Přejít na obsah

MirrorLink


Doporučené příspěvky

U mne v Androidu 6  v nastavení - obecné - aplikace zobrazím seznam všech aplikací. Pak si vyberu Android auto. Nyní je tam tlačítko vynutit ukončení a vedle něj odinstalovat.

Hned pod tím mám položku ULOŽENÍ. Na tu když klepnu, tak se zobrazí stránka s nabídkou vymazání dat a vymazání cache. Volba smazat cache maže data z mezipaměti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@exit99

jasně napíšu, mám levnou čínu THL T6S a je v něm android 5 Lolipop..

 

ale  ten telefon by měl na android auto fungovat, tam je jediná podmínka, že to musí být android telefon s androidem minimálně 5 a vyšší, což splňuji..pouze, kdybych chtěl přes mirrorlink, tak tam je potřeba již telefonu, který mirrorlink podporuje a těch moc není, navíc jsou to spíše drahé telefony a kvůli tomu si to rozhodně pořizovat nebudu, to at si to škodovka nechá, chtěl jsem to zkusit přes to android auto, ale zřejmě mám smůlu i tady.takže celej jejich slavnej smartlink v boleru je mi k ničemu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně..zatím to nechám být..ale až pojedu bráchovi, tak to zkusím tam..má stejné auto a navíc jsou u nich k dispozici i další dva jiné telefony s androidem, tak to vyzkouším a uvidím, jestli se někde něco chytne..ale i tak díky za snahu mi pomoci..

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Telefon nesmí být po připojení v modu "Multimedia cosi" - nepotvrzovat či zamítnout žádost o povolení.

Dále si myslím, že by AndroidAuto aplikace neměla být spuštěna předtím než se telefon připojí. Po připojení by se měla spustit sama, alespoň v Androidu 6 to tak funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravdepodobne robíš chybu, ako pripojíš telefon, tak sa pripája a pýta si povolenia, treba povoliť v telefone, dokonca si aj sťahovalo do telefonu dačo, takže som potreboval aj data.

Na tvojom mieste by som AA v telefone odinštaloval a nainštaloval nanovo, a pripojil k autu, nič viac a sleduj čo sa spýta telefon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@noaid,Eric

 

Pánové, věřte, že opravdu to nejde, tohle všechno jsem zkoušel několikrát..prostě když připojím k autu kabelem neděje se prostě nic..jediné co se změní je, že se začne nabíjet telefon, to je vše..telefon se na nic neptá, nic nedělá, prostě mlčí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych zkusil restartnout infotainment, podržet vypínací knoflík nějakou dobu. Jestli si něco blbě nepamatuje apod.

Dále se podívej v telefonu AndroidAuto, Settings, connected cars, Accepted cars jestli tam máš Škoda a je zapnuta volba Add new cars to AA - i bez připojení k autu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Eric..

k bráchovi pojedu až za 6 týdnů, jak píšu výše, takže do té doby nic nezjistím.

 

Jinak jsem se na to informoval na oddělení infotaimentu škoda-auto a v krátkosti asi takto :

 

aplikace android auto není bohužel zatím oficiálně googlem uvolněna pro ČR, což asi všichni víme. Dokud nebude oficiálně pro ČR škoda nebude nic řešit. Až bude ofiko aplikace a nepůjde se připojit, pak je možné se obrátit na servis škoda. Jejich zkušenost je taková, že některé mobily s androidem 5 a výše se prostě připojí a jiné se nepřipojí, takže můj je bohužel mezi nimi.

 

@noaid

ano v aplikaci android auto-settings škoda není, protože se prostě nevidí a volba add new cars to AA je zapnuta..prostě a jednuduše, můj telefon s tím nekamarádí a dokud nebude ofiko apka pro ČR, tak ani škoda nebude nic řešit.

