když je telefon od operátora tak nemusí jít , jelikož operátor tam nechává dělat soft. úpravu. Takže opět telefonní hovory se servisem Samsung a s infolinkou Samsung a všude mi bylo řečeno, že tato úprava nemá na funkci MirroLink vliv. Takže komu věřit? Můj telefon je od O2, Samsung 6 Edge je od Vodafonu a nejdou. Kdežto telefony co si koupíte normálně a ne od operátora šlapou. Takže opět zkouška ve druhé Fábii a ani tam tyto telefony nejdou, ale v mém autě již po výměně jednotky ano. Takže čekám jestli schválí výměnu i u druhého auta a pak by to mělo být funkční. Jinak samozřejmě pokud to zkoušíte musíte mít v telefonu alespoň jednu aplikaci ,která umožňuje spojení a to je např. AUPEO, PARKOPEDIA. Někdo tu psal, že se mu telefon spojil a po pár dnech již ne. Teď nevím co to bylo za mobil, ale vždy si musíte opět u těchto aplikací udělat certifikaci jinak je to nefunkční a telefon se v tom případě nespojí i když před tím šel. Dnes bych si měl auto převzít. Tak doufám že se nic už nestane a vše dopadne dobře a doufám ,že škodovka povolí výměnu jednotky i u druhé Fabie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo ale verze androidu 4.4. S 5 Uz ma davno 5.0.1 minimalne. A otom se uz psal. Prijde aktualizace funguje, prijde dalsi nefunguje. Viz muj problem s bt. A neprijde Vam kolegove divne, že máme auto třídy nižší střední ale na ovladání jeho radia je třeba mobil nejvyšší kategorie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to chapu tak, ze pokud tam neni mobil (pripadne verze) uveden tak proste nebyl testovan a tim padem, neni jiste, ze pojede. Tak to chapu ja a podle toho, jak mne bylo receno i od SA jsem to pochopil dost podobne... Docela se divim, ze SA vubec neco udela, kdyz ji tam nekdo priveze telefon S5 (ktery na strankach proste neni podporovany), tak ze ho neposle do haje.... To zase klobouk dolu pred SA.

Co se tyka drahych telefonu. Nevim, ale telefon za 8k na ML take funguje, tak ze kde berete ze to musi byt primo za 20k (S6 edge). Mimochodem S6 se da koupit za 13k. To same i HTC M9.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych nikdy za aparát víc jak 5 nedal.To je myslím třída telefonů odpovídající třídě fabie.A tím za 20 jsem myslel iOs,který prý funguje bez problémů.Tu diskuzi si přečti celou,než budeš obhajovat ša,někdo tu psal,že jeho telefon na seznamu byl a po nějaké aktualizaci webu už ne.To je opravdu solidní jednání.Prostě opět inovace za každou cenu a jejich čachry s jednotkama také o něčem vypovídají. 

Editováno: , autor: standavfr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

deathskull co píšeš za blbost, že někdo přiveze S5 která není podporována!!!  Pořádně se podívej na stránky škody a pak nepiš tyhle blbosti!! A tyhle kecy se někomu ještě líbí, bez toho, že by si to někdo pořádně ověřil. Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle už jsem sem dával a klidně ti to dám znovu. Třeba ani tady, není od škody uveden Samsung 6 edge a edge+ a přesto je podporovaný ale to zase musíš na stránky samsungu. Navíc ani můj Samsung 6 edge mi nešel a teď mi vše šlape jak má. A pokud bych dal na kecy co mi kdo z ŠA řekne po telefonu, neměl bych dnes funkční systém!!! A tady máš odkaz na stránky samsungu co je podporováno!

http://mirrorlink.com/phones/Samsung

post-11727-0-15609000-1443426250_thumb.j

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

deathskull Ty jsi sem dal pouze jednu část ale zapoměl jsi na tu druhou.

A tohle je co? S5  a Samsung Android 5.0

Aktivní konektivita MirrorLink™ green.png

Jde o telefon kompatibilní s MirrorLink™

  • Jízdní režim - MirrorLink™ green.png

    S podporou režimu použití za jízdy lze telefon používat, i když je vůz v pohybu.

  • Parkovací režim - MirrorLink™ green.png

    S podporou režimu použití při parkování lze telefon používat jen, když vůz stojí na místě.

  • USB konektivita - MirrorLink™ green.png

    Pokud telefon podporuje připojení MirrorLink přes rozhraní USB

  • Podpora MirrorLink™ ovládání telefonu green.png

    MirrorLink™ ovládání telefonu

     

    Jinak tohle je ze stránek infotainmentu

     

               Galaxy S5 Samsung Android 5.0  jde

               Galaxy S5 G900F Samsung Android 4.4.2 nejde 

               Oba jsou stejné telefony ale každý má jiný android

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo. Tak jak jsem psal je to androidem a také HW verzí a k tomu možný Brand operátora. K tomu mi připadá, že ŠA s tím ML vyběhla jako první v Evropě. Mimochodem moje Fabka je první škodovka co má tovární autoradio (swing). Asi proto že už je tam ve standardu. Normálně bych 10tkč za to nedal. Nebo 13,5 za Bolero. To jsou na trhu radia 2Din s navigačkou, BT, vstupem na kameru,.... v této ceně. Nebo radio za cca 3-4 a nastavení CAR přes páčku nebo servis.

Takže blahopřeji všem co uspěli u ŠA a dotáhli to do úspěšného konce. Jenom bych se tak nečílil, protože se dal očekávat tento stav způsobu řešení.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

MR2015, telefon Samsung Galaxy Note 4 Android 5.1.1 mohu potvrdit naprosto funkční Mirrorlink, šlape jako hodinky (někdo tu kdysi psal o tom že při Mirrorlinku nefunguje přehrávání běžného rádia) při zapnuté navigaci Sygic rádio normálně hraje přičemž navigace mluví. Ovšem APP nabídka v GOOGLE PLAY podporovaná technologií Mirrorlink je velice ostudná!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to tady tak pročítám, tak je mi někdo schopen říct co za hardware nabo software potřebuji aby ten Mirrorlink šlapal. Telefon jako takový je jen slupka. Nechce se mi utrácet desítku za druhý telefon a navíc je zaručeno, když bude aktualizace Androidu, že to bude fungovat?

Editováno: , autor: martikk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrá zpráva pro ty, co mají Android Auto a nemají (jako já) datový tarif. Navigace od Google už půjde i offline. Přestávám tudíž uvažovat o pořízení placené Sygic navigace fungující přes mirrorlink.

 

http://mobil.idnes.cz/google-mapy-offline-navigace-dgo-/mob_tech.aspx?c=A151110_170654_mob-kratke-zpravy_LHR

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení kolegové

Jedna informace pro vás všechny co máte MirroLink. Pokud si zakoupíte jakýkoliv telefon značky Samsung počítejte s tím, že vám to nepůjde jak garantuje škodovka na svých stránkách. MirroLink byl pouze uzpůsoben pouze pro telefony HTC a SONY. To znamená pokud si zapojíte telefon Samsung k Boleru tak u něj ihned zhasne display a nelze to ovládat. Např. u Sygicu si nastavíte trasu a pak ano, je tato na Boleru pokud to funguje. Ale již tu trasu nemůžete měnit jelikož je v tu chvili telefon Samsung blokován Nehledě na to že tu nejde hovořit o zrcadlení tak jak se všude uvádí. Škoda tyto telefony doporučuje ale pravda je taková, že zákazník vyhodí peníze a nemá co co bylo slibováno.

 

Zde je jen citace co přišla od Škodovky

Daný podnět jsme přezkoumali s našimi specialisty a bohužel musíme konstatovat, že se jedná o standardní vlastnost telefonu Samsung, kterou v případě že požadujete změnu, je nutné řešit s výrobcem telefonu.

Takže asi tak. Opět další podvod škodovky na zákazníky, kteří vyhodí peníze za telefon dle jejich doporučení a přitom je to nefunkční.

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je sice pravda, že telefon zhasne, ale ovládání aplikaci od ŠA ovládáš na Boleru včetně navigace a změny trasy.To mám vyzkoušeno na svem s4mini. Měl jsem na chvíli pujčeny S5 a aplikace zůstala aktivní i na displeji, bohužel nebyl čas to zkoušet déle.

Editováno: , autor: martikk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...