 

 

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny diskutujicí. Vlastním Fabii III combi, vůz jsem přebíral 19/05/2015, ve voze jsem měl nakonfigurován i MirrorLink (s ohledem do budoucna). Chci si nyní pořídit nový telefon (mám ještě stařičký Iphone 4) a samozřejmě chci, aby to byl telefon, co ML podporuje. Uvažuji nad Sony Xperia Z5, máte někdo s tímto zkušenost pokud jde o ML? Jak říkám, SmartLink jsem bohužel ve voze ještě neměl, tudíž Android Auto nebo Apple CP mi Bolero nepodporuje, ač jsem četl, že jde SL údajně dokoupit, ale o tom zatím neuvažuji. Chci, aby mi na telefonu běžela navigace (což bude  zřejmě asi stále jen placený Sygic nebo jsou už i jiné?). Kompatibilita na stránkách Škody ukazuje, že ML mi ve voze s tímto telefonem půjde, raději bych však, kdyby někdo potvrdil z vlastní zkušenosti, někdo kdo má vůz z podobné doby jako já (pouze s ML) případně mi doporučil i jiný telefon (podmínky jsou kvalitní foťák, LTE a samozřejmě podpora ML), cenově do 15 tis. Děkuji předem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Saablic

 

nějak se ztrácím v Tvém příspěvku a nebo mu dost dobře nerozumím..píšeš, že máš v Autě MirrorLink..a zároveň píšeš, že SmartLink ve voze nemáš, že AndroidAuto nebo Apple CarPlay ti bolero nepodporuje..on byl v té tvé době v boleru jen MirrorLink ?

 

Já mám Fabii III z 11/2015 a v autě mám SmartLink a součástí toho jsou AndroidAuto-AppleCarPlay-MirrorLink..takže všechny tři systémy.  Jinak mám telefon Samsung Galaxy A5 ( foták myslím kvalitní, LTE všechny pro ČR a funguje mi jak MirrorLink s navigací Sygic, tak Android Auto se stejnomenou aplikací..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ski: ano, v té době byl pouze čistě ML. Ostatně ten mě bude stačit, pokud najdu tedy vhodný telefon, který splňuje mé požadavky. Jinak bezdrátové připojení funguje bezvadně, např. Spotify přehrává hudbu v pohodě, jen jsem jaksi za tu dlouho dobu pozapomněl na ML a nyní bych ho chtěl začít s novým telefonem využívat, což bude hlavně ta navigace, na co taky jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha, tak to díky za vysvětlení, to jsem vůbec netušil, že byl  samotnej ML, já žiju v domnění, že je pouze tzvn.SmartLink, jehož součástí jsou ty AA,Apple a ML :-)  no mám auto jen o půl roku mladší a mám tam už všechno..no a jak jsem psal..S tím Samsungem v pohodě..zkoušel jsem tam tu 7-denní plnou verzi Sygicu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Saablic ma ocividne jednu z poslednich FIII vybavenou pouze Mirrorlinkem. Od 22. tydne 2015 uz auta dostavala Smartlink (muj pripad, schvalne jsem si pockal na MR2016). 

Obecne  plati, ze telefon musi podporovat ML 1.1, aby vse fungovalo jak ma i za jizdy. Mel jsem Xperii Z s ML 1.0 a smula, po rozjezdu se vse vyplo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Maverick: Aha jasně, takže kdyby ten telefon měl ML alespoň 1.1 nebo výše, mělo by to jet? Nebo je to omezeno i typem ML ve voze? Tam je to doufám nějak aktualizováno. V úterý jsem byl na garančce po 30 tis. km a updatovali mi mj. SW Bolera (netahalo mě to totiž loga stanic na rádiu), nyní již ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Saablic:

ano minimálně Mirrorlink 1.1..minulý týden jsem o tom hovořil přímo s chlápkem ve škoda-auto v oddělení infotaimentu a mobilních aplikací, velice ochotný pán, s kterým jsem tohle téma probíral. Dle něho tu fukci Mirrorlink zvládají, jestli si dobře pamatuji asi jen 4 značky tel. HTC,Samsung,Sony a LG a to ještě jenom některé modely z těchto značek a dokonce ani některé informace u nich nejsou přesné, jak jsem měl možnost zjistit konkrétně u mého telefonu Samsung Galaxy A5 2016( SM-A510F). Když si tento telefon zadám na jejich stránce co se týče kompaktibility, tak u toho telefonu mají poznámku, že nepodporuje Audio mixing-mirrorlink, což by mělo být, že při této funkci by nemělo hrát rádio, ale mně normálně hraje :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...